Dodaj do ulubionych

Budowa centrum Witawa zakończona

IP: *.multicon.pl / 192.168.1.* 18.06.03, 06:24
Brawo Gdynia-Widac sa tam ludzie, ktorym zalezy-mniej tam
gledzenia a wiecej roboty-Gdansk II liga,niestety-
Obserwuj wątek
    • Gość: Michał K. Re: Pozdrowienia dla Allconu IP: *.pmintl.ch 18.06.03, 08:18
      Gratuluję imponującej inwestycji, widziałem ją tydzień temu.MK
      • Gość: Rispetto Re: Pozdrowienia dla Allconu IP: 213.158.197.* 18.06.03, 08:30
        Zgadzam się, jeśli chodzi o inwestycje. Macie rację w 100 %. Gdynia niestety
        przebija Gdańsk. Ale chcielibyście naprawdę mieszkać w takim nowym falowcu ????
        450 rodzin razem ???
    • Gość: gość2 Re: Budowa centrum Witawa zakończona IP: *.crowley.pl 18.06.03, 08:39
      Kto wpadł na pomysł budowy takiego budynku w tym miejscu? Kto to
      kupi ?
      • Gość: ja Budowa centrum Witawa zakończona IP: *.cvx9-bradley.dialup.earthlink.net 18.06.03, 08:46
        TO CO SLYSZALEM TO WSZYSTKO PRAWIE SPRZEDANE. CZT TO PRAWDA? CZY
        MOZE TO KTOS POTWIERDZIC.
        • Gość: Rak Re: Budowa centrum Witawa zakończona IP: *.crowley.pl 18.06.03, 09:36
          Ja tam mieszkam. Jest super i z całą pewnością nie można tego porównywać z
          falowcem. Z tego, co zaobserwowałem, to w mojej klatce zamieszkałe są prawie
          wszystkie mieszkania (11 pięter po 5 mieszkań).
    • Gość: Gdańszczanin,ex Gdynianin Re: Budowa centrum Witawa zakończona IP: *.allianz.pl 18.06.03, 09:34
      Niesprzedane,nie wpadałbym w taki entuzjazm w zwiazku z ta
      inwestycją,która potwierdza tylko smutny fakt,że w Gdyni kończą
      sie tereny pod inwestycje mieszkaniowe i gdynianie jeśli nie
      bedą chcieli przenosić sie do sąsiadów będą zmuszeni mieszkać w
      takich blokowiskach na kilkaset rodzin,miałem tam mieszkać,ale
      wybrałem dom w Osowej.
      • Gość: cityman gdynia umiera IP: *.nsm.pl 18.06.03, 11:00
        do tych co twierdza ze w Gdansku nie ma inwestycji
        a ten blok to kolejne kuriozum szczurkowe obok blaszanego geanta w centrum
        i gemini bez parkingu podziemnego
        nawet w tej gminie glupich sciezek rowerowych nie potrafia robic
        radze sie przejechac trasa sopot-gdynia
        konczy sie granica sopotu konczy sie cywilizacja a zaczyna rowerowy 3 swiat

wole 10 razy falowce a nie ta szafe z korytarzami km.

Podsumujmy osiagniecia Gdanska i gdyni ostatnie 2 lata
        Biurowce
        Company hause ul. Grunwaldzka
        Vigo ul. Szymanowskiego
        Sadowa bussines park ul. Sadowa
        Hossa centrum biurowe heveliusza i gnilna
        Gdynia nic
        Centra handlowe
        Carrefour wielopioziomowe centrum z podziemnym parkingiem
        Alfa kolejne wielopioziomowe centrum z podziemnym parkingiem
        Castorama
        Mediamarkt
        W budowie
        Manhatan we wrzeszczu
        Madison park na Rajskiej
        Real kolobrzeska
        Hala targowa remontowana kompleksowo
        Gdynia
        Blaszany geant 2 razy mniejszy od gdanskiego i to w centrum (duma dyni ha ha )
        W budowie srednio duze centrum kwiatkowskiego wielokrotnie oprotestowane przez
        sasiadow bo im będzie sloneczko zaslanial
        Budynki rozrywkowe
        Krewetka i multikino
        Gdynia gemini bez parkingu podziemnego kolejny strategiczny blad szczurka
        Chyba facet nie wie ze ilosc samochodow będzie się zwiekszac
        Budynki edukacyjne
        Wydzial prawa UG
        Wydzial ekonomi i marketingu Politechnika
        Wyzsza szkola zarzadzania gdansk-zabianka (przeniosla się ze „wspanialej gdyni
        do Gdanska)
        Caly kampus akademii muzycznej na dolnym miescie
        W budowie glowna biblioteka UG
        Biblioteka glowna na walowej
        Gdynia nic
        Hotele
        Wyremontowany heveliusz marina i novotel
        Wybudowane hanza szydlowski holliday inn
        W budowie hotel rezydent przy dlugim targu
        Gdynia hotel gdynia nie remontowany od lat 70 orbisowi się to nie oplaca
        Bo do gdyni malo kto przyjezdza
        Nadmorski na jakims gdynskim zadupiu pewnie w ramach prania brudnych pieniedzy
        Kultura i sztuka
        Centrum muzyczno kongresowe na olowiance w budowie
        Gdynia nic
        Prywatni Inwestorzy chetni do budowy
        ING real estate teren gildi inewstycja za 500 mln PLN jedna z najwiekszych w
        Polsce
        PKO dewelopment biurowiec i hotel przy UM
        Nederpol investment kompleks na targu weglowym
        Biurowiec baltic corporate centeer ul. Rajska
        Koszary przy slowackiego 4 chetnych deweloperow inwestycje rzedu kilset mln
        dolarow
        Gdynia nic
        Inwestycje budowlane za Rzeczpospolita (analiza trójmiejskiego rynku
        mieszkaniowego)
        Budowy
        Gdansk 50 budow (2002 r. Oddanych do uzytku mieszkan ok. 3000 tys. Wzrost ponad
        100%)
        Sopot 10
        Gdynia 17
        I to jest gdynski mit który trwa od poczatku lat 90 gdy kupcy wyremontowali
        partery na ul. Swietojanskiej a w Gdansku rzadzil jamroz
        Niestety dla gdyni to już dawno się skonczylo
        Czyli w gdyni marazm inwestycyjny szczurek robi dobra mine do zlej gry

Artykuł w Głosie Wybrzeza
        www.trojmiasto.pl/wiadomosci/news.phtml?id_news=7304&order=&strona=18#opinie
        Powyzszy artykuł jest żywcem przepisany z Głosu - flagowego szmatławca tow.
        Formeli. Pisany był przez Agnieszkę Mańkę - pani ta wyspecjalizowała się w
        tworzeniu atmosfery przygnąbienia i totalnego zwątpienia we wszystko co tyczy
        się Gdańska. Oczywiście nie omieszkała wspomnieć o GPEC. Ale muszę ją zmartwić,
        inwestycje w Gdańsku mają się bardzo dobrze:
        1. Budowa sciezek rowerowych wzdłuż Cienistej i Legionów
        2. Zagospodarowanie pasa nadmorskiego
        3. Budowa gimnazjum w Osowej
        4. Budowa nowego schroniska dla zwierząt w Kokoszkach
        5. Budowa basenu na Chełmie
        6. Budowa nowej biblioteki na Niedżwiedniku
        7. Modernizacja ulicy Zamiejskiej
        to tylko ok. 30% wszystkich inwestycji prowadzonych przez gminę Gdańsk (reszty
        nie starczy miejsca wymieniać). Pani Agnieszka wie, że w Gdańsku trafia na
        podatny grunt krytykując prezydenta, ale to wstyd, żeby dziennikarka pisała
        takie bzdury nie próbując nawet ruszyc tyłka zza biurka po to by sprawdzić co
        się naprawdę dzieje w Gdańsku.
        Inna sprawa to sprzedaż GPEC. Skąd ta pewność, czyżby wiadomości pani redaktor
        pochodziły z notesu notorycznego histeryka niejakiego Śnieżko(to ten który
        walczył jak lew by ponownie zaistnieć). Otóż sprzedaż GPEC jest na dobrej
        drodze i wszystko wskazuje, ze na majowej sesji Rady Miasta Gdańsk odbędzie się
        głosowanie nad sprzedażą. Są w mieście ludzie dla których partykularny, wąski
        interesik jest ważniejszy od dobra miasta, zamiast krytykować Adamowicza
        należało by samemu zrobić rachunek sumienia i zastanowić się nad sensem pisania
        podobnych bzdur.

• Gość: Rispetto Re: gdynia umiera IP: 213.158.197.* 18.06.03, 12:33
          Citymanie jestem pod wrażeniem spisu. Jako Gdańszczanin częściowo odszczekuję
          to co powiedziałem, gdyż dopiero ta lista uświadomiła mi to, co widzę na
          codzień. "Częściowo", bo budowle w centrum Gdańska (Krewetka) wcale mnie nie
          cieszą, a budowa kolejnych hipermarketów, czy gigantycznych centrów o profilu
          ściśle handlowym (Carefour, Praktiker, czy budowany na Przymorzu Real) wśród
          gęstej zabudowy też niezbyt mi się podoba.
    • Gość: master do kretyna coolera IP: 62.233.169.* 18.06.03, 12:09
      W gńsku oddano do użytku w zeszłym roku 3 tys. mieszkań, w gdyni ok. 1 tys.
      z czego połowa w witawie.
      wspaniały rozmach ha ha
      a nast. razem nie ośmieszaj się i nie pisz głupot na ogólnodostępne forum
      bo ta szczurkowa propaganda już prawie na nikogo nie działa.
      jak wygląda normalne ładne osiedle można zobaczyć w Gdańsku np. Jelitkowski dwór
      A ta ohydna slumsogenna szafa jest dowodem upadku Gdyni
    • Gość: Maciek Do Citymana IP: *.allianz.pl 18.06.03, 13:32
      Jestem pod wrażeniem Citymanie.Zgadzam się w 100%,że Gdynia od kilku lat buja
      się na farmazonie,że niby jest taka prężna,co jest mitem,faktem natomiast
      jest,że jest lepiej i sprawniej zarządzana od Gdańska,poza tym Gdańsk ma złą
      prasę,w Gdyni z otwarcia budki z kiełbaskami robi się show medialny i wszyscy
      zaraz pieją z zachwytu jak to Gdynia się rozwija.Prawda jest taka,że zarówno
      Gdańsk jak i Gdynia jadą na tym samym wózku,tworzymy razem Trójmiasto,które nie
      rozwija się na miarę naszych aspiracji,kłótnie i wrzutki nic nie zmienią,nie
      poprawiąnaszego samopoczucia,nie przyciągną inwestycji,na które z utęsknieniem
      czekamy,takie jak krajowe centrale dużych zachodnich
      firm,banki,ubezpieczalnie,inwestycje produkcyjne,kumulujące tysiące nowych
      miejsc pracy,pisać można by było bez końca...
      • Gość: master Re: Do Citymana IP: 62.233.169.* 18.06.03, 14:02
        Też to zauważyłem jak w gdyni otworzą byle gówno to jest wielki krzyk medialny
        i jaka to gdynia wspaniała a ona się zwyczajnie kończy.
        Ciekawe kiedy prasa lokalna przejrzy na oczy
        bo np. lokalna GW śmierdzi gdynią na odległość
        Taki np manhatan klasą nie ma odpowiednika w Polsce 5 wątkow
        jak filharmonia to najważniejsze są drogie spłuczki
        a jest to inw. klasy nie tylko europejskiej a światowej.
        A to brzydactwo (i świadectwo głupoty władz lokalnych gdyni) na witominie,
        to zaraz jakiś typ się pojawil i pisze bzdury o rozmachu inw. w Gdyni.

• Gość: gdynianka Do przyjaciol gdanszczan IP: 192.9.203.* 18.06.03, 15:30
          Oj ludzie, ludzie.
          Ile w was jest zlej krwi.
          I to wlasnie nas rozni.
          W gdyni ludzie nie marudza, tylko robia.
          I nie sa napastliwi
          Uczcie sie od gdyni, tu sie lepiej zyje, latwiej oddycha
          • Gość: master Re: Do przyjaciol gdanszczan IP: 62.233.169.* 18.06.03, 15:49

> Oj ludzie, ludzie.
            > Ile w was jest zlej krwi.
            > I to wlasnie nas rozni.
            > W gdyni ludzie nie marudza, tylko robia.
            > I nie sa napastliwi
            > Uczcie sie od gdyni, tu sie lepiej zyje, latwiej oddycha

To ciekawe najpierw cooler z gdyni pisze bzdury o Gdańsku
            a teraz nagle wiele nas w złej krwi.
            Chyba w gdyni jescze wierzą w bajki że się rozwijają czy się lepiej mieszka
            a glupiej ścieżki rowerowej nie potrafią zbudować
            Radzę odwiedzić gdyński dworzec to jest dopiero "wizytówka".

• Gość: sasiad Re: Budowa centrum Witawa zakończona IP: 130.96.33.* 18.06.03, 15:05
      rzeczywiscie goruje nad dzielnica ale mam wrazenie ze zaraz sie
      zawali. Tak naprawde jest to okropne blokowisko ktore tylko
      zniszczylo potencjala tego miejsca i przeksztalcenia dzielnicy w
      bardziej luksusowa sypialnie Gdyni. Moglaby byc luksusowa - ze
      wzgledu na swoje polozenie, walory krajobrazowe i bliskosc
      centrum.
    • Gość: dominol Re: Budowa centrum Witawa zakończona IP: 62.233.233.* 18.06.03, 16:58
      Gość portalu: e-cooler napisał(a):

> Brawo Gdynia-Widac sa tam ludzie, ktorym zalezy-mniej tam
      > gledzenia a wiecej roboty-Gdansk II liga,niestety-

Brednie !!!
      Taki nowy falowiec w centrum dzielnicy świadczy tylko o głupocie gdyńskich
      urzedników, oby do Gdańska takie szkaradziejstwo nigdy nie zawitało!!!
      • Gość: makary Re: Budowa zakonczona ciekawe kiedy poprawki, IP: *.univ.gda.pl 18.06.03, 18:22
        Wszystkim ktorzy tak sie zachwycaja tym budynkiem troche na ochlode.
        1) elewacja byla kladziona w najwikszym mrozie i juz chyba 3 razy poprwiana.
        2) podlogi sa zle wylane, widzialem na wlasne oczy jak kladzono tarakote. W
        jedym miejscu kleju dano zaledwie 2 do 3 milimetrow w drugim trzeba bylo dac
        1.5 cm zeby zlapac poziom. no coz. w jedym ze sklepow klima byla poprawiana 4
        razy bo caly czas byla za glosna. Poczekajmy 3 lata i zobaczymy jakiten budynek
        naprawde jest. Czy jest tak fajny jak wyglada czy to poprostu tylko bardzo
        wypasiona fuszerka
        • Gość: vitava Fachofcy!, IP: *.gdynia.mm.pl 18.06.03, 18:38
          Wyglada na to,ze sie tu zebralo konsylium fachofcuf z bozej laski.Zapewne
          Szczurek przekupil ministerialna komisje i dlatego Vitava dostala nagrode.Hue,
          hue, hue
          Co za glupcy z was i zawistnicy, narzekajacy, zalosni przegrancy.Zamiast
          cieszyc sie ze w Trojmiescie tyle dobrych rzeczy sie dzieje, na przekor
          zgredom, maruderom. Przez takich dolujacych pesymistow jak wy pisza o Gdansku ,
          ze umiera (chocby w Newsweeku)
          Wkurza was ta Gdynia. Wolni mieszczanie - wolnomysliciele - bo zawsze Gdynia
          byla sola w oku zniemczalym, durnowatym gdanszczanom. Madrzy gdanszczanie
          takich bzdur nie wypisuja.
          Gdansk jest piekny. Tylko, ze wy niego nie zasluzyliscie.
          • Gość: master Re: Fachofcy!, IP: 62.233.169.* 18.06.03, 18:55
            Dobre poczytaj lepiej spis inwestycji gdanskich i kilka gdyńskich.
            (kilka wątkow wyżej)
            Zdychacie w oczach szczurek was spycha w niebyt, ciekawe kiedy przejrzycie na
            oczy.
            Twój potencjał intelektualny jest adekwatny do poziomu twojej wypowiedzi,
            glupota pomieszana z zawiścią malomiasteczkową,
            na szczęscie nie wszyscy w gdyni są tacy i też widzą brzydote tego czegoś.
            • Gość: makary Re: Fachofcy!, IP: *.univ.gda.pl 18.06.03, 19:20
              vitava. to ze ktos dostal nagorde ministra to jeszce nic nie znaczy. Slowik tez
              dostal ulaskawienie i ni od ministra a od prezydenta. Takich przykladow mozna
              mozyc. Nie twiedze ze inwestycja nie jest potrzeba ladna itp. Mowie ze ma wiele
              fuszerek, ktore sam na lasne oczy widzialem i slyszalem (jezli chodzi o
              klimatyzacje. Podobno juz sie odchyla jakas sciana ale mowie podobno bo to tyko
              wiem ze slyszenia. Poczekajmy czas oczeni kto z nas mial racje. Ja twierdzac ze
              tam sa fuszerki czy ty twierdzac ze to doskonale zbudowany obiekt. I wcale ni
              bede szczesliwy jak sie okaze ze mialem racje.
              Wolabym aby bylo to zobione naprawde dobrze.
              • Gość: vitava Re: Fachofcy!, IP: *.gdynia.mm.pl 18.06.03, 23:14
                . Ja twierdzac ze
                >
                > tam sa fuszerki czy ty twierdzac ze to doskonale zbudowany obiekt. I wcale ni
                > bede szczesliwy jak sie okaze ze mialem racje.
                > Wolabym aby bylo to zobione naprawde dobrze.

ja nie twierdze, ze vitava, to doskonale zbudowany obiekt. Bo tego nie wiem, bo
                nie jestem specem od tych spraw.
                Ja napisalam, ze krytykanci sa fachofcami, czyli nie sa fachowcami. Rzzgaja
                zlosliwosciami pod adresem Gdyni, to moge powiedziec, bo to jest fakt. faktem
                jest nagroda ministra - pewnie obiektrywna, bo trudno sobie wyobrazci
                lewicowego ministra, ktory by za fuszerke nagradzal prawicowe miasto, choby
                tylko firme ktora z ta prawicowa wladza moze byc kojarzona.
                Jestescie smieszni i tyle . Wasz patriotyzm jest raczej szowinizmem, a wiec
                przyscona niechecia, zawiscia, buta arogancja i glipota postawa ignorantow i
                matolkow.
                Madrzy gdanszczanie sa inni.. Ja sie wylaczam z tego plugawego watku.Siedzcie
                sobie w swoim zapyzialym smrodliwym bagienku.
    • Gość: nurek Re: Budowa centrum Witawa zakończona IP: *.ny5030.east.verizon.net 19.06.03, 02:28
      A tak sobie buduja w Ameryce:
      www.trumpworldtower.com/
      A ja sobie tutaj spokojnie mieszkam :
      www.trumpplace.com/
      Gdynia ma byc drugim,polskim Nowym Jorkiem.

• Gość: DAŚ Re: Budowa centrum Witawa zakończona IP: *.gdynia.mm.pl 19.06.03, 08:13
      Ludzie kto chce dzisiaj mieszkać w takich "mrówkowcach"?
      Życzę szczęścia w sprzedaży lokali mieszkalnych!
      A może firma EKO LAN dostała nie właściwą nagrodę? Powinni
      dostać nagrodę za najniższą cenę za metr kwadratowy mieszkania!
      Jeszcze trochę i zaczną je sprzedawać po 1300,-PLN za metr.
    • Gość: Vitavianka Re: Budowa centrum Witawa zakończona IP: *.witomino.pl 19.06.03, 22:27
      Z tego co wiem to pozostało jeszcze trochę mieszkań do opchnięcia..........
      Sprzedaż rozpoczeto 3 lata temu (gdy zapadła decyzja o budowie Vitavy). Ceny
      faktycznie mieli konkurencyjne.....no ale nie dziwota - w końcu trzeba czymś
      przyciągnąć do nowoczesnego falowca-mrowiska. Ale wygląda naprawdę imponująco
      tym bardziej w takim miejscu (skrzyżowanie), przylkejona do samej ulicy.........

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka