Gość: kapusniak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 22:50 mozemy i powinnismy uniknac motoryzacji. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kaz Re: Gdański przyczółek chińskiej motoryzacji IP: *.cable.satra.pl 19.09.06, 07:40 Tylko po co kupować słabą kopię toyoty z lat 90 skoro oryginał jest tańszy i dużo lepszy tylko nie nowy a używany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zizi Re: Gdański przyczółek chińskiej motoryzacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 14:52 Niemcy przeprowadzili crash testy tych samochodów... i wypadły fatalnie. Szansa przezycia wypadku w takim składanym samochodzie nawet przy średniej prędkości jest równa zeru! Dlatego jednogłośnie niemieccy naukowcy podjęli decyzję o zakazie sprowadzania tych aut do (ich) kraju. A że naród polski jest biedny i większości krótkowzroczny, to pewnie dla Chińczyków będziemy żyłą złota... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lakon Re: Gdański przyczółek chińskiej motoryzacji IP: *.telia.com 20.09.06, 15:59 Dlatego jednogłośnie niemieccy naukowcy podjęli decyzję o zakazie sprowadzania tych aut do (ich) kraju. Jak tam z glowa po ostatnim upadku z hulajnogi ? Mama podmuchala i dalej do kompa ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoltek ale bzdury chlopcze piszesz IP: *.ip.fastwebnet.it 20.09.06, 16:30 Gość portalu: Zizi napisał(a): > Niemcy przeprowadzili crash testy tych samochodów... i wypadły fatalnie. Zrobili tylko jednego - Landwinda. Reszty nie testowali. > Szansa przezycia wypadku w takim składanym samochodzie nawet przy średniej > prędkości jest równa zeru! Mhm. Pracujesz dla skody czy fiata? bo szczerze to po pierwsze przy czolowce z panda, to wolalbym jednak siedziec w tym landwindzie ;) po drugie, to troche u nas na ulicach jest samochodow sprzed 10-15 lat. taka frontera to wlasciwie to samo, a w dodatku jak ma 10-15 lat to pewnie jest pordzewiala i dosc czesto powypadkowa - uwazasz ze bedzie bezpieczniejsza? nowa wypadlaby tak samo jak landwind, ale stara? to nie wino... > Dlatego jednogłośnie niemieccy naukowcy podjęli decyzję o > zakazie sprowadzania tych aut do (ich) kraju. Ha HA HA - jakie jednoglosnie - TOTALNY BELKOT - zal mi ciebie... zreszta jakby twoja wypowiedz przyrownac do amerykanskich oszolomow z lat 60tych/70tych a propos japonskich wozow, albo lat 90tych a propos koreancow jest identyko... ps. skoro macie u was w salonie czas na siedzenie i wypisywanie glupot w necie, tzn ze srednio sie sprzedaja te wasze drogie pudeleczka... chinczycy co nieco poprawia, zatroszcza sie o dostepnosc czesci i pare lat i beda kwiczec 'stare'koncerny motoryzacyjne Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: ale bzdury chlopcze piszesz 20.09.06, 18:00 tak, ja tez w zdrzedniu czolowym z hummerem wolalbym siedziec w starej czeskiej tatrze, albo chocby w starym starze ze starachowic, tylko co to ma do rzeczy? Odpowiedz Link Zgłoś
rafikzabki Re: Gdański przyczółek chińskiej motoryzacji 30.10.06, 14:12 niemieccy naukowcy pewnie stwierdziliby też że rozpada się w crush teście chiński czołg zbudowany z płyt pancernych.... identyczne akcje robiono z japończykami w USA jakieś 30-40 lat temu: syf, chała itp... a co z tego wyrosło wszsycy wiemy [nie na darmo toyota sprzedaje się u nas tak znakomicie]. a najprostsza rzecz jak nie inwestujac wielkich pieniedzy sprostać konkurencji [przynajmniej na jakś czas] to zrobić jej zła prasę.... Odpowiedz Link Zgłoś
cwojtek3 Gdański przyczółek chińskiej motoryzacji 20.09.06, 14:06 To jest bardzo zly pomysl.Chinczycy zaleja rynek zlomem i odpadami . Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Gdański przyczółek chińskiej motoryzacji 20.09.06, 14:27 Dobry pomysl! Bylem dilerem samochodowym zagranica przez kilkanascie lat - poruszajace sie po polskich drogach wraki nie wroza nam nic dobrego. To smietnik Europy.Trzeba znalezc inne rozwiazanie. