dan3iger 04.09.06, 22:57 Brawo Sztum. Stare miasto z tradycjami i historią godną pozazdoszczenia. Może Sztum wyrośnie na nową >Wrześnię< ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: m2 Sztum nie słucha Giertycha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 23:25 Wyrazy szacunku dla Pana Burmistrza i Dyrektorów szkół. Odpowiedz Link Zgłoś
strega_aradia Re: Sztum nie słucha Giertycha 04.09.06, 23:36 czy to znaczy, że wszędzie indziej czytano ten list? ciekawy pomysł, rozpoczęcie roku kabaretem... współczuję czytającym, zapewne byli zobligowani do zachowania powagi.. Odpowiedz Link Zgłoś
moroux Re: Sztum nie słucha Giertycha 05.09.06, 08:42 Brawo Sztum! Szkoda, że inni nie poszli za tym przykładem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zgryz Re: Sztum nie słucha Giertycha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 09:13 hehhe "ex" komuszek w obronie JK!!! Niezłe jaja Jak mawiał pan Zagłoba "Diabeł ubrał sie w ornat i na mszę ogonem dzwoni" banda hipokrytów Odpowiedz Link Zgłoś
jedynataka Re: Sztum nie słucha Giertycha 05.09.06, 09:28 oho, no to Szum będzie miał teraz poważne problemy z różnego rodzaju dotacjami i subwencjami... ale myślę, że chwała Burmistrzowi za taką postawę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Niektorzy w Polsce jeszcze maja jaja IP: *.lns3-c13.telh.dsl.pol.co.uk 05.09.06, 00:04 Niektorzy w Polsce jeszcze maja jaja Odpowiedz Link Zgłoś
konstant1 TYLKO jaja 05.09.06, 09:01 Znacie tę zagadkę: Co to jest: dwa jaja i 200 zębów? A 200 jaj i 2 zęby? O odpowiedź zapytajcie znajomych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Niektorzy w Polsce jeszcze maja jaja IP: *.tcz.vectranet.pl 07.09.06, 22:47 Sztum moja miasto.Jestem dumna! ha! Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Niektorzy w Polsce jeszcze maja jaja 08.09.06, 01:05 Gość portalu: ja napisał(a): > Sztum moja miasto.Jestem dumna! ha! Szczerze gratuluję CI burmistrza! Mam nadzieję, że go wybierzecie na następną kadencję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja co na to Krawiec? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 06:19 kurator oswiaty rodem ze Sztumu?! gdzie konsekwencje wobec dyrektorów?! Odpowiedz Link Zgłoś
jorn Re: co na to Krawiec? 05.09.06, 08:50 Co na to Krawiec? Moze im nagwizdac, szkoly w sprawach organizacyjnych (a wiec i dyscyplinarnie) podlegaja samorzadom. Odpowiedz Link Zgłoś
mppmpp Re: Sztum nie słucha Giertycha 05.09.06, 08:18 Niektórzy są odważni... Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawcio Re: Sztum nie słucha Giertycha IP: *.aster.pl 05.09.06, 08:20 Bardzo dobra reakcja! Gdyby takich wiecej się znalazło, ten brunatny pan musiałby odejść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grze jeżeli dotyczyło to szkół państwowych, to jest to IP: *.stat.gov.pl 05.09.06, 08:30 naganne. Odpowiedz Link Zgłoś
jorn Re: jeżeli dotyczyło to szkół państwowych, to jes 05.09.06, 08:51 Nie ma w Polsce szkol panstwowych. Odpowiedz Link Zgłoś
konstant1 Re: jeżeli dotyczyło to szkół państwowych, to jes 05.09.06, 08:52 Słusznie - to była niesubordynacja. Nie ma to nic wspólnego z demokracją, To jest anarchia! Nauczyciele wysyłają na branie batów dzieci, które rodzice powierzyli ich opiece? Należy duskutować o problemie, a nie wywrzaskiwaćuje głupoty na podstawie przedstawionego przez sfrustrowanych dziennikarzy obrazu konkretnej osoby . Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: jeżeli dotyczyło to szkół państwowych, to jes 08.09.06, 01:20 konstant1 napisał: > Słusznie - to była niesubordynacja. Czyja? Ani burmistrz, ani nauczyciele nie podlegają w tych kwestiach ministrowi. Szkoły publiczne (nieprywatne) podlegają samorządowi. A szefem samorządu w Sztumie jest ów burmistrz. > Nie ma to nic wspólnego z demokracją, To > jest anarchia! Nieprawda. To włśnie jest przejaw demokracji: taki protest, do czego niezadowoleni mają w demokracji prawo. > Nauczyciele wysyłają na branie batów dzieci, które rodzice > powierzyli ich opiece? Co przez torozumiesz? I kto będzie wykonawcą "egzekucji" (mam na myśli te "baty")? > Należy duskutować o problemie, Jaki problem masz na myśli? > a nie wywrzaskiwaćuje głupoty Kto i jakie "głupoty" "wywrzaskuje"? Możesz coś bliżej? > na podstawie > przedstawionego przez sfrustrowanych dziennikarzy Z czego wnosisz, że "sfrustrowanych"? obrazu konkretnej osoby. Tzn. kogo: Giertycha, burmistrza czy Strąka? Bo się jakoś pogubiłam... Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: jeżeli dotyczyło to szkół państwowych, to jes 08.09.06, 01:06 Gość portalu: grze napisał(a): > naganne. Dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helka Sztum nie słucha Giertycha IP: *.prenet.pl 05.09.06, 08:40 Czy wreszcie zrobią porządek z p.Giertychem?.Przecież to co On nieraz mowi szkodzi nam wszystkim!! Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Sztum nie słucha Giertycha 08.09.06, 01:22 Gość portalu: Helka napisał(a): > Czy wreszcie zrobią porządek z p.Giertychem?.Przecież to co On nieraz mowi > szkodzi nam wszystkim!! Nie zrobią. Jarkowi potrzeba tych piętnastu głosów LPRu w sejmie jak kani dżdżu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznaniak Sztum nie słucha Giertycha IP: *.chello.pl 05.09.06, 08:41 Zdumiewające , że tylko w Sztumie są dzielni ludzie , którzy pokazali pałkarzom , co o nich myślą . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Brawo (post)komuna IP: 195.117.155.* 05.09.06, 08:52 - najpierw Jacka Kuronia więzili i męczyli, a teraz bronią Jego dobrego imienia. Odpowiedz Link Zgłoś
konstant1 Re: Brawo (post)komuna 05.09.06, 08:59 Teraz się przekonacie, że KAŻDA władza musi "więżić i męczyć" osoby występujące przeciw niej w mowie i czynie. Inaczej nie byłaby władzą. I nie bełkoczcie o powrocie PiSu do metod PRL. Po prostu władza okrzepła i wychodzi z anarchii. Odpowiedz Link Zgłoś
tojalew PEŁNE poparcie! 05.09.06, 09:03 Czy we wszystkich szkołach odczytano ten list? Odpowiedz Link Zgłoś
wraczek Podpisuję się oboma rencyma. 05.09.06, 09:04 Swoją drogą ostatni list ministra edukacji jaki słyszałem wystosowany był przez pana o nazwisku Bloesław Faron (Czy ktos to jeszcze pamięta?) a ja byłem dumnym pierwszoklasistą. Giertych wraca do tej chlubnej tradycji. Czy ma też zamiar stanąć na trybunie honorowej w Boże Ciało? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: truth Re: Sztum nie słucha Giertycha IP: *.interecho.com 05.09.06, 09:10 Jaka odwaga... Tabor jest dobrze pokumany ze srodowiskiem SLD, a zaden z dyrektorow szkol nigdy sie nie sprzeciwi burmistrzowi czy prezydenotwi, bo ten moze ich zyczajnie zwolnic, jako ich pracodawca - a gwarantuje, ze zadnemu z dyrektorow nie bylo w smak nie czytac teogl listu,. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: truth Re: Sztum nie słucha Giertycha IP: *.interecho.com 05.09.06, 09:11 "nie czytac" listu, oczywiscie.. Odpowiedz Link Zgłoś
wadar44 Sztum nie słucha Giertycha 05.09.06, 09:31 Takie porządne miasto a ma takiego beznadziejnego burmistrza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wieslaw smiech Sztum nie słucha Giertycha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 09:36 jestem bylym mieszkancem Sztumu swego czasu bylem w ogolnopolskim komitecie wyborczym jacka jestem cholernie dumny iz pochodze ze Sztumu jestem wzruszony dziekuje SZTUMIACY Odpowiedz Link Zgłoś
kici12 Re: Sztum nie słucha Giertycha 05.09.06, 11:00 Też jestem byłym sztumianinem i interesuje sie tym co się dzieje w moim mieście rodzinnym. Niestety, ale działania Pana Burmistrza to tylko klasyczna "kiełbasa wyborcza" i działanie pod przyszłe wybory. Chcecie poznać co naprawdę dzieje się w Sztumie to zapraszam na strone sztumbezretuszu.webpark.pl/. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kontestator Co za szum o ten Sztum IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.09.06, 13:57 Czerwony Sztum-banführer wydal rozkaz swoim podkomendnym. Nikt nie smial sie sprzeciwic, bo do Irlandii daleko i szorowanie tam kibli panow dyrektorow nie pociaga. Jednomyslnosc byla zawsze cecha towarzyszy z PZPR/SLD.Czas by wozy kolorowe z Taborami powiozly ich jak Jagne na kupie gnoju do najblizszego smietnika historii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sztumianin Re: Sztum nie słucha Giertycha IP: *.elblag.dialog.net.pl 05.09.06, 15:49 Wczoraj pirwszy raz wszedłem na strone sztumbezretuszu.webpark.pl Oczy przecierałem ze zdumienia. Jesli ktoś wierzy w szlachetne postepowanie pana burmistrza to jest w duzym błedzie. Jak mozna do polityki mieszać dzieci ze szkoły podstawowej??!! To jest poprostu chwyt ohydny!! Panie burmistrzu JACEK KUROŃ nie życzyłby sobie takiego postepowania z pańskiej strony. Kazdy uczciwy człowiek wie kim byl Jacek Kuroń i co zrobił dla zwykłych ludzi. Więc niech pan sie nie wysila bo kontrast jest zbyt wielki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodrigez Sztum nie słucha Giertycha IP: *.range86-140.btcentralplus.com 05.09.06, 16:23 nieczesto sie zgadzam z burmistrzem, ale tu musze przyznac racje burmistrzowi. pozdrawiam moje rodzinne miasto Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Sztum nie słucha Giertycha 05.09.06, 18:36 Dziwię się, że gdziekolwiek ten list odczytano. Mam nadzieję, że dyrektorzy, którzy przeczytali ten list, skomentowali go odpowiednio. W końcu do do nich należy obowiązek uświadomienia dzieciom, co to jest manipulacja, kłamstwo, nikczemność, hipokryzja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack Sztum nie słucha Giertycha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 18:52 To jest ten sam burmistrz, który podczas wizyty Jana Pawła II w Elblągu ( będąc wówczas chyba wice burmistrzem lub już burmistrzem ) nie pozwolił na wywieszenie flag państwowych dla uczczenia tej wizyty ( jako jedyne miasto w regionie ). To tak dla przypomnienia tym wszystkim, którzy są z niego tak dumni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 523 Re: Sztum nie słucha Giertycha IP: *.smgr.pl 07.09.06, 06:33 Żadna świnia za 10 tys. miesięcznie nie będzie mnie uczyła patriotyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dany Sztum nie słucha Giertycha IP: *.google.com 13.09.06, 16:09 Każde słowo wypowiedziane przez Giertycha to wierutna brednia! SPADAJ TY DEBILU MINISTRZE EDUKACJI! Wolność słowa! Jak on mógł obrazic KURONIA?! Odpowiedz Link Zgłoś