jepanczyn 20.07.07, 12:37 Jak myślicie lepiej iść na kurs jeśli chodzi o rachunkowość czy do dwuletniego studium? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agneskaj Re: kurs czy studium? 20.07.07, 12:40 :) Moim zdaniem w studium się więcej nauczysz, w większości takich szkół są praktyki w czasie trwania nauki. No i masz papier szkoły a nie kursu, co też jest lepiej widziane przez pracodawców. pzdr, agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kataasza Re: kurs czy studium? IP: *.aster.pl 20.07.07, 12:42 Ja uwazam ze lepiej zrobic kurs. Trwa o wiele krocej i szybciej mozna zaczac prace… Odpowiedz Link Zgłoś
agneskaj Re: kurs czy studium? 20.07.07, 12:45 :) Ale masz wtedy mniejszą wiedzę i trudniej zdobyć pracę po samym kursie. Chyba że masz już coś załatwionego i potrzebna jest tylko podkładka. pzdr, agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
miasto_aniolow Re: kurs czy studium? 20.07.07, 12:50 Najwięcej uczysz się przez praktykę a nie przez siedzenie w szkole. Odpowiedz Link Zgłoś
agneskaj Re: kurs czy studium? 20.07.07, 12:52 :) Osobiście jednak wolałabym żeby nie obsługiwał mnie ktoś kto zrobił tylko kurs i właśnie zdobywa doświadczenie. Po dwuletniej szkole wie się więcej i ma się za sobą kilka tygodni praktyki. pzdr, agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
miasto_aniolow Re: kurs czy studium? 20.07.07, 12:54 Ale tę praktykę też gdzieś musiał zdobyć prawda? Więc tak czy siak można trafić na żółtodzioba. Odpowiedz Link Zgłoś
agneskaj Re: kurs czy studium? 20.07.07, 12:55 :) Tak ale praktykantowi nikt nie powierzy robienia całego zlecenia – on się przygląda, pomaga, uczy. pzdr, agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
jepanczyn Re: kurs czy studium? 20.07.07, 12:57 No dobrze a może znacie jakies dobre studium gdzie jest rachunkowosc w 3mieście? Odpowiedz Link Zgłoś
cirip Re: kurs czy studium? 20.07.07, 13:01 Trójmiasto duże;)ale mogę polecić Ci szkołę w Gdańsku – mieści się na przeciwko NOT-u... przy Wielkim Młynie.:) Odpowiedz Link Zgłoś
cirip Re: kurs czy studium? 20.07.07, 13:14 Najwięcej dowiesz się stąd, co ja Ci będę opowiadać:): www.apedukacja.pl/index.php?ids=63 Dodam, że to sprawdzona rzecz - ma w końcu swoje placówki w większości dużych miast w Polsce i na dodatek zapewnia praktyki w ramach szkoły, a to ważna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
miasto_aniolow Re: kurs czy studium? 20.07.07, 13:17 Myślę, że "kaatasza" ma rację. Kurs jest lepszy. Na taką szkołę tracisz dwa lata. A to nie są studia. Odpowiedz Link Zgłoś
jepanczyn Re: kurs czy studium? 20.07.07, 13:18 No tak. Ale jak sie chce szybko zmienić zawod to studia można odłozyć na czas kiedy ma się już zawód w ręku i prace załatwiona. Odpowiedz Link Zgłoś
miasto_aniolow Re: kurs czy studium? 20.07.07, 13:19 Jak się szybko chce zmienić zawód to też lepiej skończyć kurs:))) Odpowiedz Link Zgłoś
cirip Re: kurs czy studium? 20.07.07, 13:22 Tak, ale... kurs można zrobić dodatkowo, tylko że żaden pracodawca nie potraktuje poważnie kogoś, kto ma tylko trzymiesięczny czy miesięczny kurs za sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
jepanczyn Re: kurs czy studium? 20.07.07, 13:23 A wracajac do tej szkoły. Czy wiesz coś o kadrze? Jacy sa tam wykładowcy? Odpowiedz Link Zgłoś
cirip Re: kurs czy studium? 20.07.07, 13:33 Cóż, jeśli chodzi o rachunkowość to z pewnością Panią Katarzynę Ossowską mogę polecić z czystym sumieniem. Chociaż największą popularnością (przynajmniej wśród dziewczyn, hmmm;)) cieszy się Pan Daniel Demko – psycholog. Odpowiedz Link Zgłoś
cirip Re: kurs czy studium? 20.07.07, 13:54 To też;) Głównie - taki przystojny:) To pierwsze rzuca się w uszy, drugie - w oczy:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: kurs czy studium? IP: *.infinity.net.pl 20.07.07, 14:54 to idż do rocznej szkoły uzupełniającej , gdzie można uzyskać tytuł technika ale na końcu szkoły trzeba będzie zdawać egzaminy a jak ci się spiesz to kurs a np. studium od 2semestru Odpowiedz Link Zgłoś