no_nick 05.12.06, 13:44 jako nadal nowicjusz (ależ mi się świetnie mieszka w Sopocie :)) chciałem zapytać jak w temacie. Jestem wielkim fanem kebabu,pojadę gdzie wskażecie.Czekam na opinie i chociaż króciótki opis jak dojechać:). Z góry dzięki nn Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: LS Re: Gdzie w 3M najelpszy kebab ??? IP: 193.138.110.* 05.12.06, 14:34 Jeszcze nie znalazłem. Mam wrażenie że nie znajdę - wszędzie ładują kupę surówek, dominuje czerwona kapusta i zalewają to tonami sosu. Ledwo czuć mięso i walczysz z tryskającym sosem. Kebab "w cienkim" to też rzadkość. Niestety w 3M kebaby robią polacy a nie syryjczycy, turcy, libańczycy i ma on tyle wspólnego z kebabem czy gyrosem co ryba po grecku z grecją :-( No i pricing zdecydowanie nie ten co np. w W-wie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: estr Re: Gdzie w 3M najelpszy kebab ??? IP: 213.17.251.* 05.12.06, 14:41 Tutaj dominuje 'polska' odmiana kebaba czyli sos, surówki, surówki, odrobinę mięsa, surówki, sos + widelec. Niestety, kebaba jakiego jadłem w Turcji tz bułka, mięso, cebula lub ogórek, nie znalazłem w 3M. Odpowiedz Link Zgłoś
no_nick w 3M nie ma kebabu :( 05.12.06, 15:18 Kebab "na cienkim" na Marszałkowskiej,albo na Brackiej, świetne kebaby krakowskie - nie chce mi się wierzyć,żeby w 3M tego nie było :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LS Niestety... IP: 193.138.110.* 05.12.06, 16:12 Widzę masz dobry benchmark... :-) Ale niestety. Nawet Alanya Kebap czy jak go tam zwał na Kołodziejskiej który jak przyuważyłem prowadzi Turek przyjął "lokalny" standard. P.S. Ja najbardziej tęsknię do kebabów z Krakowa - róg Grodzkiej i Dominikańskiej i z dwóch miejscówek na Kruczej w W-wie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dory :))) IP: *.chello.pl 08.12.06, 21:50 Jestem z Trójmiasta ale z krakowa jest mój chłopak ;) Byłam na kebabie w miejscu o którym piszesz tej wiosny. Pyszności! Nie jadłam nigdzie lepszego kebaba ;) I nawet ja- klasyczny niejadek- zjadłam prawie cały :) :) :) Szkoda, że żeby zjeść coś porządnego trzeba jechać ponad 600km :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zigzag kucharczyk Re: Niestety... IP: *.crowley.pl 10.12.06, 10:32 Masz na myśli miejsce przy Zbrojowni? Jadłem PitaKebap, bardzo dobry tylko musiałem powiedzieć, że cebula drobno i z umiarem. Jak do tej pory najlepszy na jaki trafiłem ale ja specjalnie na mieście nie jadam więc nie jestem dobrym źródłem informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seth Allepo IP: *.multicon.pl 12.12.06, 21:38 najlepszy kebab, prócz tego robią tam falafele (kotleciki z grochu włoskiego) znajduje się na grunwaldzkiej pomiędzy ul. Jaśkowa Dolina a ul. Do Studzienki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LS Re: Gdzie w 3M najelpszy kebab ??? IP: 193.138.110.* 05.12.06, 16:15 Kiedyś prawdziwy kebab był w takiej sezonowej budzie - w bok od Monciaka w Sopocie, na dole za domem towarowym. Właśnie prawdziwy kebab (nie gyros) bo mięso nie było strugane i właśnie z dodatków była tylko cebula i ogórek. Ale niestety to se ne wrati bo właśnie tam trwa budowa. Odpowiedz Link Zgłoś
lukka74 a wlasnie, ze jest 05.12.06, 16:56 tylko, ze na przeciwko. M-dzy Zagloba a lodziarnia. Odpowiedz Link Zgłoś
papiezyca84 O!!!!! 11.12.06, 11:36 OJ TAAAAK!!!! On był przecudowny!!! Nie wiesz może czy jeszcze powróci? Może gdzieś przeniosą :( Odpowiedz Link Zgłoś
henryk_o Re: Gdzie w 3M najelpszy kebab ??? 13.12.06, 14:52 W 3Mieście ciężko znaleźć taki dobry. Ja na razie zajadam się w Pruszczu Gdańskim w Pizzerii EuroGrill - podają go na miejscu w doniczkach za 9.50 - ładne mięsko, sos do wyboru, najlepszy jest czosnkowy - palce lizać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zigzag kucharczyk Re: Gdzie w 3M najelpszy kebab ??? IP: *.crowley.pl 14.12.06, 06:50 Gracias Senior, właśnie miałem tu spróbować i teraz już się nie będę bał :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ23 Re: Gdzie w 3M najelpszy kebab ??? IP: *.chello.pl 05.12.06, 15:59 kebab Wrzeszcz ul. Dmowskiego przy Grunwaldzkiej:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LS Re: Gdzie w 3M najelpszy kebab ??? IP: 193.138.110.* 05.12.06, 16:16 Krótki test: 1. Czy jest "w cienkim" (zwą to naleśnik)? 2. Czy jest w chlebie czy w picie? 3. Jaki jest stosunek "warzyw" do mięsiwa? 4. Jakie "warzywa" ładują? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorotA Re: Gdzie w 3M najelpszy kebab ??? IP: *.sopot.wirt.pl 16.12.06, 15:52 gdansk- dmowskiego- najlepszy!!!!! swietne mieso i sos czosnkowy Odpowiedz Link Zgłoś
lukka74 Re: Gdzie w 3M najelpszy kebab ??? 05.12.06, 16:57 Ja lubie wciagnac kebaba w Gdyni na Starowiejskiej, przy Banku Millenium. Lubie tam, bo serwuja w nalesniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pineapple Re: Gdzie w 3M najelpszy kebab ??? IP: *.gdynia.mm.pl 05.12.06, 17:33 kochani, najlepszy kebab jest w Gdyni na ulicy Świętojańskiej(kurde niepamiętam adresu, ale gdzieś w połowie:)) Naprawde dużo mięsa, są dwie surówki: mieszana gdzie znajduje się pomidor, ogórek, sałata, i chyba papryka, oraz czerwona kapusta dla kontrastu. do tego feta. Sosy tradycyjne: ostry, czosnek, łagodny. pychaaaaaaaa! Odpowiedz Link Zgłoś
no_nick Re: Gdzie w 3M najelpszy kebab ??? 06.12.06, 11:37 Dzięki za w sumie dość przykre informacje - byłem bardziej niż przekonany,że znajdę jakieś dobre miejsce.Dzisiaj testuję Monciak,jutro Gdynię.Dam znać o wrażeniach.Pozdrawiam - kebabożercy wszystkich krajów łączcie się ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LS Sopot IP: 193.138.110.* 06.12.06, 13:13 W Sopocie polecam jeszcze w tym przybytku pierożki kubba i haszu. Odpowiedz Link Zgłoś
no_nick Re: Sopot 06.12.06, 13:40 Gość portalu: LS napisał(a): > W Sopocie polecam jeszcze w tym przybytku pierożki kubba i haszu. Dzięki.Przybytek ma jakąś nazwę ? Odpowiedz Link Zgłoś
lukka74 po prostu Kebab 06.12.06, 14:09 schodzac Monte Cassino w dol to po prawej stronie - mijajac Spatif powinienes zaczac sie rozgladac; a przy zaglobie powienies zawrocic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: At_ Re: po prostu Kebab IP: *.com.pl 08.12.06, 14:35 Najlepszy kebab to wg. mnie na Zaspie (alleppo bodajże się nazywa) koło przystanku SKM w małym pawiloniku, serwowany jest w picie i w naleśniku, cieniutkie mięsko nie gyros... paluszki lizać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CIENIUTKA Re: po prostu Kebab IP: *.nsm.pl 12.12.06, 21:18 To cieniutkie mięsko to właśnie gyros.Jadłam z sosem czosnkowym. Taki sobie. Średniak. Odpowiedz Link Zgłoś
limka18 Re: po prostu Kebab 12.12.06, 23:01 najlepszy kebab jest na ulicy Wybickiego w Gdyni, chyba tak sie ta ulica nazywa. Jest to jedna z ulic odchodzacych od swietojanskiej, przy schodach na kamienna gore. Nigdy nie jadłam lepszego kebaba, niestety za pare dni go zamykaja...:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyhoo Aleppo we Wrzeszczu na Grunwaldzkiej IP: *.limes.com.pl 09.12.06, 09:13 dobre jedzonko u Syryjczyka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deren Dobry kebab w Sopocie (Haffnera) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.06, 12:43 Spacerując po Sopocie wpadam czasami na kebab (kebap) na ul. Haffnera (100 m od Monte Cassino). Ale oczywiście najbardziej kultowy i nastarszy (od połowy lat 70-tych) kebab w Trójmieście to KEBAB na Monciaku (teraz między Zagłobą a Lodziarnią u Włocha). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lind Re: Dobry kebab w Sopocie (Haffnera) IP: *.leb.vectranet.pl 09.12.06, 21:09 Zdecydowanie najlepszy kebap (bo to oryginalna nazwa) w 3miescie znajduje się na Żabiance, zaraz przy wyjściu z SKMki w stronę ul. Subisława na przeciwko Green Waya (budka czynna caly rok). Nigdzie nie daja tyle (dobrego) mięsa ile tam, jest sporo sosow do wyboru, bardzo smaczna pita i swietne ciasto nalesnikowe (twister). Rozmawialem z wlascicielem, ktory mowil m.in. ze przepis kupowal od Turka, strescil mi po krotce jak to sie przyrzadza - mieso lezy w mleku jakis czas, a ciasto robione jest z kilku rodzajow mąk itp. ;) Widac ze facet ma o tym pojecie, zreszta sam przyznal ze daja najwiecej miesa :D Polecam odwiedzic ten punkcik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: htr [...] IP: *.chello.pl 10.12.06, 17:46 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melof Re: Dobry kebab w Sopocie (Haffnera) IP: *.net.pl 10.12.06, 19:15 Starogard gdański-na rynku ale ten bliżej kościoła(bo są dwa).potrafie jechac te kilkadziesiat km zeby sobie dobrze zjeść:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anibas Re: Dobry kebab w Sopocie (Haffnera) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.06, 20:01 najlepszy kebab... Gdańsk, Targ Drzewny koło pomnika sobieskiego. z sosem czosnkowym... mniam!! Odpowiedz Link Zgłoś
no_nick Żabianka ???? 11.12.06, 12:01 Gość portalu: Lind napisał(a): > Zdecydowanie najlepszy kebap (bo to oryginalna nazwa) w 3miescie znajduje się n > a > Żabiance, Co to jest ta Żabianka ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Susharnia Bosh IP: 81.210.12.* 11.12.06, 14:06 Krakowiak?? To taka dzielnica Gdanska.... Odpowiedz Link Zgłoś
no_nick Re: Bosh 11.12.06, 14:13 Gość portalu: Susharnia napisał(a): > Krakowiak?? > To taka dzielnica Gdanska.... Nie,Dolnoślązak - ale dzięki! Już miałem w Gdyni szukać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: susharnia Re: Bosh IP: 81.210.12.* 11.12.06, 14:20 Szukaj na zaspie na ulicy Hynka tam jest w placku doner kebap. Na Zabianke dojedziesz z Sopotu, autobusem 122 albo poprostu skmką w strone gdanska, na 2 przystanku wysiadasz. Pozatym na Zabiance jest tez taka knajpa Bałkańska , gdzie jest pycha plaskawica, rollo i wiele innych. Odpowiedz Link Zgłoś
no_nick a samochodem na tą Żabiankę - czego szukać ? 11.12.06, 15:56 Dzięki z góry ; obiecałem że nie będę już prosić o pomoc,ale jak widać :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: susharnia Re: a samochodem na tą Żabiankę - czego szukać ? IP: *.chello.pl 11.12.06, 17:33 No wiec tak..... Jedziesz sobie w strone Gdanska aleja niepodleglosci/grunwaldzka az dojedziesz do skrzyzowania z tramwajem. Przejezdzasz pod wiaduktem po lewej stronie grunwaldzkiej i: Do budki na vis a vis Green Waya: skręcasz w lewo w 1 ulice przy blokach. Jedziesz jakies 500m. I ta knajpa o ktorej koles mowil jest przy wejsciu do skm- ki. Do Knajpy Bałkańskiej: Jedziesz prosto i po prawej bedzie przychodnia zdrowia i knajpa w jednym wolnostojacym budynku przed blokami. Ufff.... Powodzenia;)..Dobrze ze ja tam mieszkam i nie musze szukac:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: susharnia A prosh no_nick:) IP: *.chello.pl 12.12.06, 18:09 No nam łatwiej to prawda:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: A prosh no_nick:) IP: *.gdynia.mm.pl 03.07.15, 06:03 Był parę lat temu taki kebab na Haffnera w Sopocie blisko Monciaka (ok 100m ) Szefem był Tomek - mieszkniec Sopotu. Zawsze lubiłem tamten kebab. Pizze też miał dobrą. Potem nagle został zamknięty - może jakieś 5 lat temu. Wie ktoś co się stało? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona identyfikatory IP: *.net.stream.pl 30.06.13, 20:44 Dlaczego wydane identyfikatory nie zostały uruchomione,,,,,, na przykład częściowo przy ulicach przylegających do hali taki sposób zastosowano po przeciwnej stronie ulicy.... proszę zobaczyć co dzieje się na ul,Szyprów, w czasie imprez na Ergo Arenie na rondzie zieleni ustawiane są samochody, niszczona jest nasza zieleń rondo należałoby zabezpieczyć palikami co uniemożliwiało ich niszczenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emi Re: Gdzie w 3M najelpszy kebab ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.06, 23:58 Najlepszy kebab na Świetojanskiej w Gdyni albo dworzec Sopot ale w Gdyni pyszny full miesa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kecaj oryginalny turecki tylko w... IP: *.chello.pl 11.12.06, 19:14 Prawdziwy turecki kebap jest w barze prowadzonym przez prawdziwego Turka w Carrefour obok Moreny i Suchanina. Lepszego nie jadłem - polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
no_nick obok Moreny i Suchanina ????????/ 12.12.06, 09:01 Przynajmniej te miejsca mają jakieś fajne nazwy, a nie jak w Poznaniu Kaponiera czy inne Rataje. Tylkoo gdzie to jest ????? Odpowiedz Link Zgłoś
kalinowski11 Re: obok Moreny i Suchanina ????????/ 12.12.06, 09:12 no_nick napisał: > Przynajmniej te miejsca mają jakieś fajne nazwy, a nie jak w Poznaniu Kaponiera > czy inne Rataje. Tylkoo gdzie to jest ????? Tutaj ? :) maps.google.com/?ie=UTF8&om=1&z=15&ll=54.351604,18.59509&spn=0.012031,0.028839&t=h Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: susharnia Re: oryginalny turecki tylko w... IP: 81.210.12.* 12.12.06, 14:53 ale to nie dobre jest:(.... Buła z kapusta i z miesem mi z masa sosu, takie sobie:/ To juz lepsze jest w Aleppo u syryjczyka we Wrzeszczu i tylko tam sie zje tez falafle mniam.... Tylko uwaga bo sos ostry jest PRAWDZIWIE ostry;) Tak "nie po Polsku OSTRY":):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: --- Re: oryginalny turecki tylko w... IP: *.remontowa.net 13.12.06, 11:25 jak prawdziwy, to pisze sie przez B na koncu - kebab, a nie kebap !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: --- Gdzie w 3M P R A W D Z I W Y !!!! kebab ??? IP: *.remontowa.net 13.12.06, 11:22 Gdzie w 3-miescie P R A W D Z I W Y kebab, czyli np. z baraniny, zamiast tandetnych podróbek i pseudo-kebabów ("łże-kebabów") np. z kurczaka ?!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ruda Re: Gdzie w 3M najelpszy kebab ??? IP: *.u-grenoble3.fr 13.12.06, 12:36 Hej hej, Moj chlopak zabral mnie na swietny kebab bo tez z niego amator tego przysmaku :) Wiec polecam jeden niedaleko dworca glownego w gdansku, jak sie wychodzi z skmki idziesz w strone EMPIKu potem przechodzisz kolo jakies badziewnej drogerii ktorej nazwy nie pamietam .. potem schodami z metalowymi poreczami do gory i skrecasz w lewo.. idziesz prosto ulica prawie ze do skrzyzowania mijasz zegarmistrza po prawej i zaraz za tym masz wejscie do malego kebabu . Mowie Ci super ! I chlopaki z obslugi mile ;) Pozdrawiam goraca i mam nadzieje ze trafisz mimo troche zakreconych wskazowek! Daj znac jak Ci posszlo ;) Moj e-mail: ruda_p@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
no_nick dzięki Ruda dam znać - jak znajdę :) 13.12.06, 13:49 Kebabożercy - może ktoś zna to miejsce i pomoże dojechać, z tego co kojarzę to tam jest teraz jeszcze jakiś remont drogi ? Odpowiedz Link Zgłoś
kalinowski11 Re: dzięki Ruda dam znać - jak znajdę :) 13.12.06, 14:44 Centralny punkt mapki... o ile się nie mylę :) maps.google.com/?ie=UTF8&om=1&z=18&ll=54.355587,18.648916&spn=0.001504,0.003605&t=h Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paszczak Re: Gdzie w 3M najelpszy kebab ??? IP: *.chello.pl 13.12.06, 16:51 Mi osobście bardzo przypadł do gustu kebab w Gdańsku-Wrzeszczu, blisko dworca (trzeba wyjść z dworca w kierunku najbliższego przystanku tramwajowego i leźć az dojdzie się do szerokich schodów ; tam po lewej stronie ejst punkt z kebabem), nazywa się jakoś Ekspress Kebap , czy jakoś tak... Poza tym wspomniane już tu Aleppo przy Grunwaldzkiej (też Gdańsk Wrzeszcz) jest całkeim niezłe, ale sosy tamtejsze tragicznie nijakie. Nie próbowałam jescze w Sfinksie, ale może warto, bo chyba z wieprzowiną byłby lepszy niż w wszechobecnym kurczakiem (alternatywą jest tylko punkt też we wrzeszczu tuż przy dworcu, obok sklepu z rowerami, gdzie ejst jakiś kebap chyba z cielęciny, ale jest tak drogi, ze nie próbowałam- moze ktoś się wypowie?; no i Doner kebap, ale tam w tym mięsie to nie wiadomo co ejst, podejrzane jakies) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Benek Re: Gdzie w 3M najelpszy kebab ??? IP: *.chello.pl 14.12.06, 18:18 Kebab sopocki o którym ktos wyzej pisal ( ten na przeciwko zagłoby w uliczce) został przeniesiony akurat.. przy wejsciu do agłoby. Był nieco inny ale zawsze zjadałem dwa. Nie wiem czy zima tez maja tam otwarte. Az mi slinka pociekła i jutro sprawdze. A 3miejskie kebaby...no cóz. Masa surówek i sosu. Zawsze ich z tym hamuje. Poza tym dopoki nie przejda na baranine to sie smak nie zmieni. DSrób to nie to. Proponuje jednak wyskok do Berlina do pierwszego turka z brzegu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Gdzie w 3M najelpszy kebab ??? IP: *.chello.pl 15.12.06, 16:36 prawdziwego (czyli z baraniną) chyba nigdzie nie dostaniesz, przynajmniej ja nie znam. Z tych, które znam, mogę polecić w Gdańsku-Zaspie na Hynka, niedaleko Green Clubu i kultowej Japy. Przede wszystkim mają do wyboru naleśnika i pitę (ja nie trawię w picie), dają dużo mięska i pyszne sosy. Surówki są w polskim stylu, ale każdy może sobie wybrać to co chce (gościu nakłada to przy tobie, w każdej chwili można powiedzieć, ze czegoś się nie chce, a czegoś więcej). No i na koniec ważny dla mnie argument, czynne jest całą dobę (nie ma to jak po zakrapianej imprezce uderzyć tam nad ranem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: susharnia a jest z Baraniną w Gdyni IP: *.chello.pl 15.12.06, 17:48 Na świętojańskiej... Tyle ze baranina jest niestety mielona i w picie i jeszcze nie probowalam ale sprobuje i wam powiem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MADZIA Re: a jest z Baraniną w Gdyni IP: *.chello.pl 15.12.06, 19:40 Ja dziś chciałam spróbować na Świętojańskiej nowość z baraniną,ale tam jak zwylke full ludzi,więc czekam na WASZE opinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zabek najlepszy kebab IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.06, 20:22 Nie jadam nałogowo kebabów w Gdyni, czy Sopocie, ale w Gdańsku mam 2 ulubione. 1. U Szfagra tuż przy kolejce SKM w Oliwie jadąc w kierunku Gdańska po lewej stronie przy pętli autobusowej. Nie widać jak jest przygotowywany, ale przy zamówieniu można zapytać co jest do wyboru i wybrać to, co się chce. Najleprzy Doner Kebab w Picie. 2. We Wrzeszczu na Dmowskiego. Nie wiem jak się nazywa, ale dają naprawde dużo niesamowitego mięsa, surówki i sosy do wyboru. Wysiadając z SKMki w kierunku Gdańska po prawej stronie. Po wyjściu z dworca należy kierować się w stronę C.H. Manhattan. Mają otwarte do 1 albo 2 w nocy, ale jak mięso im się skończy trochę wcześniej to zamykają. Polecam te 2 kebaby, codziennie mają świeże mięso. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glamour girl Re: najlepszy kebab IP: *.chello.pl 18.12.06, 19:12 nawet niezly jest w CH morena , w Carefourze.zaraz obok są sajgonki-podobno najlepsze na świecie-tak twierdzi znajomy z warszawy, który jest ich fanem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Macio Re: Gdzie w 3M najelpszy kebab ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 17:41 Najlepszy kebab jaki jadłem jest na Zaspie,przy kolejce SKM.Nazywa się chyba Imbis Kebab.Jest tam super żarełko i klimacik.Sympatyczni właściciele i personel.Polecam gorąco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Macio Re: Gdzie w 3M najelpszy kebab ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 17:47 Tylko przy sobieskim w Gdańsku.Palce lizać!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pariss1 Re: Gdzie w 3M najelpszy kebab ??? 19.12.06, 22:37 No i jak ten kebap na Swietojanskiej? z baraniny? Sama jestem ciekawa, jak smakuje i na pewno sie tam wybiore. Jadlam różne odmiany w Turcji i początkowo stwierdziłam, ze w Polsce sa lepsze, ale ostatni moj iskender kebap byl wprost pyszny. Dla niewtajemniczonych wyżej: doner kebap - to oryginalna nazwa turecka (prze p na końcu) najbardziej popularny w Niemczech i w Polsce, krojony nożem z pionowego rożna, iskender kebap - to wlasnie cos takiego jak kiedys bylo w Sopocie, mięso mielone uformowane w rurki średniej długości (cos jak chevapchichi), polane czesto ayranem (słonym jogurtem) - moj najlepszy ;) sis (szisz) kebap - to mieso pokrojone i podane jak nasze szaszłyki, przekładane bakłażanem , pomidorem itp. i ostatnią nazwę zapomniałam , to własnie te "rollo" zawinięte w gozleme (placek turecki, który piecze sie na podpłomyku) a do srodka wkłada się tylko miesko z donera i troche warzyw ale rzadko. Och! Ale bym sobie zjadła teraz takiego iskendera. Jadłam dobry latem w Gdansku w Alanya kebap u pewnego Turka. Ma tez ayran, choc nie taki sam jak turecki. :) Odpowiedz Link Zgłoś
no_nick Kebabożercom Wesołych Świąt !!!! 20.12.06, 11:25 Fajny wątek się zrobił.Wszystkim,którzy zechcieli się wypowiedzieć szczere dzięki.I jak w tytule : najlepszego na święta ! nn Odpowiedz Link Zgłoś
no_nick do Macio 20.12.06, 11:26 Gość portalu: Macio napisał(a): > Tylko przy sobieskim w Gdańsku.Palce lizać!!!!!!!!!! Co to ten Sobieski,Macio ??? Odpowiedz Link Zgłoś
mihumitsu najelpszy kebab jjest tam ??? 27.12.06, 22:26 Najlepszy kebab jest przy przystanku kolejki na Żabiance od strony przystanku 148 po lewej stronie idąc deptakiem w kierunku peronów stoi taki pawilonik z żarełkiem tam znajdziecie pyszny kebab ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Susharnia Na żabiance jak bedziecie zamawiac to IP: *.chello.pl 29.12.06, 21:00 Poproscie o mniejsza ilosc cebuli w rollo bo jest jakas nowa pani i strasznie duzo jej ładuje.. pozatym mięsko wciąż mniam.... Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 co do sopockiego kebabu 30.12.06, 22:09 to on sezonowo zawsze byl i z tego co mi wiadomo nic sie nie zmienilo w tym temacie, jest pomiedzy zagloba a wlochem i tez tylko od 1 maja do 30 wrzesnia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kebab doner sopot Re: Gdzie w 3M najelpszy kebab ??? IP: *.pruszcz.mm.pl 22.08.14, 21:25 Jadlam z rodzina kebaba na glownym deptaku w sopocie. Niby doner kebab ale to jakas pomylka. Niedosc ze maly to i zimny. Masakra! !! Nie polecam nikomu. Po calym dniu na plaxy czlowiek oczekuje cieplego posilku. Ja niestety zjadlam zimnego kebaba. Obok bylo tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś