Dodaj do ulubionych

Gdzie w 3M najelpszy kebab ???

05.12.06, 13:44
jako nadal nowicjusz (ależ mi się świetnie mieszka w Sopocie :)) chciałem
zapytać jak w temacie. Jestem wielkim fanem kebabu,pojadę gdzie
wskażecie.Czekam na opinie i chociaż króciótki opis jak dojechać:).

Z góry dzięki

nn
Obserwuj wątek
    • Gość: LS Re: Gdzie w 3M najelpszy kebab ??? IP: 193.138.110.* 05.12.06, 14:34
      Jeszcze nie znalazłem. Mam wrażenie że nie znajdę - wszędzie ładują kupę
      surówek, dominuje czerwona kapusta i zalewają to tonami sosu. Ledwo czuć mięso
      i walczysz z tryskającym sosem. Kebab "w cienkim" to też rzadkość. Niestety w
      3M kebaby robią polacy a nie syryjczycy, turcy, libańczycy i ma on tyle
      wspólnego z kebabem czy gyrosem co ryba po grecku z grecją :-( No i pricing
      zdecydowanie nie ten co np. w W-wie.
      • Gość: estr Re: Gdzie w 3M najelpszy kebab ??? IP: 213.17.251.* 05.12.06, 14:41
        Tutaj dominuje 'polska' odmiana kebaba czyli sos, surówki, surówki, odrobinę
        mięsa, surówki, sos + widelec. Niestety, kebaba jakiego jadłem w Turcji tz
        bułka, mięso, cebula lub ogórek, nie znalazłem w 3M.
        • no_nick w 3M nie ma kebabu :( 05.12.06, 15:18
          Kebab "na cienkim" na Marszałkowskiej,albo na Brackiej, świetne kebaby
          krakowskie - nie chce mi się wierzyć,żeby w 3M tego nie było :(
          • Gość: LS Niestety... IP: 193.138.110.* 05.12.06, 16:12
            Widzę masz dobry benchmark... :-)
            Ale niestety. Nawet Alanya Kebap czy jak go tam zwał na Kołodziejskiej który
            jak przyuważyłem prowadzi Turek przyjął "lokalny" standard.

P.S. Ja najbardziej tęsknię do kebabów z Krakowa - róg Grodzkiej i
            Dominikańskiej i z dwóch miejscówek na Kruczej w W-wie...
            • Gość: Dory :))) IP: *.chello.pl 08.12.06, 21:50
              Jestem z Trójmiasta ale z krakowa jest mój chłopak ;) Byłam na kebabie w miejscu o którym piszesz tej wiosny. Pyszności! Nie jadłam nigdzie lepszego kebaba ;) I nawet ja- klasyczny niejadek- zjadłam prawie cały :) :) :) Szkoda, że żeby zjeść coś porządnego trzeba jechać ponad 600km :(
            • Gość: zigzag kucharczyk Re: Niestety... IP: *.crowley.pl 10.12.06, 10:32
              Masz na myśli miejsce przy Zbrojowni? Jadłem PitaKebap, bardzo dobry tylko musiałem powiedzieć, że cebula drobno i z umiarem. Jak do tej pory najlepszy na jaki trafiłem ale ja specjalnie na mieście nie jadam więc nie jestem dobrym źródłem informacji.
          • Gość: seth Allepo IP: *.multicon.pl 12.12.06, 21:38
            najlepszy kebab, prócz tego robią tam falafele (kotleciki z grochu włoskiego)
            znajduje się na grunwaldzkiej pomiędzy ul. Jaśkowa Dolina a ul. Do Studzienki
        • Gość: LS Re: Gdzie w 3M najelpszy kebab ??? IP: 193.138.110.* 05.12.06, 16:15
          Kiedyś prawdziwy kebab był w takiej sezonowej budzie - w bok od Monciaka w
          Sopocie, na dole za domem towarowym. Właśnie prawdziwy kebab (nie gyros) bo
          mięso nie było strugane i właśnie z dodatków była tylko cebula i ogórek.
          Ale niestety to se ne wrati bo właśnie tam trwa budowa.
          • lukka74 a wlasnie, ze jest 05.12.06, 16:56
            tylko, ze na przeciwko. M-dzy Zagloba a lodziarnia.
            • Gość: LS good news :-) n/t IP: 193.138.110.* 06.12.06, 10:16
          • papiezyca84 O!!!!! 11.12.06, 11:36
            OJ TAAAAK!!!! On był przecudowny!!! Nie wiesz może czy jeszcze powróci? Może
            gdzieś przeniosą :(
      • henryk_o Re: Gdzie w 3M najelpszy kebab ??? 13.12.06, 14:52
        W 3Mieście ciężko znaleźć taki dobry. Ja na razie zajadam się w Pruszczu
        Gdańskim w Pizzerii EuroGrill - podają go na miejscu w doniczkach za 9.50 -
        ładne mięsko, sos do wyboru, najlepszy jest czosnkowy - palce lizać...
        • Gość: zigzag kucharczyk Re: Gdzie w 3M najelpszy kebab ??? IP: *.crowley.pl 14.12.06, 06:50
          Gracias Senior, właśnie miałem tu spróbować i teraz już się nie będę bał :).
    • Gość: JJ23 Re: Gdzie w 3M najelpszy kebab ??? IP: *.chello.pl 05.12.06, 15:59
      kebab
      Wrzeszcz ul. Dmowskiego przy Grunwaldzkiej:)
      • Gość: LS Re: Gdzie w 3M najelpszy kebab ??? IP: 193.138.110.* 05.12.06, 16:16
        Krótki test:
        1. Czy jest "w cienkim" (zwą to naleśnik)?
        2. Czy jest w chlebie czy w picie?
        3. Jaki jest stosunek "warzyw" do mięsiwa?
        4. Jakie "warzywa" ładują?
      • Gość: dorotA Re: Gdzie w 3M najelpszy kebab ??? IP: *.sopot.wirt.pl 16.12.06, 15:52
        gdansk- dmowskiego- najlepszy!!!!! swietne mieso i sos czosnkowy
    • lukka74 Re: Gdzie w 3M najelpszy kebab ??? 05.12.06, 16:57
      Ja lubie wciagnac kebaba w Gdyni na Starowiejskiej, przy Banku Millenium. Lubie
      tam, bo serwuja w nalesniku.
      • Gość: pineapple Re: Gdzie w 3M najelpszy kebab ??? IP: *.gdynia.mm.pl 05.12.06, 17:33
        kochani, najlepszy kebab jest w Gdyni na ulicy Świętojańskiej(kurde niepamiętam
        adresu, ale gdzieś w połowie:)) Naprawde dużo mięsa, są dwie surówki: mieszana
        gdzie znajduje się pomidor, ogórek, sałata, i chyba papryka, oraz czerwona
        kapusta dla kontrastu. do tego feta. Sosy tradycyjne: ostry, czosnek, łagodny.
        pychaaaaaaaa!
        • no_nick Re: Gdzie w 3M najelpszy kebab ??? 06.12.06, 11:37
          Dzięki za w sumie dość przykre informacje - byłem bardziej niż przekonany,że
          znajdę jakieś dobre miejsce.Dzisiaj testuję Monciak,jutro Gdynię.Dam znać o
          wrażeniach.Pozdrawiam - kebabożercy wszystkich krajów łączcie się !
          • Gość: LS Sopot IP: 193.138.110.* 06.12.06, 13:13
            W Sopocie polecam jeszcze w tym przybytku pierożki kubba i haszu.
            • no_nick Re: Sopot 06.12.06, 13:40
              Gość portalu: LS napisał(a):

> W Sopocie polecam jeszcze w tym przybytku pierożki kubba i haszu.

Dzięki.Przybytek ma jakąś nazwę ?
              • lukka74 po prostu Kebab 06.12.06, 14:09
                schodzac Monte Cassino w dol to po prawej stronie - mijajac Spatif powinienes
                zaczac sie rozgladac; a przy zaglobie powienies zawrocic.
                • Gość: At_ Re: po prostu Kebab IP: *.com.pl 08.12.06, 14:35
                  Najlepszy kebab to wg. mnie na Zaspie (alleppo bodajże się nazywa) koło
                  przystanku SKM w małym pawiloniku, serwowany jest w picie i w naleśniku,
                  cieniutkie mięsko nie gyros...
                  paluszki lizać
                  • Gość: CIENIUTKA Re: po prostu Kebab IP: *.nsm.pl 12.12.06, 21:18
                    To cieniutkie mięsko to właśnie gyros.Jadłam z sosem czosnkowym. Taki sobie.
                    Średniak.
                    • limka18 Re: po prostu Kebab 12.12.06, 23:01
                      najlepszy kebab jest na ulicy Wybickiego w Gdyni, chyba tak sie ta ulica nazywa.
                      Jest to jedna z ulic odchodzacych od swietojanskiej, przy schodach na kamienna
                      gore. Nigdy nie jadłam lepszego kebaba, niestety za pare dni go zamykaja...:(
    • Gość: krzyhoo Aleppo we Wrzeszczu na Grunwaldzkiej IP: *.limes.com.pl 09.12.06, 09:13
      dobre jedzonko u Syryjczyka
    • Gość: deren Dobry kebab w Sopocie (Haffnera) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.06, 12:43
      Spacerując po Sopocie wpadam czasami na kebab (kebap) na ul. Haffnera (100 m od
      Monte Cassino).
      Ale oczywiście najbardziej kultowy i nastarszy (od połowy lat 70-tych) kebab w
      Trójmieście to KEBAB na Monciaku (teraz między Zagłobą a Lodziarnią u Włocha).
      • Gość: Lind Re: Dobry kebab w Sopocie (Haffnera) IP: *.leb.vectranet.pl 09.12.06, 21:09
        Zdecydowanie najlepszy kebap (bo to oryginalna nazwa) w 3miescie znajduje się na
        Żabiance, zaraz przy wyjściu z SKMki w stronę ul. Subisława na przeciwko Green
        Waya (budka czynna caly rok). Nigdzie nie daja tyle (dobrego) mięsa ile tam,
        jest sporo sosow do wyboru, bardzo smaczna pita i swietne ciasto nalesnikowe
        (twister). Rozmawialem z wlascicielem, ktory mowil m.in. ze przepis kupowal od
        Turka, strescil mi po krotce jak to sie przyrzadza - mieso lezy w mleku jakis
        czas, a ciasto robione jest z kilku rodzajow mąk itp. ;) Widac ze facet ma o tym
        pojecie, zreszta sam przyznal ze daja najwiecej miesa :D Polecam odwiedzic ten
        punkcik
        • Gość: htr [...] IP: *.chello.pl 10.12.06, 17:46
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: melof Re: Dobry kebab w Sopocie (Haffnera) IP: *.net.pl 10.12.06, 19:15
            Starogard gdański-na rynku ale ten bliżej kościoła(bo są dwa).potrafie jechac
            te kilkadziesiat km zeby sobie dobrze zjeść:)
            • Gość: Anibas Re: Dobry kebab w Sopocie (Haffnera) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.06, 20:01
              najlepszy kebab... Gdańsk, Targ Drzewny koło pomnika sobieskiego. z sosem
              czosnkowym... mniam!!
        • no_nick Żabianka ???? 11.12.06, 12:01
          Gość portalu: Lind napisał(a):

> Zdecydowanie najlepszy kebap (bo to oryginalna nazwa) w 3miescie znajduje się
          n
          > a
          > Żabiance,

Co to jest ta Żabianka ?
          • Gość: Susharnia Bosh IP: 81.210.12.* 11.12.06, 14:06
            Krakowiak??
            To taka dzielnica Gdanska....
            • no_nick Re: Bosh 11.12.06, 14:13
              Gość portalu: Susharnia napisał(a):

> Krakowiak??
              > To taka dzielnica Gdanska....

Nie,Dolnoślązak - ale dzięki! Już miałem w Gdyni szukać.
              • Gość: susharnia Re: Bosh IP: 81.210.12.* 11.12.06, 14:20
                Szukaj na zaspie na ulicy Hynka tam jest w placku doner kebap.
                Na Zabianke dojedziesz z Sopotu, autobusem 122 albo poprostu skmką w strone
                gdanska, na 2 przystanku wysiadasz.
                Pozatym na Zabiance jest tez taka knajpa Bałkańska , gdzie jest pycha
                plaskawica, rollo i wiele innych.
                • no_nick a samochodem na tą Żabiankę - czego szukać ? 11.12.06, 15:56
                  Dzięki z góry ; obiecałem że nie będę już prosić o pomoc,ale jak widać :(
                  • Gość: susharnia Re: a samochodem na tą Żabiankę - czego szukać ? IP: *.chello.pl 11.12.06, 17:33
                    No wiec tak.....
                    Jedziesz sobie w strone Gdanska aleja niepodleglosci/grunwaldzka az dojedziesz
                    do skrzyzowania z tramwajem.
                    Przejezdzasz pod wiaduktem po lewej stronie grunwaldzkiej i:

Do budki na vis a vis Green Waya:
                    skręcasz w lewo w 1 ulice przy blokach.
                    Jedziesz jakies 500m. I ta knajpa o ktorej koles mowil jest przy wejsciu do skm-
                    ki.

Do Knajpy Bałkańskiej:
                    Jedziesz prosto i po prawej bedzie przychodnia zdrowia i knajpa w jednym
                    wolnostojacym budynku przed blokami.

Ufff.... Powodzenia;)..Dobrze ze ja tam mieszkam i nie musze szukac:D
                    • no_nick susharnia - dzięki ! 12.12.06, 08:59
                      Wam, miejscowym zawsze łatwiej :)
                      • Gość: susharnia A prosh no_nick:) IP: *.chello.pl 12.12.06, 18:09
                        No nam łatwiej to prawda:)
                        • Gość: mario Re: A prosh no_nick:) IP: *.gdynia.mm.pl 03.07.15, 06:03
                          Był parę lat temu taki kebab na Haffnera w Sopocie blisko Monciaka (ok 100m ) Szefem był Tomek - mieszkniec Sopotu. Zawsze lubiłem tamten kebab. Pizze też miał dobrą. Potem nagle został zamknięty - może jakieś 5 lat temu. Wie ktoś co się stało?
          • Gość: ona identyfikatory IP: *.net.stream.pl 30.06.13, 20:44
            Dlaczego wydane identyfikatory nie zostały uruchomione,,,,,,
            na przykład częściowo przy ulicach przylegających do hali
            taki sposób zastosowano po przeciwnej stronie ulicy....
            proszę zobaczyć co dzieje się na ul,Szyprów,
            w czasie imprez na Ergo Arenie
            na rondzie zieleni ustawiane są samochody,
            niszczona jest nasza zieleń
            rondo należałoby zabezpieczyć palikami
            co uniemożliwiało ich niszczenie
    • Gość: emi Re: Gdzie w 3M najelpszy kebab ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.06, 23:58
      Najlepszy kebab na Świetojanskiej w Gdyni albo dworzec Sopot ale w Gdyni pyszny
      full miesa
    • Gość: kecaj oryginalny turecki tylko w... IP: *.chello.pl 11.12.06, 19:14
      Prawdziwy turecki kebap jest w barze prowadzonym przez prawdziwego Turka
      w Carrefour obok Moreny i Suchanina. Lepszego nie jadłem - polecam.
      • no_nick obok Moreny i Suchanina ????????/ 12.12.06, 09:01
        Przynajmniej te miejsca mają jakieś fajne nazwy, a nie jak w Poznaniu Kaponiera
        czy inne Rataje. Tylkoo gdzie to jest ?????
        • kalinowski11 Re: obok Moreny i Suchanina ????????/ 12.12.06, 09:12
          no_nick napisał:

> Przynajmniej te miejsca mają jakieś fajne nazwy, a nie jak w Poznaniu Kaponiera
          > czy inne Rataje. Tylkoo gdzie to jest ?????

Tutaj ? :)

maps.google.com/?ie=UTF8&om=1&z=15&ll=54.351604,18.59509&spn=0.012031,0.028839&t=h

Pozdrawiam.
          • no_nick Bardzo dziękuję kalinowskiemu11 (n/t) 12.12.06, 10:28
      • Gość: susharnia Re: oryginalny turecki tylko w... IP: 81.210.12.* 12.12.06, 14:53
        ale to nie dobre jest:(.... Buła z kapusta i z miesem mi z masa sosu, takie
        sobie:/
        To juz lepsze jest w Aleppo u syryjczyka we Wrzeszczu i tylko tam sie zje tez
        falafle mniam....
        Tylko uwaga bo sos ostry jest PRAWDZIWIE ostry;) Tak "nie po Polsku OSTRY":):)
      • Gość: --- Re: oryginalny turecki tylko w... IP: *.remontowa.net 13.12.06, 11:25
        jak prawdziwy, to pisze sie przez B na koncu - kebab, a nie kebap !!!
    • Gość: --- Gdzie w 3M P R A W D Z I W Y !!!! kebab ??? IP: *.remontowa.net 13.12.06, 11:22
      Gdzie w 3-miescie P R A W D Z I W Y kebab, czyli np. z baraniny, zamiast
      tandetnych podróbek i pseudo-kebabów ("łże-kebabów") np. z kurczaka ?!!
    • Gość: Ruda Re: Gdzie w 3M najelpszy kebab ??? IP: *.u-grenoble3.fr 13.12.06, 12:36
      Hej hej,
      Moj chlopak zabral mnie na swietny kebab bo tez z niego amator tego przysmaku :)
      Wiec polecam jeden niedaleko dworca glownego w gdansku, jak sie wychodzi z
      skmki idziesz w strone EMPIKu potem przechodzisz kolo jakies badziewnej
      drogerii ktorej nazwy nie pamietam .. potem schodami z metalowymi poreczami do
      gory i skrecasz w lewo.. idziesz prosto ulica prawie ze do skrzyzowania mijasz
      zegarmistrza po prawej i zaraz za tym masz wejscie do malego kebabu . Mowie Ci
      super ! I chlopaki z obslugi mile ;) Pozdrawiam goraca i mam nadzieje ze
      trafisz mimo troche zakreconych wskazowek! Daj znac jak Ci posszlo ;)
      Moj e-mail: ruda_p@wp.pl
      • no_nick dzięki Ruda dam znać - jak znajdę :) 13.12.06, 13:49
        Kebabożercy - może ktoś zna to miejsce i pomoże dojechać, z tego co kojarzę to
        tam jest teraz jeszcze jakiś remont drogi ?
        • kalinowski11 Re: dzięki Ruda dam znać - jak znajdę :) 13.12.06, 14:44
          Centralny punkt mapki... o ile się nie mylę :)

maps.google.com/?ie=UTF8&om=1&z=18&ll=54.355587,18.648916&spn=0.001504,0.003605&t=h