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_xx Re: Gdański przyczółek chińskiej motoryzacji 20.09.06, 14:29 > To jest bardzo zly pomysl. Niekoniecznie - takie działanie zmusi europejskie fabryki do obniżenia cen samochodów - a to dla klientów jest dobra informacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marianek zmusi? IP: *.devs.futuro.pl 20.09.06, 15:59 przeniosa produkcje do Chin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenio Re: zmusi? IP: *.acn.waw.pl 20.09.06, 17:42 Jakos narazie specjalnie do Koreii produkcji nie wyniesli. Na auta zpoza unii jest cło i akcyza. Wiec korzysci z wyprowadzenia produkcji sa małe. Chińske auta sa marnej jakosci ( co sie pewnie poprawi) i tanie (co bedzie zmieniało sie równierz wraz z poprawa jakosci) za pare lat beda jak Koreańczyki troche tansze i troche gorsze niz Europejczyki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek A ja się cieszę IP: *.e-wro.net.pl 20.09.06, 14:43 Nie mam zamiaru kupować chińskiego złomu ale mam nadzieję że chińczycy podziałają jak bicz na "potentatów" motoryzacji i ceny europejskich samochodów zaczną spadać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: japan Gdański przyczółek chińskiej motoryzacji IP: 81.219.106.* 20.09.06, 14:51 Ulica Grunwaldzka w Gdańsku w żadnym miejscu nie przechodzi przez Przymorze. Moze by tak popatrzeć na plan miasta zanim walnie się w tekście jakąś bzdurę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FreakyMisfit Re: Gdański przyczółek chińskiej motoryzacji IP: *.dialog.net.pl 20.09.06, 15:13 Ależ to potworna bzdura, no koniec świata! I co my teraz zrobimy? Chłopie, twój problem obchodzi chyba tylko ciebie :) A tak na poważnie - to dobrze że żółtki wkraczają na ten rynek - konkurencja wychodzi na dobre nam, klientom. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Gdański przyczółek chińskiej motoryzacji 20.09.06, 14:57 A kapuśniak nie potrafi zdać egzaminu na prawo jazdy i wylewa swoje frustracje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: Gdański przyczółek chińskiej motoryzacji IP: *.aster.pl 20.09.06, 15:13 specjalnie na nasz rynek mogliby robic kopie kadetów i golfów sprzed 15 lat. Szły by jak ciepłe bułki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv Re: Gdański przyczółek chińskiej motoryzacji IP: *.autocom.pl 20.09.06, 15:24 już były Daewoo Nubika i Daewwo Espero. Odpowiedz Link Zgłoś
ppo Re: Gdański przyczółek chińskiej motoryzacji 20.09.06, 18:26 Raczej Nexia. Na pierwszy rzut oka jest do pomylenia z Kadettem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jankes Taniej skoczyc z wiezowca IP: 193.180.216.* 20.09.06, 15:20 Ci co dzwonia z calej Polski i chca chinskich aut rozumiem kieruja sie cena. Duzo taniej jest jak w tytule a rezultat ten sam ( predzej czy pozniej) Made in China auta napewno beda doble za 10-15 lat. Na dzis to dobre tylko dla samobojcow :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenio Re: Taniej skoczyc z wiezowca IP: *.acn.waw.pl 20.09.06, 17:48 Demagogia. Te chińskie auta sa bezpieczniejsze niz wiekszosc jezdzących po naszych drogach aut. Przeciez u nas połowa samochodów ma ponad 15 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kot Gdański przyczółek chińskiej motoryzacji IP: 87.192.234.* 20.09.06, 15:34 Heh a co z serwisem i czesciami zamiennymi? To ja juz wole moj rower na podzespolach 'made in China' ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: willy nie przyczółek motoryzacji ale Chiquity! IP: *.pools.arcor-ip.net 20.09.06, 15:39 zbuduja takze tor F1 w ksztalcie banana Odpowiedz Link Zgłoś
1309alek Gdański przyczółek chińskiej motoryzacji 20.09.06, 15:40 Bardzo dobrze Panie Bogucki,moze europejczycy sie opamietaja i beda produkowac tansze samochody,ale to jeszcze potrwa,byc moze i ja u Pana zamowie samochod.Gratuluje pomyslowosci i wytrwalosci w walce o wejsciue na rynek polski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luk Gdański przyczółek chińskiej motoryzacji IP: *.aster.pl 20.09.06, 16:11 Słyszałem że to są szybkie, tanie i praktyczne samochody.Przy zderzeniu, cały samochód od razu zamienia się w bryłe o kształcie trumny i mozna od razu wszystkich pochować bez bawienia się w struganie dębów sosen itd.Ekolodzy powinni być w końcu zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Gdański przyczółek chińskiej motoryzacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 16:31 zapodajcie mailem albo strona tego goscia, jacek1492@orange.pl jakby co to mi napiszcie dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kitajec Re: Gdański przyczółek chińskiej motoryzacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 16:35 Śmiejcie się,śmiejcie się a chińczykzrobi swoje,jest pracowity i cierpliwy.Życzę powodenia Chńczykom,prześcigną Japończyków,kwestia czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
znj2 Re: Gdański przyczółek chińskiej motoryzacji 20.09.06, 17:37 A my będziemy produkować Lepperów i Giertychów. Odpowiedz Link Zgłoś
roland12 te chinskie wozy sa rzeczywiscie bardzo slabe i 20.09.06, 17:51 wadliwe, potwierdzaja to liczne, niezalezne testy.Nie rozumiem tez po co tak przeplacac za slabe nowe chinskie auto jezeli w RFN kupimy dobre, oryginalne niemieckie wozy ze swietnym wyposazeniem za naprawde male pieniadze, np. Opel Astra Kombi 1,7 Diesel, z 2000 lub 2001 za ok 4500 do 5000 euro, full opcja, Opel Omega 2,5 Diesel Kombi,2000, full opcja, stan idealny 6000 euro, Ford Focus Kombi Diesel 2001lub 2002 od 6300 euro, starsze a dobre np. Audi A4 z 97 za 4500 euro- mysle , ze to jest lepszy wybor od tych chinczykow.Jak myslicie? Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: te chinskie wozy sa rzeczywiscie bardzo slabe 20.09.06, 18:15 Widzisz jeden woli kupic sobie używane A4 a drugi woli nową KIA-e czy Fiata. Kwestia wyboru. Teraz bedzie dodatkowy wybór- tani "nowy" Chinczyk. Jesli ktos sie na niego zdecyduje to jego sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
roland12 to prawda, jeszcze taki bedzie z tych chinczykow 20.09.06, 18:31 zysk, ze obniza ceny nie tylko nowych ale i dobrych uzywanych na zachodzie, bo sie wtedy Niemcowi powie, na,ja, 6000 euro, zu viel, ja za te pieniadze jak ciut doloze kupuje nowego chinczyka i to bedzie gut, masz racje, ze to pomoze obnizyc ceny na calym kontynencie, bo Niemcy tez beda zaraz wiedziec po ile takie autka sa. Odpowiedz Link Zgłoś
ppo Nie każdy lubi używane samochody. 20.09.06, 18:35 Ja na przykład nie lubię. Brzydzi mnie sama świadomość, że to jest samochód "po kimś". Choćby nie wiem jak był czyściutki i zadbany. Lubię ten zapach nowego auta i miłe poczucie obcowania z dziewicą ;) Nie kupuję także używanych ubrań, telefonów komórkowych, ani żadnych innych rzeczy. Uważam, że zasługuję na NOWE. Niech po mnie ktoś "donasza", jak chce. Ja nie mam zamiaru. Odpowiedz Link Zgłoś
roland12 twoje prawo, nie ma sprawy, ja za te dziewice nie 20.09.06, 19:02 chce placic 22% VATu, iles tam akcyzy, iles tam dilerowi, iles tam fabryce, iles tam za kredyt do banku, nowe auto po 3 latach jest tak tanie, przynajmniej tu w RFN i jeszcze tak dobre, choc nie dziewica, ze szkoda by mi bylo tyle dac za nowe. A tak nawiasem mowiac, bo spodobalo mi sie to porownanie z dziewica, to takie troche przelatane baby to czasem lepsze w tej robocie niz dziewice. Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: twoje prawo, nie ma sprawy, ja za te dziewice 20.09.06, 19:07 > A tak nawiasem mowiac, bo spodobalo mi sie to porownanie z dziewica, > to takie troche przelatane baby to czasem lepsze w tej robocie niz dziewice. Zwłaszcza w kontekscie chinskiej dziewicy bez jednego oka i zebów ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus Ja tam wolę kupować samochody, a nie szajs - IP: *.chello.pl 20.09.06, 17:55 niewolnik za dolara dziennie to nir pracownik... Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Gdański przyczółek chińskiej motoryzacji 20.09.06, 17:58 "Kopia land cruisera ma już niedługo mieć europejską homologację, a wszystkie silniki spełniają obowiązująca normę Euro3" - to fantastycznie, ale od 1 stycznia 2006 obowiazujaca norma jest Euro4. Odpowiedz Link Zgłoś
matek224 Re: Gdzie to można w Polsce kupić,adres, telefon 20.09.06, 18:41 może ktoś wie jak nazywa się ta firma Boguckiego. Jak się z nimi skontaktować.pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
o90 mozna na przyklad wozic 20.09.06, 19:00 rannych z wypadkow na hulajnodze a do pozaru jechac na roweze i w raczkach po 2 wiadra albo z zona w ciazy na tandemie zlota mysl kolego kapusniak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CJ Re: Gdański przyczółek chińskiej motoryzacji IP: *.pronets.pl 20.09.06, 20:21 I niech zalewa jak najszybciej bo ceny aut w UE to jakaś KPINA!!! Mam nadzieję, że zaczną robić konkurencję cenową i producenci z UE spuszczą troszkę z tonu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyk Gdański przyczółek chińskiej motoryzacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 19:24 lekceważenie tej potęgi gospodarczej to samobójstwo Odpowiedz Link Zgłoś