Gość: lehu IP: *.crowley.pl 01.12.08, 19:00 Płakać się chce. p.s. I brawa dla rzecznika ze cudownie empatyczną, pełną refleksji i zdrowego rozsądku postawę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Leon policja w słupsku nie jest od myślenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.08, 22:43 rzecznika mają super Odpowiedz Link Zgłoś
tekameka w Słupski teatru nie ma, czy jak? 02.12.08, 08:01 to zdjęcie teatru Dramatycznego im. Aleksandra Węgierki w Białymstoku Odpowiedz Link Zgłoś
tequila57 X rocznica śmierci Przemka Czaji 02.12.08, 08:09 10 Stycznia 1998 roku "Rozradowani zwycięstwem swojej drużyny kibice wyszli na ulice. Niektórzy z nich wyzywali policję, ale ponadto zachowywali się spokojnie. Jednak dla funkcjonariusza policyjnych oddziałów prewencji (wywodzących się – przypomnijmy - z dawnego ZOMO) Dariusza Woźniaka już to było dostatecznym powodem do użycia siły. Gdy grupa kibiców przechodziła przez jezdnię na czerwonym świetle, siedzący wraz z policjantem Robertem K. w radiowozie Woźniak wyskoczył z radiowozu, popędził za trzynastoletnim Przemkiem Czają i kilkakrotnie uderzył go pałką w szyję i głowę. Bił go jeszcze, gdy chłopiec leżał już nieprzytomny na chodniku. Pomimo próśb kibiców, policjanci nie wezwali karetki pogotowia. Po kilkunastu minutach Przemek Czaja zmarł." Sprawca odsiedział 4 letni wyrok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gumel w artykule jest mowa że w Słupsku osoba niepełno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.08, 02:36 w artykule jest mowa że w Słupsku przepis zabrania przechadzania się z psem osobom niepełosprawnym, to ja się pytam: dogoterapia tylko w domu? co z osobami niewidomymi? co z nimi skoro przepis mówi, że osoba musi umieć kontrolować pupila, nawet pomijając wyszkolenie i badania psychologiczne psów-opiekunów. może jestem telewizjomaniakiem, ale koniecznie chciałbym o tym reportaż Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gomez Re: w artykule jest mowa że w Słupsku osoba niepe IP: *.slp.vectranet.pl 02.12.08, 08:20 Nic takiewgo nie jest napisane... Jest napisane że psa może wyprowadzać osoba dorosła więc jeśli niepełnosprawny jest dorosły to tez może to samo dotyczy osób starszych-to tez są dorośli ludzie. Jak zwykle ktoś manipuluje ! Jestem ze Słupska i jestem za tym przepisem -ludzie kupują psa i potem zapominają że to jest obowiązek. Moją córkę rok temu ugryzł pies właśnie prowadzony przez małego chłopca który nie dał rady utrzymac go na smyczy. Na szczęście skończyło się strachem ale blizna w psychice dziecka została -do dzisiaj jak widzi psa to ucieka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek226315 Re: w artykule jest mowa że w Słupsku osoba niepe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.08, 09:02 do Gomez. Twoja corke ugryzl pies, bo pewnie z nim zaczynala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian dobry przepis IP: *.resetnet.pl 02.12.08, 17:28 psy powinny byc w miejscach publicznych tylko na smyczy i tylko z dorosla, zrownowazona osoba szczerze mowiac mam serdecznie dosc skakania na mnie psow jak ide do pracy, a spotyka mnie to raz na tydzien. I jeszcze te uwagi: "on nie ugryzie, najwyzej ubrudzi". Rece mozna zalamac ale jednak trzeba temu przeciwdzialac tak jak m.in. zrobic sasiad z tego artykulu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Spacery z własnym psem? Dozwolone od lat 18 IP: 83.140.87.* 02.12.08, 05:37 Czy ktoś mógłby mnie oświecić, jakim prawem rajcy miejscy decydują o swobodach obywateli? Czyli co? Jak np. ktoś przyjedzie do Słupska z psem - to co? Też go będzie policja-prokuratura-sąd-itd. łapać za to że ma psa? A jak np. komuś odbije na maksa - i np. zakaz będzie spacerowania blondynom i rudym - to też będzie ok? Wydawało mi się, że rajcy miejscy powini decydować o sprawach miejskich - czyli np. kto ma sprzątać kupy, czy gdzie ma być schronisko dla psów (i hycel). I ile na tego hycla dać z kasy miejskiej. No, ale może teraz rajcy miejscy mogą? No właśnie - na jakiej podstawie prawnej działają rajcy - bo przecież nie na prawie magdeburskim - to dawno przestało działać! Odpowiedz Link Zgłoś
sineira I bardzo dobrze! 02.12.08, 07:37 Słuszny przepis, choć może niektórym kynofilom wydaje sie absurdalny. Jaki nadzór nad psem zapewni dziecko? Widzieliście, jak wygląda wyprowadzanie na spacer dobermana przez 10-latka? Zresztą nawet mały piesek może być niebezpieczny. Tak, potencjalnie może, niezależnie od rozmiarów. Chcesz mieć psa - proszę bardzo, ale ze wszystkimi tego konsekwencjami. Pies to TYLKO zwierzę. Nie można liczyć na jego rozsądek i dobrą wolę. Niebezpiecznych narzędzi nie daje się do rąk dzieciom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merek Nie masz racji... IP: *.tieto.com 02.12.08, 07:57 "Niebezpiecznych narzędzi nie daje się do rąk dzieciom." A cyrkiel? A nożyczki? A moze 10-latek ukroić sobie chleb albo ostrugać jabłko? A15 latek może uzywać piec gazowy i prąd elektryczny? Według mnie, ten przepis jest sprzeczny z konstytucjom. I pytanie dla dzielnych policjantów: Czy z równym zaangazowaniem scigają pijaczków i huliganów? Czy tylko nękaniem psów i właścicieli zwiększają sobie wykrywalność? Dobrej zabawy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: I bardzo dobrze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.08, 08:01 Mam nadzieję,że Ty tylko tak sobie żartujesz a nie myślisz naprawde. Dawno siętak nie uśmiałem czytając te Twoje głupoty. Szczególnie "...Zresztą nawet mały piesek może być niebezpieczny. Tak, potencjalnie może, niezależnie od rozmiarów...". To było naprawde niezłe, bo wiesz ... każdy człowiek nawet Ty może być potencjalnie niebezpieczny i dlatego ja uważam że Każdy człowiek powinien być corocznie badany przez lekarzy psychiatrów i jeśli oni stwierdzą że może być niebezpieczny należy go niezwłocznie odizolować w zakładzie zamknętym. :D. Dobra dość tych nawiedzonych wypowiedzi, niedobrze mi sie robi jak czytam kogoś pozbawionego zwykłego zdrowego rozsądku i umiejącego zachować umiar w zachowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian male pieski IP: *.resetnet.pl 02.12.08, 17:33 Co z tego, ze pies jest maly potrafi pobrudzic tak samo jak duzy ludzie Twojego pokroju nie rozumieja, ze inni nie zycza sobie kontaktow z cudzymi zwierzetami, ze wcale nie musza one byc dla nich takie fajne jak to sie wlascicielom wydaje. Ja jestem regularnie brudzony i obwachiwany przez przy i rasowe i kundle niezaleznie od tego jakiej sa wielkosci. I nie zycze sobie tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wt Re: I bardzo dobrze! IP: *.epo.nl 02.12.08, 08:19 tylko co innego doberman, a co innego jamnik. a ty z powodu istnienia dobermanow zakazałbyś spacerowania z jamnikiem np. 15latkowi. Odpowiedz Link Zgłoś
luzyczanin Re: I bardzo dobrze! 02.12.08, 08:46 Powinno się zabronić : procy , noża innego niż plastikowy , worków foliowych ( można się nimi udusić) , prezerwatyw ( można się nimi zachłysnąć ) , penisa ( można nim zgwałcić ) itp itd dla wszystkich zwolenników idiotycznych przepisów . Odpowiedz Link Zgłoś
bambussi Re: I bardzo dobrze! 02.12.08, 09:02 aa czym się rózni wyprowadzanie psa przez osobę która za miesiąc kończy 18 lat od osoby ktora miesiąc temu skończyła 18 lat??? bo w Słupsku jedna z nich popełnia wykroczenie... na drugi raz POMYŚL zanim coś napiszesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek226315 Re: I bardzo dobrze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.08, 09:07 sineira,alez Ty moondra. Jak nie lubisz zwierzat to nie dowod iz inni tez.Twierdzisz,ze i maly piesek moze byc niebezpieczny,a co wiec powiedziec o ludziach.Ludzie sa duzo gorsi od zwierzat.Wystarczy tylko wejsc do parku.Do lasku bielanskiego psom nie wolno chodzic,ale swioniom owszem.Zapraszam zobaczysz wory smieci powyzucane w krzaki,Pytam sie czy to ludzi, ja uwazam ,ze to swinie.Pies balaganu nie zrobi nie nabrudzi ludzie tak i kto tu gorszy Odpowiedz Link Zgłoś
bullowy Re: I bardzo dobrze! 02.12.08, 09:11 tak mówią wszyscy dla których widok psa, na krótkim łańcuchu stojącego w kałuży błota jest normalny. tak mówią ci co topią psy, co je głodzą,biją i puszczają na walki. sineira napisała: Pies to TYLKO zwierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: I bardzo dobrze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.09, 18:13 Taaak.. taki mały piesek... chap cię za nogę! potem głowę! potem ci wnętrzności wyje, strzeżcie się ludzie! Nie było tam mowy o 10 - latkach, ale o 14 - latkach a to chyba różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żal Re: I bardzo dobrze! IP: *.bannet.com.pl 08.07.09, 13:18 żal mi was idiocie no i co że to czystośc miasta...lepiej popatrzcie na klatki na np. ulicy Kołątaja..ku... a nie tutaj o psy.te miasto i tak jest już do dupy ..a przy kauflandzie śmierdzi.A spaliny samochodowe..chyba są wiekszym zagrożeniem dla miasta..co dalej dla ludzkości Odpowiedz Link Zgłoś
bartekpawel Re: I bardzo dobrze! 27.06.09, 17:52 sineira napisała: > Pies to TYLKO zwierzę. Człowiek to też tylko zwierzę... Odpowiedz Link Zgłoś
czwarty.wymiar Nie jest to głupie 02.12.08, 07:42 Dziecko raczej nie jest w stanie zapanować nad psem (szczególnie jakimś większym), gdy temu odbije. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Nie jest to głupie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.08, 07:50 Tak... to przecież oczywista oczywistość, że przeciętnej wielkości kundelek bez problemu spacyfikuje takiego 14-latka... Odpowiedz Link Zgłoś
czwarty.wymiar Re: Nie jest to głupie 02.12.08, 07:54 Idąc tropem twojego rozumowania: więc nie ma tematu, bo i 8-latek z owczarkiem sobie poradzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Nie jest to głupie IP: 80.248.146.* 02.12.08, 08:13 Widzę że dla niektórych jest tylko białe i czarne ludzie myślcie troszkę to ty decyduj czy twój 16 letni syn może wyjść na dwór z twoim psem daj mu kolczatkę i sobie poradzi daj kaganiec i nie ma już problemu ale nie dawaj tego 8 latkowi ale tego chyba nie trzeba mówić a może sprawdźmy wagę i siłę tego co psa wyprowadza będziesz miał 40 lat a doberman zrobi z tobą co będzie chciał i go nie upilnujesz Odpowiedz Link Zgłoś
czwarty.wymiar Re: Nie jest to głupie 02.12.08, 08:49 Gość portalu: Ja napisał(a): [...] > decyduj czy twój 16 letni syn może wyjść na dwór z twoim psem daj mu kolczatkę > i > sobie poradzi daj kaganiec i nie ma już problemu ale nie dawaj tego 8 latkowi ale tego chyba nie trzeba mówić [...] Nie trzeba??? To może otwórz oczy i się rozejrzyj jak jest. > będziesz miał 40 lat a doberman zrobi z tobą co będzie chciał i go > nie upilnujesz Widzisz, jeśli chodzi o mnie, to ja sobie, jako mieszkaniec miasta nie zafunduje dobermana. Ale niektórzy uważają, że trzymanie owczarka w bloku na np. 50 m2 i wyprowadzanie go na plac zabaw bez smyczy i kagańca jest prawem zagwarantowanym im przez konstytucję. Albo, że ew. ich 10-letnia córka może go wówczas "dopilnowac". I tu jest właśnie problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek226315 Re: Nie jest to głupie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.08, 09:10 ludziom czesciej odbija niz psom,wiec ludziom tez zabronic isc na spacer. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qasher Spacery z własnym psem? Dozwolone od lat 18 IP: *.gorzow.mm.pl 02.12.08, 07:47 "Czyli tylko dorośli, ale już nie osoby starsze czy niepełnosprawne." Zastanówmy się, czy dyskryminacja innych przyniesie pożądane korzyści. Ludzie nie róbcie z siebie większych ofiar losu - co komu przeszkadza, że nastolatek wyprowadza psa, że tak chwalicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Spacery z własnym psem? Dozwolone od lat 18 IP: *.chello.pl 02.12.08, 07:51 Z jednej strony dobry zakaz - może gdy część rodziców będzie sama musiała wyprowadzać psy, skończy się kupowanie psów jako prezentów dla dziecka (które się czasami bardzo szybko nudzą...). Odpowiedz Link Zgłoś
topewnieja Re: Spacery z własnym psem? Dozwolone od lat 18 02.12.08, 08:00 zakazać zakazywania... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: men Siedemnastolatek z yorkiem to powazne zagrozenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.08, 08:00 Fakt, siedemnastolatek z yorkiem to powazne zagrożenie dla bezpieczeństwa publicznego. Ten sam siedemnastolatek "po spożyciu" lub na prochach zagrozeniem nie jest. ""Myslenie podobno nie boli"""" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gomez Re: Siedemnastolatek z yorkiem to powazne zagroze IP: *.slp.vectranet.pl 02.12.08, 08:26 ...natomiast siedemnastolatek nawalony browarem jak szpadel z Pitbulem bez kagańca to nie jest poważne zagrożenie? Ostatnio jest moda na Pitbule i inne bydlaki-małolaty chętnie pokzują sie na mieście z taką maszynką do gryzlenia ! Odpowiedz Link Zgłoś
bambussi Re: Siedemnastolatek z yorkiem to powazne zagroze 02.12.08, 09:05 Gość portalu: Gomez napisał(a): > ...natomiast siedemnastolatek nawalony browarem jak szpadel z Pitbulem bez kaga > ńca to nie jest poważne zagrożenie? dokładnie takie samo jak osiemnastolatek z takim samy pitbullem - tylko ze jeden może a drugi popełnia wykroczenie rozsądna byłaby pewna granica np. 12 lat...! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek226315 Re: Siedemnastolatek z yorkiem to powazne zagroze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.08, 09:15 durny Gomezie,ale jak Ci w gorach lawina na Twoj ciemny leb spadnie to nie bedziesz sie pytal czy pies ktorego sprowadzzili by Cie ratoewal jest niebezpieczny czy nie tylko sie modlil by Cie szybko spod sniegu wygrzebal,a moze winien Cie tam zostawic Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Spacery z własnym psem? Dozwolone od lat 18 02.12.08, 08:01 To pewnie program pilotażowy szetyny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kangurek A niepełnosprawni poniżej 18 roku i pies przewodni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.08, 08:02 No cóż kretynów nie brakuje, a policja chyba się całkowicie nudzi. Ponadto sędziego też pogięło, gdyż powinien sprawę oddalić jako mało szkodliwą społecznie, a wadliwą uchwale zaskarżyć z urzędu. Jak kilku bałwanów wymyśli, że ulicami należy chodzić tylko w czerwonych ubraniach bo bezpieczniej to czy takie przepisy też będzie bronić sąd? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziuta ze Słupska Spacery z własnym psem? Dozwolone od lat 18 IP: 149.156.140.* 02.12.08, 08:02 Tak rozumując nie nalęzy wypuszczć dzieci samych do szkoły, osób starszych do lekarza bo mogą nie zapanować nad sobą koiedy spotkają się z egzekwującymi idiotyczne przepisy policjantami a trzymanie w mieście psa powinno być zabronone i karane z całą surowością. Odpowiedz Link Zgłoś
kakens Re: Spacery z własnym psem? Dozwolone od lat 18 02.12.08, 08:08 Bardzo dobry przepis, byle był egzekwowany. Nieraz z przerażeniem widzę, jak dzieciak (na oko góra 10 lat) wyprowadza jakiegoś amstafa czy owczarka. A to, że w opisywanym przypadku chodzi o małego psiaka, to nic nie znaczy. Taki pies też ma zęby i potrafi nieźle ugryźć. Odpowiedz Link Zgłoś
bambussi Re: Spacery z własnym psem? Dozwolone od lat 18 02.12.08, 09:07 wiesz, jeśli boisz się kilkukilogramowego psa to może nie powinnaś w ogóle wychodzić z domu (a specjalistę od leczenia fobii wezwać do siebie) :) Odpowiedz Link Zgłoś
kakens Re: Spacery z własnym psem? Dozwolone od lat 18 02.12.08, 09:20 Czytaj uważniej. A co do wagi, to zdziwiłbyś się. Nie mówię, że zaraz zagryzie, ale jakoś nie mam specjalnej ochoty na wizyty na pogotowiu i zastrzyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Spacery z własnym psem? Dozwolone od lat 18 IP: 80.248.146.* 02.12.08, 08:16 Widzę że dla niektórych jest tylko białe i czarne ludzie myślcie troszkę to ty decyduj czy twój 16 letni syn może wyjść na dwór z twoim psem daj mu kolczatkę i sobie poradzi daj kaganiec i nie ma już problemu ale nie dawaj tego 8 latkowi ale tego chyba nie trzeba mówić a może sprawdźmy wagę i siłę tego co psa wyprowadza będziesz miał 40 lat a doberman zrobi z tobą co będzie chciał i go nie upilnujesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Spacery z własnym psem? Dozwolone od lat 18 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.08, 08:19 Idąc tropem twojego rozumowania: 1. Psy powinny być w ogóle zakazane, bo po zrobieniu kupy i sprzątnięciu jej pozostaje brudny chodnik, bo nikt nie chodzi z domestosem i szmatką. 2. Psy bezpańskie powinny być schwytane i znaleźć się w schronisku. 3. Psy powinny być trzymane w godnych warunkach i wyprowadzane na spacery. W związku z tym że spełnienie tych trzech warunków może być tylko spełnione w przypadku gdy ktoś ma wyłącznie własną ogrodzoną posesję minimum 2000m. Co w warunkach miejskich w praktyce nie istnieje. W związku z tym psy w miastach powinny być zakazane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Spacery z własnym psem? Dozwolone od lat 18 IP: 80.248.146.* 02.12.08, 08:19 Ta pani ma ponad 18 lat i jakoś słabo sobie radzi więc ten przepis jest troszkę nie taki ,może tak od 80 kg wagi można wyprowadzać psa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prezes Spacery z własnym psem? Dozwolone od lat 18 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.08, 08:33 Wy chyba już macie całkiem poprzestawiane w głowach.Zgadzam się jedynie z tym że psy duże i bojowe powinny być wyprowadzane przez osoby dorosłe,ale nie małe czy już do końca powariowaliście co wam może zrobić np. York jak byłby "agresywny" to najwyżej by złapał za nogawkę i wielkiej szkody by wam nie zrobił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xavar niewidomi... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.08, 08:35 też powinni zostać ukarani z chodzenie z psami przewodnikami. a przede wszystkim niwidomi niepełnoletni. chyba nie widziałem bardziej absurdalnego przepisu. Odpowiedz Link Zgłoś
luzyczanin Idiotyzm 02.12.08, 08:45 Powinno się zabronić : procy , noża innego niż plastikowy , worków foliowych ( można się nimi udusić) , prezerwatyw ( można się nimi zachłysnąć ) , penisa ( można nim zgwałcić ) itp itd dla wszyskich zwolenników idiotycznych przepisów . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danio_68 Spacery z własnym psem? Dozwolone od lat 18 IP: *.centertel.pl 02.12.08, 08:43 To jest kretyńskie, bo w nie których domach to dzieci i młodziez opiekują się najwięcej tymi zwierzętami, a to dlatego że rodzice pracują od rana do nocy i o której mają te psy wyprować o 1 w nocyczy dzieci nie mogą wyprowadzić w ciągu dnia przed i po szkole. Ci kretyni co to wymyślili to powinni to przemyśleć!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egon olsen Spacery z własnym psem? Dozwolone od lat 18 IP: *.houston.hp.com 02.12.08, 09:02 szanowni czytelnicy - dlaczego mowimy tylko o dolnym wieku? a gorny limit? przeciez wiadomo, ze starsze os. sa duzo slabsze od tych w sile wieku! tez nie zapanuja nad psem! uwazam, ze im rowniez powinno zabronic sie wyprowadzac psa? jakie widelki przyjmujemy - 18-50 lat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MacLeod Spacery z własnym psem? Dozwolone od lat 18 IP: *.ds.pap.edu.pl 02.12.08, 09:03 To po prostu Słupsk. Miasto cudów w którym wszystko jest możliwe.Skoro buduje się tutaj kolejne centra i galerie handlowe oraz hipermarkety zamiast rozwijać przemysł. Może to dziwne ale największym pracodawcą w Słupsku jest Akademia Pomorska, która nie dostaje żadnej lub znikoma pomoc ze strony władz miasta w przeciwieństwie do np. Politechniki Koszalińskiej, która prowadzi szeroką współprace z władzami Koszalina. Odpowiedz Link Zgłoś
bambussi 17-latek może wziąć ślub ale nie może wyjść z psem 02.12.08, 09:06 Słupskowi gratulujemy radnych :) Odpowiedz Link Zgłoś
ciass A co z pijącymi alkohol nastolatkami? 02.12.08, 09:08 Czy policja w Słupsku równie brawurowo sobie radzi z tym problemem? Z tego co wielokrotnie widziałem jadąc przez tę mieścinę to nie. Boją się podejść bo mogą dostać w "pape". Odpowiedz Link Zgłoś
ogul_bobra Ocipieli? Niekoniecznie... 02.12.08, 09:15 To się nazywa twórcze zarządzanie finansami gminnymi w dobie kryzysu. Zabrakło pieniędzy na działalność komunalną, to trzeba skądś wziąć, a nie panikować. Wystarczy stworzyć jakiś absurdalny przepis i... kasować kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
sekwana2005 empatia 02.12.08, 09:33 Empatia to trudny termin - związany z "wczuciem się" w innych. Dlatego jako dziecko miałem pieska, ucząc się iż nie mogę na niego nakrzyczeć - lecz zaakceptować inność. Dlatego członkami mojej rodziny były kolejne psiska - rasowe i kundelki, jak Obama. Czasem nowofunland cięższy ode mnie - czasem jakiś drobiazg. Czym innym są psy do walki - podobnie jak różnica między grzecznym studentem a bandytom. Tego nie da się na wagę ocenić - mój wodołaz był tak łagodny, iż gdy zabłądził to znajomy go odprowadził. Zamiast kagańca i smyczy uzywając sznurówki. Jest coś z prawdy, iż psy są podobne do właścicieli. Żli ludzie swoje psy do siebie upodabniają... A dobre psy - swoich opiekunów, nawet nieletnich... Odpowiedz Link Zgłoś