Gość: mee... REWOLUCJA na papierze* SIE ...OPLACILA IP: *.avenel01.nj.comcast.net 20.11.05, 04:52 ...ktos musi byc biedny...zeby walesa byl ...bogaty...walesa melduje...wykonalem zadanie...mlody, dolaczyl do grona stu tysiecy milionerow w polsce... GRATULACJE...-))) * okragly stol do brydza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MACIEJ UNDERGRADUATE COLLEGE WITH LIBERAL ARTS CURRICULUM IP: *.nycmny.east.verizon.net 20.11.05, 05:12 www.holycross.edu/departments/adm-fa-bur/admissions/why.html To ze jest to undergraduate college with liberal arts curriculum mowi samo za siebie.Magistra sie tam nie dostaje,a liberal arts to jest wlasciwie nic konkretnego.Zadne studiowanie i zadnego zawodu po tym sie nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
kali301 Re: UNDERGRADUATE COLLEGE WITH LIBERAL ARTS CURRI 20.11.05, 10:11 Macieju, co się czepiasz szczegółów, lepiej przetłumacz z angielskiego na polski wizytówkę tej sławnej uczelni, aby oświetlić serca i umysły nasze. --- Holy Cross is an exclusively undergraduate college with a liberal arts curriculum and an active Jesuit culture of learning and faith. Our faculty members are dedicated to teaching you to think critically, make connections among disparate ideas, and communicate effectively with others. As you learn these skills, which will serve you throughout your life, you also discover a sense of purpose and direction in the world. --- Podróże kształcą, a także separacja od tatusia i jego chorych wytworów fantazji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek Re: Pierwszy milion,drugi milion młodego Wałęsy... IP: *.sympatico.ca 20.11.05, 05:26 co to kogo obchodzi ile kto ma forsy? mozna nie pisac,ze to jest "cool",ale w Polsce mowmy i piszmy po polsku; natomiast , jesli mowimy o amerykanskim zawodowym liceum pomaturalnym , to jednak piszmy w oryginale "college"; nie podano w artykule (oprocz nazwy i miejsca) , jaka specjalnosc p.J.Walesa studiowal , lecz istotne jest,ze - poslugiwal sie jezykiem angielskim,przez kilka lat; mlody p.J.W. , raczej sie chyba na polityce nie zna - skoro startowal z PO i teraz juz wiem , dlaczego p.Lech popieral p.Tuska Odpowiedz Link Zgłoś
ciociaklocia5 Re: Pierwszy milion,drugi milion młodego Wałęsy.. 20.11.05, 05:59 Gość portalu: Bolek napisał(a): > co to kogo obchodzi ile kto ma forsy? > mozna nie pisac,ze to jest "cool",ale w Polsce mowmy i piszmy po polsku; > natomiast , jesli mowimy o amerykanskim zawodowym liceum pomaturalnym , to > jednak piszmy w oryginale "college"; > nie podano w artykule (oprocz nazwy i miejsca) , jaka specjalnosc p.J.Walesa > studiowal , lecz istotne jest,ze - poslugiwal sie jezykiem angielskim,przez > kilka lat; > mlody p.J.W. , raczej sie chyba na polityce nie zna - skoro startowal z PO i > teraz juz wiem , dlaczego p.Lech popieral p.Tuska wszyscy piszą oswoich milionacha .A ja mam największy milion na świecie...To mój wnuk! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan elektryka Re: Pierwszy milion młodego Wałęsy IP: *.asko / 82.177.183.* 20.11.05, 06:05 Podzielił ów słynny milion dolarów który dostał za niezrealizowany film.Nie wszyscy jednak wiedzą ,że pan tatuś od tego miliona nie zapłacił należnego państwu podatku.Tak długo kombinował,że postępowanie w tej sprawie się przedawniło.No to klaniam się uczciwym podatnikom frajerom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erg_samowzbudnik Re: Pierwszy milion młodego Wałęsy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.05, 07:34 Gość portalu: fan elektryka napisał(a): > Podzielił ów słynny milion dolarów który dostał za niezrealizowany film.Nie > wszyscy jednak wiedzą ,że pan tatuś od tego miliona nie zapłacił należnego > państwu podatku.Tak długo kombinował,że postępowanie w tej sprawie się > przedawniło.No to klaniam się uczciwym podatnikom frajerom. A czy słyszałes powiedzenie że "kto szybko płaci ten płaci dwa razy". Odpowiedz Link Zgłoś
temida3 Re: Pierwszy milion młodego Wałęsy 20.11.05, 07:36 Czy kolejny raz nas oszukano? Od 1990r, kilka lat przed oskarżeniem sztabu Aleksandra Kwaśniewskiego czytałem o podziale sławnego MILIONA $. Zaklinam się na moją genialną pamięć i na Gazetę Wyborcżą( niestety nie zachowałem zapisu), że PAn Lech Wałesa, wówczas Przewodniczący "S", przekazał na służbę zdrowia 400 tys $(...). Mając tamtą wiedzę(...),napisałem kilka miesięcy temu w obronie Pana Wałęsy ( wówczas mojego bohatera)prawdę, która zdaje się po raz kolejny jak wiele z Jego życiorysu-"mitu" dewaluować. Mam prośbę do Gazety, odszukajcie w archiwum i wyprowadźcie mnie z błędu. Nie można trwać prze całe życie w takiej konfuzji z rzeczywistością! Chcę poznać prawdę(SIC!). Pomóżcie! >forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=28375485&a=28410036P.S. Proszę sobie wyobrazić, że mój brat( r.1942-kolegą Lecha ze szkolnej ławy; 7 lat w Szkole Podstawowej w Chalinie, nigdy nie poparł mojego "zachłyśnięcia" Panem Wałęsą(...). Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.kosecki Re: Pierwszy milion młodego Wałęsy 20.11.05, 09:29 nawet wydaje się, że jest sympatyczny, jeśliby okazał się jeszcze mądrym, to mielibyśmy polityka "z rodowodem". Oby facetowi nie odbiło. Życzę mu samych sukcesów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Re: Pierwszy milion młodego Wałęsy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.05, 09:30 1 milion $ to ok. 4 miliony zł. Jeżeli 4 mln podzieelimy na 8 dzieci to na każdego przypada 0,5 mln, to skąd drugie 0,5 mln. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arahat walesa gdzie moje obiecane przez ciebie pieniadze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 09:36 za twojej prezentury?? gdzie ci puszczeniw w skarpektach????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Pierwszy milion młodego Wałęsy IP: *.parkowe.pol / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 09:42 Stary Wałęsa mówił iż pierwszy milion to trzeba ukraść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasandra komplex Re: Pierwszy milion młodego Wałęsy IP: *.adsl.inetia.pl 20.11.05, 10:05 kqrwiają takie newsy, nie wiem jak Was, bo mnie bardzo... wielki mi tatuś "bojownik o wolność i równość" ps. i żeby była jasność - sam palę forsą w piecu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gimnazjalista Na bakier z arytmetyka? IP: 80.50.42.* 20.11.05, 10:20 jezeli J.W. otrzymal 205 tys $ to znaczy 1/5 z miliona.Wynika z tego,ze ojciec obdarowal tylko 5 dzieci?Ma ich osmioro a wiec powinni dostac po 125 tys $.Chyba pan Jarek zagalopowal sie w wyjasnieniach.Poza tym,czy ukonczenie wymienionej uczelni daje wyzsze wyksztalcenie porownywalne z polskim wyzszym wyksztalceniem ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mimikra Oni sr...ą milionami, a miliony Polaków w nędzy IP: *.icpnet.pl 20.11.05, 10:37 I w zniewoleniu gorszym niż za komuny. Za komuny zwykli ludzie byli niewolnikami, ale przynajmniej wiedzieli że nie na życie zarobią. Teraz bez pracy i pieniędzy są niepewni dnia ani godziny. Za komuny jeździłem tramwajem i traktowałem to jako rzecz normalną. Teraz tramwaju od środka nie oglądałem już od pół roku, bo chodzę pieszo albo jeżdżę rowerem, żeby nie wydawać na bilety. Podobnie było z chodzeniem do kina, kupowaniem książek, butów, ubrań itp. Powstaje na naszych oczach Polska, która będzie własnością 100-200 rodzin, jak na republikę bananową przystało. Zwykłych Polaków ograbiono z wypracowanego majątku przy tzw. transformacji. Sr....y milionami burżuje, żebyśmy jeszcze was jako społeczeństwo nie zadziwili. Bo wielu polityków i dziennikarzy się wyśmiewa, że jesteśmy tylko żywym inwentarzemn niezdolnym do działania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuk umk Re: Oni sr...ą milionami, a miliony Polaków w nęd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 21:10 a to qrwa fakt, jak byś opisał mój los wykładowcy uniwersytetu w Polsce, niedługo studenci będą się zrzucać na spodnie dla pana wykładowcy, by nie chodził przez pół roku w jednych, jak "ostatni dziad" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kik Re: Pierwszy milion młodego Wałęsy IP: *.aster.pl 20.11.05, 10:45 No i b.ładnie. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcus I Re: Pierwszy milion młodego Wałęsy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 10:46 Co daje w życiu nazwisko znanej osoby w życiu politycznym. A my co ??? Popieramy tych których nie znamy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar Ok ! Skończył studia , ale jaki ma zawód :) IP: *.pl 20.11.05, 10:49 Ja się nie czepiam , ale nie mogę doczytać , jaki ma zawód pan Jarosław Wałęsa :) Odpowiedz Link Zgłoś
ezpa7z9 Re: Ok ! Skończył studia , ale jaki ma zawód :) 20.11.05, 16:50 Gość portalu: Mar napisał(a): > Ja się nie czepiam , ale nie mogę doczytać , jaki ma zawód pan Jarosław Wałęsa > :) POLITYK jak tatuś Bolek. Odpowiedz Link Zgłoś
michnix2 Lewica jest zawsze taka sama: kradnie ile wlezie 20.11.05, 10:58 Nie widze powodu, dla ktorego socjaldemokrata Walesa mialby byc inny. Wszystkim, ktorzy twierdza, ze Walesa jest prawicowcem, odpowiadam: to Walesa zawsze twierdzil, z uporem maniaka, ze lewicy nie wolno rozliczac, a "lewa noge trzeba wzmacniac". To wreszcie on byl goracym zwolennikiem "grubej kreski" - a wiec nie chcial, aby pod sad trafili czerwoni bandyci. Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Drugi podarują mu wyborcy ! 20.11.05, 11:01 I na tym się nie skończy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Pierwszy milion młodego Wałęsy - WSTYD IP: *.du.simnet.is 20.11.05, 11:15 To ty lechu szastasz milionami na lewo i prawo, w czsach gdzie rozpiepszyles gospodarke, gdzie stoczniowcy, twoi koledzy ledwo wiaza koniec z koncem, chociaz ku.. gnoju siedz cicho i nic nie mow, dla mnie jestes lechu przeklenstwem, i mam nadzieje ze kiedys powiesza cie na suchej galezi - kanalio, Odpowiedz Link Zgłoś
gniewek.113 Ta fotografia mówi mi wszystko o tym panu :) 20.11.05, 11:21 Naoglądał się chłop amerykańskich filmów.. Znam młodych ludzi znacznie bogatszych od niego, ale żaden z nich nie pozuje na mafioza i nie używa żelu :) Do pieniędzy doszli ciężką pracą i "noszą się" w jeans-ach. Są w większości sympatyczni i skromni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slavos Re: Pierwszy milion młodego Wałęsy IP: *.chello.pl 20.11.05, 11:51 niewiele ale na skromne zycie wystarczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mycha Re: Pierwszy milion młodego Wałęsy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.05, 11:51 To kpiny sobie zrobił z wyborców.Tak tylko zarabiał u tatusia 800 zł brutt,a jak już został posłem to wyszło szydło z worka.To był tylko zabieg przedwyborczy.Hamstwo ze strony Pana Jarka I Lecha Wałęsy,że w ten sposób postąpili.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wago Re: Pierwszy milion młodego Wałęsy IP: *.icpnet.pl 20.11.05, 11:56 A czy młody Wałęsa zapłacił skarbowi państwa należny podatek od darowizny ? Wątpię. Wyjaśnijcie te sprawę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zong Re: Pierwszy milion młodego Wałęsy IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.05, 12:46 debil na górze debil na dole areszta zdawnego układu to niedojepki stalinowskie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plomp NIE ZOSTAŁ POSŁEM DLA DIETY?!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.05, 12:01 Chce się UTUCZYĆ?!?!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wicurpix Re: Pierwszy milion młodego Wałęsy 20.11.05, 13:00 Mam pytanie: dlaczego GW poprzez promowanie wizerunku akurat mlodego Wałęsy przyczynia sie do kreowania pozytywnego image tegoż? Smrod kumoterstwa o ktorego zniesienie Lech tak niby dzielnie walczyl unosi sie nad tym wszystkim. Dajcie młodzieńcowi szanse jak innym. Synowie pracownikow byłych PGR-ów nie zasługuja na rekklamę? Panie Michnik, pańskie zaklamanie jest zgola niewiarygodne. O tak(i)e Polskę walczyliśmy??? Odpowiedz Link Zgłoś
moher.gryzie Re: Pierwszy milion młodego Wałęsy 20.11.05, 13:07 gazeto, zwracam uwage na tytul! ten facet nie nazywa sie mlody walesa tylko jaroslaw walesa. tak jak nie piszecie w tytule 'mlody bush polecial do chin'. no chyba ze red. katka pisal wczesniej tylko do gazetki podworkowej, bo na podworku ludzie mowia w stylu: 'a wie pani, ten plody katka znowu narozrabial'. jesli tytul nie pochodzi od red. katki to niech wybaczy, ze sie nim posluzylem jako przykladem. ---------- Polska Zjednoczona Partia Rydzykowa przewodnią siła narodu! Odpowiedz Link Zgłoś
usak Re: Pierwszy milion młodego Wałęsy 20.11.05, 13:15 Redaktor Gazety po prostu uważa, że młody Wałęsa nie jest godny imienia Jarosław. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loo Re:Niech zdejmie Matke Boska bo przynosi wstyd!!! IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 20.11.05, 13:07 Walesa powinien rozdac pieniadze miedzy biednymi,bo to sa nie jego zaslugi,tylko narodu!!Jak by mial honor to by oddal!!Udaje wielkiego katolika a nikomu nie pomaga,powinien wypiac M.B z klapy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sarhenziel Re:Niech zdejmie Matke Boska bo przynosi wstyd!!! 20.11.05, 14:23 Gość portalu: loo napisał(a): > Walesa powinien rozdac pieniadze miedzy biednymi,bo to sa nie jego > zaslugi,tylko narodu!!Jak by mial honor to by oddal!!Udaje wielkiego katolika a > > nikomu nie pomaga,powinien wypiac M.B z klapy!!! Człowieku to Matkę Boską spotkał nie lada zaszczyt,Ze Wałęsa chciał ją nosić w klapie. Odpowiedz Link Zgłoś
ziuta38 Re:Niech zdejmie Matke Boska bo przynosi wstyd!!! 20.11.05, 23:06 1 milion zl podzielony na 40 milionow wiecznych nieudacznikow to chyba 2.5 grosza na glowe. Ja zrzekam sie swego udzialu na ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś