Dodaj do ulubionych

Eksluzywne ciucholandy...?

IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 25.09.02, 20:25
Eksluzywne ciucholandy czy sa w Gdansku ?
Obserwuj wątek
    • Gość: QQQ Re: Eksluzywne ciucholandy...? IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 28.09.02, 20:36
      ??????????????????????????????????????????
      • zoppoter Re: Eksluzywne ciucholandy...? 29.09.02, 08:00
        A jakie to są eksluzywne...? Czym się różnią od nieeksluzywnych? Bo ja bardzo
        często zaopatruję się w ciucholandach, ale nie wiem, który z nich jest
        eksluzywny...
        • old_firehand Re: Eksluzywne ciucholandy...? 29.09.02, 11:37
          z tego co wiem różnią się metkami
          w tych exclusive są typu D&G, Armani itp
        • Gość: Sylwia Re: Eksluzywne ciucholandy...? IP: *.amg.gda.pl 30.09.02, 07:45
          zoppoter napisał:

> A jakie to są eksluzywne...? Czym się różnią od nieeksluzywnych? Bo ja bardzo
          > często zaopatruję się w ciucholandach, ale nie wiem, który z nich jest
          > eksluzywny...

Jeśli możesz to podaj proszę namiary na te ciucholandy. Bardzo chętnie
          wybrałabym się z koleżanką na małe szperanie.
          • zoppoter Re: Eksluzywne ciucholandy...? 30.09.02, 08:55

> Jeśli możesz to podaj proszę namiary na te ciucholandy. Bardzo chętnie
            > wybrałabym się z koleżanką na małe szperanie.

W Sopocie na Haffnera (między Monciakiem a kortami), na NIepodległości (naprzeciw ZUS), na 23.Marca (Przed
            skrzyżowaniem z Niepodległości), we Wrzeszczu na Partyzantów (podziemie obok dawnej synagogi), w Gdyni na
            Starowiejskiej (blisko Świętojańskiej).
            • Gość: Sylwia Re: Eksluzywne ciucholandy...? IP: *.amg.gda.pl 30.09.02, 10:24
              Dzięki za info !
            • poison1 ReZoppoter 30.09.02, 12:04
              Mógłbyś bliżesz opisać lokalizację tego we Wrzeszczu? Mieszkam tam od dawna,
              ale zupełnie nie mam pojęcia, gdzie to jest. A ja koło siebie kupiłam całkiem
              niezłe, szerokie sztruksiaki. Ale w nich wyglądam!

zoppoter napisał:

>
              > > Jeśli możesz to podaj proszę namiary na te ciucholandy. Bardzo chętnie
              > > wybrałabym się z koleżanką na małe szperanie.
              >
              > W Sopocie na Haffnera (między Monciakiem a kortami), na NIepodległości
              (naprzec
              > iw ZUS), na 23.Marca (Przed
              > skrzyżowaniem z Niepodległości), we Wrzeszczu na Partyzantów (podziemie obok
              da
              > wnej synagogi), w Gdyni na
              > Starowiejskiej (blisko Świętojańskiej).
              • zoppoter Re: ReZoppoter 30.09.02, 12:10
                poison1 napisała:

> Mógłbyś bliżesz opisać lokalizację tego we Wrzeszczu? Mieszkam tam od dawna,
                > ale zupełnie nie mam pojęcia, gdzie to jest. A ja koło siebie kupiłam całkiem
                > niezłe, szerokie sztruksiaki. Ale w nich wyglądam!

No, koło dawnej synagogi. Na początku ulicy, naprzeciw dawnej zajezdni tramwajowej (obecnie jakies
                centrum handlowe), McDonalds naprzeciwko też jest... No nie wiem, ja tam z rok temu byłem, może już to
                zlikwidowali...?
                • Gość: QQQ Re: ReZoppoter IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 30.09.02, 12:22
                  Wlasnie o te mi chodzilo nie te co trzeba z worka wyciagac.
                  Moze inne adresy np. w GDANSKU.
                  POZDROWIENIA
                  • poison1 Re: ReZoppoter 30.09.02, 13:13
                    Gość portalu: QQQ napisał(a):

> Wlasnie o te mi chodzilo nie te co trzeba z worka wyciagac.
                    > Moze inne adresy np. w GDANSKU.
                    > POZDROWIENIA

Patrz odp dla Zoppotera:)))
                • poison1 Re: ReZoppoter 30.09.02, 13:13
                  zoppoter napisał:

> poison1 napisała:
                  >
                  > > Mógłbyś bliżesz opisać lokalizację tego we Wrzeszczu? Mieszkam tam od dawn
                  > a,
                  > > ale zupełnie nie mam pojęcia, gdzie to jest. A ja koło siebie kupiłam całk
                  > iem
                  > > niezłe, szerokie sztruksiaki. Ale w nich wyglądam!
                  >
                  > No, koło dawnej synagogi. Na początku ulicy, naprzeciw dawnej zajezdni
                  tramwajo
                  > wej (obecnie jakies
                  > centrum handlowe), McDonalds naprzeciwko też jest... No nie wiem, ja tam z
                  rok
                  > temu byłem, może już to
                  > zlikwidowali...?

Ja mieszkam całkiem niedaleko i żadnej synanogi (tym bardziej dawnej nie
                  widzę). Chyba coś pomyliłeś. Tam nawet nie ma miejsca na synagogę. Zresztą
                  ciuchami z metkami handlują handlary na rynkach. Wchodzą w układy ze
                  sprzedawczyniami z lumpeksów i wybierają co lepsze ciuchy. Potem można to kupić
                  na rynku na Przymorzu.Albo w gali Gulden na Żabiance.
                  • pumeks Re: ReZoppoter 30.09.02, 13:16
                    poison1 napisała:

> Ja mieszkam całkiem niedaleko i żadnej synanogi (tym bardziej dawnej nie
                    > widzę). Chyba coś pomyliłeś. Tam nawet nie ma miejsca na synagogę. Zresztą
                    > ciuchami z metkami handlują handlary na rynkach. Wchodzą w układy ze
                    > sprzedawczyniami z lumpeksów i wybierają co lepsze ciuchy. Potem można to
                    kupić
                    >
                    > na rynku na Przymorzu.Albo w gali Gulden na Żabiance.

Synagoga jest na Partyzantów, po prawej stronie jak się idzie od Grunwaldzkiej
                    w kierunku Słowackiego, parę kroków za tym wieżowcem. Do niedawna zresztą była
                    tam średnia szkoła muzyczna.
                    • poison1 Re: ReZoppoter 30.09.02, 13:33
                      pumeks napisał:

> poison1 napisała:
                      >
                      > > Ja mieszkam całkiem niedaleko i żadnej synanogi (tym bardziej dawnej nie
                      > > widzę). Chyba coś pomyliłeś. Tam nawet nie ma miejsca na synagogę. Zresztą
                      >
                      > > ciuchami z metkami handlują handlary na rynkach. Wchodzą w układy ze
                      > > sprzedawczyniami z lumpeksów i wybierają co lepsze ciuchy. Potem można to
                      > kupić
                      > >
                      > > na rynku na Przymorzu.Albo w gali Gulden na Żabiance.
                      >
                      > Synagoga jest na Partyzantów, po prawej stronie jak się idzie od
                      Grunwaldzkiej
                      > w kierunku Słowackiego, parę kroków za tym wieżowcem. Do niedawna zresztą
                      była
                      > tam średnia szkoła muzyczna.

Muszę się przejść i sprawdzić, przecież szkoła była tm jeszcze w ub. roku?
                      A nawet gdyby to vis a vis tejże szkoły vel synagodi jest centrum handlowe więc
                      gdzie miejsce na ciucholand. Chyba , że chodzi o ten w piwnicy , pod
                      supersamem. Byłam tam kiedyś, straszne dziadostwo, żaden eksclusive.
                      Ja tylko rzucam okiem i wiem czy warto wchodzić czy nie. Ale nie byłam tam ze
                      dwa lata. może się coś zmieniło. Poza tym to jaest bardzo ruchliwy punkt i
                      ciekawe ciuchy można pewnie dostać tylko zaraz po otwarciu. Osobiście polecam
                      dwa obok siebie na ulicy Sobótki. I niedawno otworzyli na ul.Do Studzienki.
                      • zoppoter Re: ReZoppoter 30.09.02, 13:38

> Muszę się przejść i sprawdzić, przecież szkoła była tm jeszcze w ub. roku?
                        > A nawet gdyby to vis a vis tejże szkoły vel synagodi jest centrum handlowe więc
                        >
                        > gdzie miejsce na ciucholand.

Napisałem OBOK, a nie vis a vis synagogi.

• pumeks Ciucholand na Partyzantów 30.09.02, 13:40
                        poison1 napisała:

> Muszę się przejść i sprawdzić, przecież szkoła była tm jeszcze w ub. roku?
                        > A nawet gdyby to vis a vis tejże szkoły vel synagodi jest centrum handlowe
                        więc
                        >
                        > gdzie miejsce na ciucholand. Chyba , że chodzi o ten w piwnicy , pod
                        > supersamem. Byłam tam kiedyś, straszne dziadostwo, żaden eksclusive.
                        > Ja tylko rzucam okiem i wiem czy warto wchodzić czy nie. Ale nie byłam tam ze
                        > dwa lata. może się coś zmieniło. Poza tym to jaest bardzo ruchliwy punkt i
                        > ciekawe ciuchy można pewnie dostać tylko zaraz po otwarciu. Osobiście polecam
                        > dwa obok siebie na ulicy Sobótki. I niedawno otworzyli na ul.Do Studzienki.

Z tego co Zoppoter napisał to ten ciuchland jest po tej stronie co synagoga, a
                        naprzeciwko centrum handlowego, czyli może chodzi o tę piwnicę pod supersamem.
                        Czyli dwa lata temu jak Ty byłaś - dziadostwo, rok temu jak był Zoppoter -
                        exclusive, a obecnie - wielka niewiadoma ;o)
    • o__o Re: Eksluzywne ciucholandy...? 30.09.02, 20:38
      Gość portalu: QQQ napisał(a):

> Eksluzywne ciucholandy czy sa w Gdansku ?

Przejeżdzając onegdaj zauważyłam że szykują do otwarcia ogromny nowy ciucholand
      na Władysława IV w Gdyni w miejscu dawnego salonu samochodowego. Czy będzie
      eksluzywny nie wiem, ale wystrój wnętrza prezentuje sie całkiem, całkiem....
      • Gość: QQQ Re: Eksluzywne ciucholandy...? IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 02.10.02, 01:30
        A O GDAŃSKU NIC ??????????
    • Gość: QQQ Re: Eksluzywne ciucholandy...? IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 05.10.02, 20:57
      ????????????????????
      • vivion Re: Eksluzywne ciucholandy...? To oszustwo !!! 10.10.02, 01:50
        Piszę ze Szwecji, więc siłą rzeczy mam dostęp do szwedzkiej prasy. Muszę się w
        tym wątku wypowiedzieć, bo może będzie to informacja, która ujawni tę drugą,
        ciemną stronę medalu.
        6 i 7 października pojawiły się duże całostronicowe artykuły w szanowanej
        gazecie DN (Dagens Nyheter) opisujące nieczyste interesy pewnego fina, Yngwe
        Sandberg(nazwisko i imię wyjątkowo szwedzkie, więc pewnie sobie zmienił), który
        przybył do Szwecji w 1975 roku. Od początku zajął się nieczystym "biznesem"
        zbieracza ciuchów. Nie płaciŁ podatków, zatrudniał na czarno, używał fałszywych
        dokumentów tożsamości, urządzał raidy w stanie nietrzeźwym i bez prawa jazdy...
        Jednym słowem zapracował na 2 lata więzienia, które skrupulatnie odsiedział na
        początku lat 80-tych. Przez jakiś czas starał się być dobrym obywatelem
        (przynajmniej nic o nim złego do urzędu podatkowego nie donoszono) ale od
        1993 "przepadł" w rejestrze podatników. Maszyna rejestruje zero podatków,
        chociaż oficjalnie jest nadal zamieszkały w Szwecji i powinien je płacić - z
        czegoś przecież człowiek musi się utrzymywać? Okazuje się, że większą część
        czasu przebywa w Polsce (musi przecież pilnować "interesu").Według władz
        polskich ma od roku 1991 zarejestrowaną firmę w Polsce pod nazwą Swe-Pol Second
        Hand Limited. Działalność - handel lumpami. Podatek firmowy płaci, bo inaczej
        zamknęli by mu kramik, ale wg gazety nadal nie deklaruje swoich dochodów, ani w
        Polsce, ani w Szwecji. Firma Swe-Pol i jeszcze jedna już firma, Dom Pol mają
        zarejestrowane 45 samochodów, z których część ma zakaz poruszania się na
        drogach. W każdym razie 6 z nich kursuje tam i z powrotem Sztokholm-Gdańsk
        wywożąc 2000-3000 ton ciuchów ze Szwecji! I nic nie było by w tym złego -
        biznes jak każdy inny, z tą różnicą, że ludność szwedzka oddaje! porządne
        rzeczy w ramach pomocy dla biednych emerytów i nie tylko, a pan Sandberg obraca
        12 mln Sek i nadal nikogo się nie boi. W każdym razie w gazecie widnieją
        zdjęcia z lumpeksów gdańskich, wywiad z emerytem i Szwedzi sż zniesmaczeni tym
        całym "biznesem"! A może takby unikać lumpexów, które sprzedają ciuhy właśnie
        tego pana!
        Przykre ale prawdziwe...
        • stefan4 Szwedzkie nazwisko z Finlandii 10.10.02, 11:55
          vivion:
          > opisujące nieczyste interesy pewnego fina, Yngwe Sandberg(nazwisko i imię
          > wyjątkowo szwedzkie, więc pewnie sobie zmienił)

Niekoniecznie zmienił. W Finlandii od dawna mieszka duża i silna mniejszość
          szwedzka. Niektóre miasta fińskie mają podwójne nazwy w ogóle niepodobne do
          siebie; np. Turku = Abo (z kółeczkiem nad ,,A''). Niektórzy Finowie mówią w
          domu po szwedzku i mają od pokoleń szwedzkie nazwiska.

A propos Turku: fińska nazwa miasta pochodzi podobno od ,,a Slavic word meaning
          >market<''
          • pumeks Turku 10.10.02, 12:08
            stefan4 napisał:

> A propos Turku: fińska nazwa miasta pochodzi podobno od ,,a Slavic word
            > meaning >market<''
            • stefan4 Re: Turku 10.10.02, 13:15
              Ja:
              > A propos Turku: fińska nazwa miasta pochodzi podobno od ,,a Slavic word
              > meaning >market<''
              • pumeks Re: Turku 10.10.02, 14:00
                stefan4 napisał:

> Ja sobie naiwnie wyobrażam, że może nie być jednoznacznej odpowiedzi na
                pytanie
                > ,
                > od kiedy używana jest nazwa ,,Turku''. Przyjechali Szwedzi, założyli
                szwedzkie
                > miasto ,,Abo''. Dla okolicznej ludność nieszwedzkiej nieposiadającej innych
                > centrów handlowych, wyrażenie ,,pojechać na targ'' oznaczało wyłącznie
                > ,,pojechać do Abo''. A potem stopniowo (np. z powodu słabnących kontaktów ze
                > Słowianami) zanikała pamięć, że słowo ,,targ'' ma jeszcze inne znaczenie i
                > kolejne pokolenia były coraz bardziej przekonane, że ,,Targ'' jest ,,naszą''
                > ODWIECZNĄ nazwą własną szwedzkiego miasta ,,Abo''.
                >
                > Ale ja tak sobie tylko roję, a to Ty dysponujesz Wiedzą...
                >

Bez przesady z tą wiedzą... to i owo może wiem na tematy ogólnohistoryczne (ale
                historyk ze mnie samozwańczy, choć ukończyłem Wydział Historyczny UJ). Akurat z
                paroma ludźmi z Turku się zetknąłem. W nawiązaniu do tego co napisałeś -
                kontakty ze Słowianami w Finlandii bynajmniej nie słabły, bodaj w 1809 r.
                Szwecja utraciła ten kraj na rzecz Rosji, więc aż do 1918 r. Turku/Abo
                znajdowało się w imperium carów. No i jeszcze w czasach Stalina kontakty te
                były intensywne (w sensie sowieckich agresji na Finlandię).
                A z takich ciekawostek: skandynawska osada targowa w okresie wikingów nazywała
                się "kaupang" (w dzis. szwedzkim brzmi to "köping"), a język fiński zapożyczył
                to słowo jako "kaupunki" co oznacza w ogóle "miasto"
    • Gość: ? Re: Eksluzywne ciucholandy...? IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 13.10.02, 18:17
      ?
    • Gość: ? Re: Eksluzywne ciucholandy...? IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 13.10.02, 18:18
      i ?
      • Gość: ww Re: Eksluzywne ciucholandy...? IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 16.10.02, 20:39
        ww
    • Gość: ja Re: Eksluzywne ciucholandy...? IP: *.rzeszow.mm.pl 07.01.14, 14:15
      W Gdyni na ulicy Śląskiej 40 jest ciucholand gdzie właściciel nie przebiera i wystawia wszystko jak leci, można spotkać ciekawe metki.
    • Gość: ja Re: Eksluzywne ciucholandy...? IP: *.gdynia.mm.pl 03.02.15, 17:29
      Zapraszam serdecznie!!!!

Sklep znajduje się w Gdyni przy ulicy Śląskiej 40,
      otwarty w godzinach 10-18 od Pn do Pt , w sobotę od 10-14.

W ofercie sklepu znajdziecie wszelkiego rodzaju odzież używaną, obuwie, biżuterie, torebki i inne dodatki, jak również używane zabawki. Jako jeden z niewielu sklepów tego typu oferuje także duży wybór odzieży tematycznej i sportowej takiej jak np. stroje karnawałowe czy pianki pływackie. Towar jest dokładany w każdy poniedziałek, w sobotę przeceniany -50%

W ofercie są również gadżety z Anglii, nowe i używane takie jak: szkło, porcelana, drobne AGD, ramki na zdjęcia, figurki, rożnego rodzaju starocie, obrazki i wiele innych, nigdy nie wiadomo co sie trafi. Towar ten dokładany jest w każdą sobotę, w piątek przeceniany -30%
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka