Gość: e-cooler IP: *.multicon.pl / 192.168.1.* 18.06.03, 06:24 Brawo Gdynia-Widac sa tam ludzie, ktorym zalezy-mniej tam gledzenia a wiecej roboty-Gdansk II liga,niestety- Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Michał K. Re: Pozdrowienia dla Allconu IP: *.pmintl.ch 18.06.03, 08:18 Gratuluję imponującej inwestycji, widziałem ją tydzień temu.MK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rispetto Re: Pozdrowienia dla Allconu IP: 213.158.197.* 18.06.03, 08:30 Zgadzam się, jeśli chodzi o inwestycje. Macie rację w 100 %. Gdynia niestety przebija Gdańsk. Ale chcielibyście naprawdę mieszkać w takim nowym falowcu ???? 450 rodzin razem ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość2 Re: Budowa centrum Witawa zakończona IP: *.crowley.pl 18.06.03, 08:39 Kto wpadł na pomysł budowy takiego budynku w tym miejscu? Kto to kupi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Budowa centrum Witawa zakończona IP: *.cvx9-bradley.dialup.earthlink.net 18.06.03, 08:46 TO CO SLYSZALEM TO WSZYSTKO PRAWIE SPRZEDANE. CZT TO PRAWDA? CZY MOZE TO KTOS POTWIERDZIC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rak Re: Budowa centrum Witawa zakończona IP: *.crowley.pl 18.06.03, 09:36 Ja tam mieszkam. Jest super i z całą pewnością nie można tego porównywać z falowcem. Z tego, co zaobserwowałem, to w mojej klatce zamieszkałe są prawie wszystkie mieszkania (11 pięter po 5 mieszkań). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gdańszczanin,ex Gdynianin Re: Budowa centrum Witawa zakończona IP: *.allianz.pl 18.06.03, 09:34 Niesprzedane,nie wpadałbym w taki entuzjazm w zwiazku z ta inwestycją,która potwierdza tylko smutny fakt,że w Gdyni kończą sie tereny pod inwestycje mieszkaniowe i gdynianie jeśli nie bedą chcieli przenosić sie do sąsiadów będą zmuszeni mieszkać w takich blokowiskach na kilkaset rodzin,miałem tam mieszkać,ale wybrałem dom w Osowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cityman gdynia umiera IP: *.nsm.pl 18.06.03, 11:00 do tych co twierdza ze w Gdansku nie ma inwestycji a ten blok to kolejne kuriozum szczurkowe obok blaszanego geanta w centrum i gemini bez parkingu podziemnego nawet w tej gminie glupich sciezek rowerowych nie potrafia robic radze sie przejechac trasa sopot-gdynia konczy sie granica sopotu konczy sie cywilizacja a zaczyna rowerowy 3 swiat wole 10 razy falowce a nie ta szafe z korytarzami km. Podsumujmy osiagniecia Gdanska i gdyni ostatnie 2 lata Biurowce Company hause ul. Grunwaldzka Vigo ul. Szymanowskiego Sadowa bussines park ul. Sadowa Hossa centrum biurowe heveliusza i gnilna Gdynia nic Centra handlowe Carrefour wielopioziomowe centrum z podziemnym parkingiem Alfa kolejne wielopioziomowe centrum z podziemnym parkingiem Castorama Mediamarkt W budowie Manhatan we wrzeszczu Madison park na Rajskiej Real kolobrzeska Hala targowa remontowana kompleksowo Gdynia Blaszany geant 2 razy mniejszy od gdanskiego i to w centrum (duma dyni ha ha ) W budowie srednio duze centrum kwiatkowskiego wielokrotnie oprotestowane przez sasiadow bo im będzie sloneczko zaslanial Budynki rozrywkowe Krewetka i multikino Gdynia gemini bez parkingu podziemnego kolejny strategiczny blad szczurka Chyba facet nie wie ze ilosc samochodow będzie się zwiekszac Budynki edukacyjne Wydzial prawa UG Wydzial ekonomi i marketingu Politechnika Wyzsza szkola zarzadzania gdansk-zabianka (przeniosla się ze „wspanialej gdyni do Gdanska) Caly kampus akademii muzycznej na dolnym miescie W budowie glowna biblioteka UG Biblioteka glowna na walowej Gdynia nic Hotele Wyremontowany heveliusz marina i novotel Wybudowane hanza szydlowski holliday inn W budowie hotel rezydent przy dlugim targu Gdynia hotel gdynia nie remontowany od lat 70 orbisowi się to nie oplaca Bo do gdyni malo kto przyjezdza Nadmorski na jakims gdynskim zadupiu pewnie w ramach prania brudnych pieniedzy Kultura i sztuka Centrum muzyczno kongresowe na olowiance w budowie Gdynia nic Prywatni Inwestorzy chetni do budowy ING real estate teren gildi inewstycja za 500 mln PLN jedna z najwiekszych w Polsce PKO dewelopment biurowiec i hotel przy UM Nederpol investment kompleks na targu weglowym Biurowiec baltic corporate centeer ul. Rajska Koszary przy slowackiego 4 chetnych deweloperow inwestycje rzedu kilset mln dolarow Gdynia nic Inwestycje budowlane za Rzeczpospolita (analiza trójmiejskiego rynku mieszkaniowego) Budowy Gdansk 50 budow (2002 r. Oddanych do uzytku mieszkan ok. 3000 tys. Wzrost ponad 100%) Sopot 10 Gdynia 17 I to jest gdynski mit który trwa od poczatku lat 90 gdy kupcy wyremontowali partery na ul. Swietojanskiej a w Gdansku rzadzil jamroz Niestety dla gdyni to już dawno się skonczylo Czyli w gdyni marazm inwestycyjny szczurek robi dobra mine do zlej gry Artykuł w Głosie Wybrzeza www.trojmiasto.pl/wiadomosci/news.phtml?id_news=7304&order=&strona=18#opinie Powyzszy artykuł jest żywcem przepisany z Głosu - flagowego szmatławca tow. Formeli. Pisany był przez Agnieszkę Mańkę - pani ta wyspecjalizowała się w tworzeniu atmosfery przygnąbienia i totalnego zwątpienia we wszystko co tyczy się Gdańska. Oczywiście nie omieszkała wspomnieć o GPEC. Ale muszę ją zmartwić, inwestycje w Gdańsku mają się bardzo dobrze: 1. Budowa sciezek rowerowych wzdłuż Cienistej i Legionów 2. Zagospodarowanie pasa nadmorskiego 3. Budowa gimnazjum w Osowej 4. Budowa nowego schroniska dla zwierząt w Kokoszkach 5. Budowa basenu na Chełmie 6. Budowa nowej biblioteki na Niedżwiedniku 7. Modernizacja ulicy Zamiejskiej to tylko ok. 30% wszystkich inwestycji prowadzonych przez gminę Gdańsk (reszty nie starczy miejsca wymieniać). Pani Agnieszka wie, że w Gdańsku trafia na podatny grunt krytykując prezydenta, ale to wstyd, żeby dziennikarka pisała takie bzdury nie próbując nawet ruszyc tyłka zza biurka po to by sprawdzić co się naprawdę dzieje w Gdańsku. Inna sprawa to sprzedaż GPEC. Skąd ta pewność, czyżby wiadomości pani redaktor pochodziły z notesu notorycznego histeryka niejakiego Śnieżko(to ten który walczył jak lew by ponownie zaistnieć). Otóż sprzedaż GPEC jest na dobrej drodze i wszystko wskazuje, ze na majowej sesji Rady Miasta Gdańsk odbędzie się głosowanie nad sprzedażą. Są w mieście ludzie dla których partykularny, wąski interesik jest ważniejszy od dobra miasta, zamiast krytykować Adamowicza należało by samemu zrobić rachunek sumienia i zastanowić się nad sensem pisania podobnych bzdur. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rispetto Re: gdynia umiera IP: 213.158.197.* 18.06.03, 12:33 Citymanie jestem pod wrażeniem spisu. Jako Gdańszczanin częściowo odszczekuję to co powiedziałem, gdyż dopiero ta lista uświadomiła mi to, co widzę na codzień. "Częściowo", bo budowle w centrum Gdańska (Krewetka) wcale mnie nie cieszą, a budowa kolejnych hipermarketów, czy gigantycznych centrów o profilu ściśle handlowym (Carefour, Praktiker, czy budowany na Przymorzu Real) wśród gęstej zabudowy też niezbyt mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: master do kretyna coolera IP: 62.233.169.* 18.06.03, 12:09 W gńsku oddano do użytku w zeszłym roku 3 tys. mieszkań, w gdyni ok. 1 tys. z czego połowa w witawie. wspaniały rozmach ha ha a nast. razem nie ośmieszaj się i nie pisz głupot na ogólnodostępne forum bo ta szczurkowa propaganda już prawie na nikogo nie działa. jak wygląda normalne ładne osiedle można zobaczyć w Gdańsku np. Jelitkowski dwór A ta ohydna slumsogenna szafa jest dowodem upadku Gdyni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Do Citymana IP: *.allianz.pl 18.06.03, 13:32 Jestem pod wrażeniem Citymanie.Zgadzam się w 100%,że Gdynia od kilku lat buja się na farmazonie,że niby jest taka prężna,co jest mitem,faktem natomiast jest,że jest lepiej i sprawniej zarządzana od Gdańska,poza tym Gdańsk ma złą prasę,w Gdyni z otwarcia budki z kiełbaskami robi się show medialny i wszyscy zaraz pieją z zachwytu jak to Gdynia się rozwija.Prawda jest taka,że zarówno Gdańsk jak i Gdynia jadą na tym samym wózku,tworzymy razem Trójmiasto,które nie rozwija się na miarę naszych aspiracji,kłótnie i wrzutki nic nie zmienią,nie poprawiąnaszego samopoczucia,nie przyciągną inwestycji,na które z utęsknieniem czekamy,takie jak krajowe centrale dużych zachodnich firm,banki,ubezpieczalnie,inwestycje produkcyjne,kumulujące tysiące nowych miejsc pracy,pisać można by było bez końca... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: master Re: Do Citymana IP: 62.233.169.* 18.06.03, 14:02 Też to zauważyłem jak w gdyni otworzą byle gówno to jest wielki krzyk medialny i jaka to gdynia wspaniała a ona się zwyczajnie kończy. Ciekawe kiedy prasa lokalna przejrzy na oczy bo np. lokalna GW śmierdzi gdynią na odległość Taki np manhatan klasą nie ma odpowiednika w Polsce 5 wątkow jak filharmonia to najważniejsze są drogie spłuczki a jest to inw. klasy nie tylko europejskiej a światowej. A to brzydactwo (i świadectwo głupoty władz lokalnych gdyni) na witominie, to zaraz jakiś typ się pojawil i pisze bzdury o rozmachu inw. w Gdyni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gdynianka Do przyjaciol gdanszczan IP: 192.9.203.* 18.06.03, 15:30 Oj ludzie, ludzie. Ile w was jest zlej krwi. I to wlasnie nas rozni. W gdyni ludzie nie marudza, tylko robia. I nie sa napastliwi Uczcie sie od gdyni, tu sie lepiej zyje, latwiej oddycha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: master Re: Do przyjaciol gdanszczan IP: 62.233.169.* 18.06.03, 15:49 > Oj ludzie, ludzie. > Ile w was jest zlej krwi. > I to wlasnie nas rozni. > W gdyni ludzie nie marudza, tylko robia. > I nie sa napastliwi > Uczcie sie od gdyni, tu sie lepiej zyje, latwiej oddycha To ciekawe najpierw cooler z gdyni pisze bzdury o Gdańsku a teraz nagle wiele nas w złej krwi. Chyba w gdyni jescze wierzą w bajki że się rozwijają czy się lepiej mieszka a glupiej ścieżki rowerowej nie potrafią zbudować Radzę odwiedzić gdyński dworzec to jest dopiero "wizytówka". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: Budowa centrum Witawa zakończona IP: 130.96.33.* 18.06.03, 15:05 rzeczywiscie goruje nad dzielnica ale mam wrazenie ze zaraz sie zawali. Tak naprawde jest to okropne blokowisko ktore tylko zniszczylo potencjala tego miejsca i przeksztalcenia dzielnicy w bardziej luksusowa sypialnie Gdyni. Moglaby byc luksusowa - ze wzgledu na swoje polozenie, walory krajobrazowe i bliskosc centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominol Re: Budowa centrum Witawa zakończona IP: 62.233.233.* 18.06.03, 16:58 Gość portalu: e-cooler napisał(a): > Brawo Gdynia-Widac sa tam ludzie, ktorym zalezy-mniej tam > gledzenia a wiecej roboty-Gdansk II liga,niestety- Brednie !!! Taki nowy falowiec w centrum dzielnicy świadczy tylko o głupocie gdyńskich urzedników, oby do Gdańska takie szkaradziejstwo nigdy nie zawitało!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makary Re: Budowa zakonczona ciekawe kiedy poprawki, IP: *.univ.gda.pl 18.06.03, 18:22 Wszystkim ktorzy tak sie zachwycaja tym budynkiem troche na ochlode. 1) elewacja byla kladziona w najwikszym mrozie i juz chyba 3 razy poprwiana. 2) podlogi sa zle wylane, widzialem na wlasne oczy jak kladzono tarakote. W jedym miejscu kleju dano zaledwie 2 do 3 milimetrow w drugim trzeba bylo dac 1.5 cm zeby zlapac poziom. no coz. w jedym ze sklepow klima byla poprawiana 4 razy bo caly czas byla za glosna. Poczekajmy 3 lata i zobaczymy jakiten budynek naprawde jest. Czy jest tak fajny jak wyglada czy to poprostu tylko bardzo wypasiona fuszerka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vitava Fachofcy!, IP: *.gdynia.mm.pl 18.06.03, 18:38 Wyglada na to,ze sie tu zebralo konsylium fachofcuf z bozej laski.Zapewne Szczurek przekupil ministerialna komisje i dlatego Vitava dostala nagrode.Hue, hue, hue Co za glupcy z was i zawistnicy, narzekajacy, zalosni przegrancy.Zamiast cieszyc sie ze w Trojmiescie tyle dobrych rzeczy sie dzieje, na przekor zgredom, maruderom. Przez takich dolujacych pesymistow jak wy pisza o Gdansku , ze umiera (chocby w Newsweeku) Wkurza was ta Gdynia. Wolni mieszczanie - wolnomysliciele - bo zawsze Gdynia byla sola w oku zniemczalym, durnowatym gdanszczanom. Madrzy gdanszczanie takich bzdur nie wypisuja. Gdansk jest piekny. Tylko, ze wy niego nie zasluzyliscie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: master Re: Fachofcy!, IP: 62.233.169.* 18.06.03, 18:55 Dobre poczytaj lepiej spis inwestycji gdanskich i kilka gdyńskich. (kilka wątkow wyżej) Zdychacie w oczach szczurek was spycha w niebyt, ciekawe kiedy przejrzycie na oczy. Twój potencjał intelektualny jest adekwatny do poziomu twojej wypowiedzi, glupota pomieszana z zawiścią malomiasteczkową, na szczęscie nie wszyscy w gdyni są tacy i też widzą brzydote tego czegoś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makary Re: Fachofcy!, IP: *.univ.gda.pl 18.06.03, 19:20 vitava. to ze ktos dostal nagorde ministra to jeszce nic nie znaczy. Slowik tez dostal ulaskawienie i ni od ministra a od prezydenta. Takich przykladow mozna mozyc. Nie twiedze ze inwestycja nie jest potrzeba ladna itp. Mowie ze ma wiele fuszerek, ktore sam na lasne oczy widzialem i slyszalem (jezli chodzi o klimatyzacje. Podobno juz sie odchyla jakas sciana ale mowie podobno bo to tyko wiem ze slyszenia. Poczekajmy czas oczeni kto z nas mial racje. Ja twierdzac ze tam sa fuszerki czy ty twierdzac ze to doskonale zbudowany obiekt. I wcale ni bede szczesliwy jak sie okaze ze mialem racje. Wolabym aby bylo to zobione naprawde dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vitava Re: Fachofcy!, IP: *.gdynia.mm.pl 18.06.03, 23:14 . Ja twierdzac ze > > tam sa fuszerki czy ty twierdzac ze to doskonale zbudowany obiekt. I wcale ni > bede szczesliwy jak sie okaze ze mialem racje. > Wolabym aby bylo to zobione naprawde dobrze. ja nie twierdze, ze vitava, to doskonale zbudowany obiekt. Bo tego nie wiem, bo nie jestem specem od tych spraw. Ja napisalam, ze krytykanci sa fachofcami, czyli nie sa fachowcami. Rzzgaja zlosliwosciami pod adresem Gdyni, to moge powiedziec, bo to jest fakt. faktem jest nagroda ministra - pewnie obiektrywna, bo trudno sobie wyobrazci lewicowego ministra, ktory by za fuszerke nagradzal prawicowe miasto, choby tylko firme ktora z ta prawicowa wladza moze byc kojarzona. Jestescie smieszni i tyle . Wasz patriotyzm jest raczej szowinizmem, a wiec przyscona niechecia, zawiscia, buta arogancja i glipota postawa ignorantow i matolkow. Madrzy gdanszczanie sa inni.. Ja sie wylaczam z tego plugawego watku.Siedzcie sobie w swoim zapyzialym smrodliwym bagienku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nurek Re: Budowa centrum Witawa zakończona IP: *.ny5030.east.verizon.net 19.06.03, 02:28 A tak sobie buduja w Ameryce: www.trumpworldtower.com/ A ja sobie tutaj spokojnie mieszkam : www.trumpplace.com/ Gdynia ma byc drugim,polskim Nowym Jorkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DAŚ Re: Budowa centrum Witawa zakończona IP: *.gdynia.mm.pl 19.06.03, 08:13 Ludzie kto chce dzisiaj mieszkać w takich "mrówkowcach"? Życzę szczęścia w sprzedaży lokali mieszkalnych! A może firma EKO LAN dostała nie właściwą nagrodę? Powinni dostać nagrodę za najniższą cenę za metr kwadratowy mieszkania! Jeszcze trochę i zaczną je sprzedawać po 1300,-PLN za metr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vitavianka Re: Budowa centrum Witawa zakończona IP: *.witomino.pl 19.06.03, 22:27 Z tego co wiem to pozostało jeszcze trochę mieszkań do opchnięcia.......... Sprzedaż rozpoczeto 3 lata temu (gdy zapadła decyzja o budowie Vitavy). Ceny faktycznie mieli konkurencyjne.....no ale nie dziwota - w końcu trzeba czymś przyciągnąć do nowoczesnego falowca-mrowiska. Ale wygląda naprawdę imponująco tym bardziej w takim miejscu (skrzyżowanie), przylkejona do samej ulicy......... Odpowiedz Link Zgłoś