Pozdrawiam.
          • no_nick kalinowski jesteś kurka nieoceniony :) (nt) 13.12.06, 15:36
    • Gość: paszczak Re: Gdzie w 3M najelpszy kebab ??? IP: *.chello.pl 13.12.06, 16:51
      Mi osobście bardzo przypadł do gustu kebab w Gdańsku-Wrzeszczu, blisko dworca
      (trzeba wyjść z dworca w kierunku najbliższego przystanku tramwajowego i leźć az
      dojdzie się do szerokich schodów ; tam po lewej stronie ejst punkt z kebabem),
      nazywa się jakoś Ekspress Kebap , czy jakoś tak...
      Poza tym wspomniane już tu Aleppo przy Grunwaldzkiej (też Gdańsk Wrzeszcz) jest
      całkeim niezłe, ale sosy tamtejsze tragicznie nijakie.
      Nie próbowałam jescze w Sfinksie, ale może warto, bo chyba z wieprzowiną byłby
      lepszy niż w wszechobecnym kurczakiem (alternatywą jest tylko punkt też we
      wrzeszczu tuż przy dworcu, obok sklepu z rowerami, gdzie ejst jakiś kebap chyba
      z cielęciny, ale jest tak drogi, ze nie próbowałam- moze ktoś się wypowie?; no i
      Doner kebap, ale tam w tym mięsie to nie wiadomo co ejst, podejrzane jakies)
      • Gość: Benek Re: Gdzie w 3M najelpszy kebab ??? IP: *.chello.pl 14.12.06, 18:18
        Kebab sopocki o którym ktos wyzej pisal ( ten na przeciwko zagłoby w uliczce)
        został przeniesiony akurat.. przy wejsciu do agłoby. Był nieco inny ale zawsze
        zjadałem dwa. Nie wiem czy zima tez maja tam otwarte. Az mi slinka pociekła i
        jutro sprawdze. A 3miejskie kebaby...no cóz. Masa surówek i sosu. Zawsze ich z
        tym hamuje. Poza tym dopoki nie przejda na baranine to sie smak nie zmieni.
        DSrób to nie to. Proponuje jednak wyskok do Berlina do pierwszego turka z
        brzegu ;)
    • Gość: marcin Re: Gdzie w 3M najelpszy kebab ??? IP: *.chello.pl 15.12.06, 16:36
      prawdziwego (czyli z baraniną) chyba nigdzie nie dostaniesz, przynajmniej ja nie
      znam. Z tych, które znam, mogę polecić w Gdańsku-Zaspie na Hynka, niedaleko
      Green Clubu i kultowej Japy. Przede wszystkim mają do wyboru naleśnika i pitę
      (ja nie trawię w picie), dają dużo mięska i pyszne sosy. Surówki są w polskim
      stylu, ale każdy może sobie wybrać to co chce (gościu nakłada to przy tobie, w
      każdej chwili można powiedzieć, ze czegoś się nie chce, a czegoś więcej). No i
      na koniec ważny dla mnie argument, czynne jest całą dobę (nie ma to jak po
      zakrapianej imprezce uderzyć tam nad ranem :)
      • Gość: susharnia a jest z Baraniną w Gdyni IP: *.chello.pl 15.12.06, 17:48
        Na świętojańskiej... Tyle ze baranina jest niestety mielona i w picie i jeszcze
        nie probowalam ale sprobuje i wam powiem....
        • Gość: MADZIA Re: a jest z Baraniną w Gdyni IP: *.chello.pl 15.12.06, 19:40
          Ja dziś chciałam spróbować na Świętojańskiej nowość z baraniną,ale tam jak
          zwylke full ludzi,więc czekam na WASZE opinie
          • Gość: zabek najlepszy kebab IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.06, 20:22
            Nie jadam nałogowo kebabów w Gdyni, czy Sopocie, ale w Gdańsku mam 2 ulubione.
            1. U Szfagra tuż przy kolejce SKM w Oliwie jadąc w kierunku Gdańska po lewej stronie przy pętli autobusowej.
            Nie widać jak jest przygotowywany, ale przy zamówieniu można zapytać co jest do wyboru i wybrać to, co się chce. Najleprzy Doner Kebab w Picie.
            2. We Wrzeszczu na Dmowskiego. Nie wiem jak się nazywa, ale dają naprawde dużo niesamowitego mięsa, surówki i sosy do wyboru. Wysiadając z SKMki w kierunku Gdańska po prawej stronie. Po wyjściu z dworca należy kierować się w stronę C.H. Manhattan. Mają otwarte do 1 albo 2 w nocy, ale jak mięso im się skończy trochę wcześniej to zamykają.

Polecam te 2 kebaby, codziennie mają świeże mięso.
            • Gość: glamour girl Re: najlepszy kebab IP: *.chello.pl 18.12.06, 19:12
              nawet niezly jest w CH morena , w Carefourze.zaraz obok są sajgonki-podobno
              najlepsze na świecie-tak twierdzi znajomy z warszawy, który jest ich fanem
    • Gość: Macio Re: Gdzie w 3M najelpszy kebab ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 17:41
      Najlepszy kebab jaki jadłem jest na Zaspie,przy kolejce SKM.Nazywa się chyba
      Imbis Kebab.Jest tam super żarełko i klimacik.Sympatyczni właściciele i
      personel.Polecam gorąco.
    • Gość: Macio Re: Gdzie w 3M najelpszy kebab ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 17:47
      Tylko przy sobieskim w Gdańsku.Palce lizać!!!!!!!!!!
      • pariss1 Re: Gdzie w 3M najelpszy kebab ??? 19.12.06, 22:37
        No i jak ten kebap na Swietojanskiej? z baraniny?
        Sama jestem ciekawa, jak smakuje i na pewno sie tam wybiore. Jadlam różne
        odmiany w Turcji i początkowo stwierdziłam, ze w Polsce sa lepsze, ale ostatni
        moj iskender kebap byl wprost pyszny.

Dla niewtajemniczonych wyżej:
        doner kebap - to oryginalna nazwa turecka (prze p na końcu) najbardziej
        popularny w Niemczech i w Polsce, krojony nożem z pionowego rożna,

iskender kebap - to wlasnie cos takiego jak kiedys bylo w Sopocie, mięso
        mielone uformowane w rurki średniej długości (cos jak chevapchichi), polane
        czesto ayranem (słonym jogurtem) - moj najlepszy ;)

sis (szisz) kebap - to mieso pokrojone i podane jak nasze szaszłyki,
        przekładane bakłażanem , pomidorem itp.

i ostatnią nazwę zapomniałam , to własnie te "rollo" zawinięte w gozleme
        (placek turecki, który piecze sie na podpłomyku) a do srodka wkłada się tylko
        miesko z donera i troche warzyw ale rzadko.

Och! Ale bym sobie zjadła teraz takiego iskendera.
        Jadłam dobry latem w Gdansku w Alanya kebap u pewnego Turka. Ma tez ayran, choc
        nie taki sam jak turecki.

:)

• no_nick Kebabożercom Wesołych Świąt !!!! 20.12.06, 11:25
          Fajny wątek się zrobił.Wszystkim,którzy zechcieli się wypowiedzieć szczere
          dzięki.I jak w tytule : najlepszego na święta !

nn
      • no_nick do Macio 20.12.06, 11:26
        Gość portalu: Macio napisał(a):

> Tylko przy sobieskim w Gdańsku.Palce lizać!!!!!!!!!!

Co to ten Sobieski,Macio ???
    • mihumitsu najelpszy kebab jjest tam ??? 27.12.06, 22:26
      Najlepszy kebab jest przy przystanku kolejki na Żabiance od strony przystanku
      148 po lewej stronie idąc deptakiem w kierunku peronów stoi taki pawilonik z
      żarełkiem tam znajdziecie pyszny kebab !
    • Gość: Susharnia Na żabiance jak bedziecie zamawiac to IP: *.chello.pl 29.12.06, 21:00
      Poproscie o mniejsza ilosc cebuli w rollo bo jest jakas nowa pani i strasznie
      duzo jej ładuje.. pozatym mięsko wciąż mniam....
    • elza78 co do sopockiego kebabu 30.12.06, 22:09
      to on sezonowo zawsze byl i z tego co mi wiadomo nic sie nie zmienilo w tym
      temacie, jest pomiedzy zagloba a wlochem i tez tylko od 1 maja do 30 wrzesnia...
    • Gość: kebab doner sopot Re: Gdzie w 3M najelpszy kebab ??? IP: *.pruszcz.mm.pl 22.08.14, 21:25
      Jadlam z rodzina kebaba na glownym deptaku w sopocie. Niby doner kebab ale to jakas pomylka. Niedosc ze maly to i zimny. Masakra! !! Nie polecam nikomu. Po calym dniu na plaxy czlowiek oczekuje cieplego posilku. Ja niestety zjadlam zimnego kebaba. Obok bylo tak samo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka