Gość: Tomek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.09, 20:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
basia12.1 Oliwa arcybiskupa Głódzia 19.03.09, 20:22 Bezczelność tych ludzi nie ma granic mam nadzieje,że Prezydent Adamowicz nie będzie całował w pierścień tego darmozjada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sr Re: Oliwa arcybiskupa Głódzia IP: *.chello.pl 19.03.09, 21:36 Bardzo dobrze. Niech Włodarze nadal się płaszczą przed Kościelnymi, niech nadal obdzielają ich dobrami, a i tak nie zaspokoją ich apetytów. Jakiż to Obywatel, skoro nie dotyczą go prawa obywatelskie. Oni są ponad prawem i sami są prawem. Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: sam biskup jest oliwa 20.03.09, 09:38 borow4 napisał: > n Warszawski opój zaczyna oliwić w Oliwie. Niech z ambony wzywa wiernych do rozebrania bud bo kalają oczy opoja. Żałosny malutki człowieczek pasujący do radja z ryjem i tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x. Nalewka Abp Głódź - Oliwa...To sugeruje pijaństwo Kapłana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 16:40 Bożego, który jest znany z abstynencji. Wy poganie z Wyborczej! Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 Oto prawdziwa wladza 20.03.09, 09:13 Te wszystkie przyglupy tylko plaszcza sie przed kosciolem, w cholere z nimi, do niczego sie nie nadaja. Wladza dla kretynow Odpowiedz Link Zgłoś
japico Re: Oliwa arcybiskupa Głódzia 20.03.09, 09:27 Jak tak dalej czarni będą społeczeństwo strzyc jak owce, to i u nas będzie coś w rodzaju rewolucji francuskiej, gdzie czarni wisieli na drzewach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gdańszczanin Re: Oliwa arcybiskupa Głódzia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 08:43 Ta cała wieruszka modernistycznego kościoła w polsce wywodzi się z kręgów "fenomenalnych-nietykalnych" które mają we krwi geny przekazane przez ich przeodków,. Polska jest dla nich dojną krową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ateista Re: Oliwa arcybiskupa Głódzia IP: 91.192.77.* 19.03.09, 23:01 Hahaha... niepoprawna optymistka. Nasz "ukochany" prezydent zawsze padnie przed czarnymi pijawkami na kolana.Widocznie taka jego natura. A flacha won od Parku Oliwskiego. Dosyć czarnej okupacji, Polacy nareszcie powinni przejrzeć na oczy i pogonić to całe towarzystwo do Watykanu, bo tam jest ich (okupanta) miejsce!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monter [...] IP: *.bb.sky.com 19.03.09, 23:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yantosh Re: Oliwa arcybiskupa Głódzia IP: *.ostrow-wielkopolski.sdi.tpnet.pl 20.03.09, 10:35 W Oliwie to byłem raz i to w ZOO w piątej klasie. Ten park to pewnie należał do Kościoła w XV wieku, za Krzyżaków jeszcze, hm? Odpowiedz Link Zgłoś
vinogradoff Park Olivski jest wlasnoscia Kosiola, caly. 06.08.09, 20:12 Przypominam, ze Park Olivski wraz z terenami przyleglymi jest w calosci absolutnie zupelna wlasnoscia kosciola Katolickiego, ktoremu zostal prawnie przepisany w testamencie przez wlasciciela , starego grzesznika, lajdusa i pijusa, ktory w ten sposob w swej niewymownej glupocie, grzesznictwie i ciemnocie chcial sobie wakupic miejesce w Niebie na wieki gdyz chcial po smierci dalej zyc a pewnie i probowac chlac gorzale, okowita i molestowac dziewki. To tylko dobra wola Kosciola katolickiego i wspaniale , wrecz golebie serce naszego umilowanego Arcyduszpasterza sprawiiaja, ze barany i owce moga dalej szlajac sie po poarku choc ich miejsce na pastwisku a Park jest dla duszpasterzow coby mpogli sobie odpoczac od ciezaru pasienia grzesznych baranow i owiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: das spiel ist aus bierzmowanie marcina w czyli IP: *.dynamic.mnet-online.de 20.03.09, 08:15 o kant dupy rozbic chrzescijanska kulture glodziopodobnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Głódz do domu !!! Głódz do domu !!! IP: 195.117.255.* 20.03.09, 10:31 Obcy element na Pomorzu, przywiziony w teczce Odpowiedz Link Zgłoś
13ronin Re: Głódz do domu !!! 20.03.09, 11:29 Gość portalu: Głódz do domu !!! Ale do którego, bo podejrzewam, że ten wieprz nieczysty zgubił sie, albo uważa, że wszędzie jest u siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
japico Re: Głódz do domu !!! 20.03.09, 11:43 13ronin napisał: > Gość portalu: Głódz do domu !!! > > Ale do którego, bo podejrzewam, że ten wieprz nieczysty zgubił sie, albo uważa, > że wszędzie jest u siebie. Przypuszczam, że piszący wiedział do jakiego. On ma tylko jeden dom, jest nim Watykan. Odpowiedz Link Zgłoś
michal24gda Re: Oliwa arcybiskupa Głódzia 06.05.09, 00:41 co to za zwyczje zeby sie za polityke miasta brał biskup... Patrzę na ten obrazek i jedna myśl mi się nasówa... Drodzy gdańszczanie: "Dostaliśmy ciężar na miarę własnej wielkości..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xo Piekło czeka IP: *.chello.pl 19.03.09, 20:33 Piekelne kotły juz się grzeją !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: Piekło czeka 20.03.09, 09:47 Gość portalu: xo napisał(a): > Piekelne kotły juz się grzeją !!!!!! tak ten z napisem "głódź arcybiskup" też i już rozpalili ciekawe w jakim czasie to się zagrzeje do wrzenia? BTW do alkoholu nie trzeba tak bardzo zagrzewać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yantosh Re: Piekło czeka IP: *.ostrow-wielkopolski.sdi.tpnet.pl 20.03.09, 10:45 Gość portalu: xo napisał(a): > Piekelne kotły juz się grzeją !!!!!! - Czy to na Głodzia? (chór) - Na Głodzia! Na Głodzia! Na Głodzia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gda Oliwa arcybiskupa Głódzia IP: 62.61.55.* 19.03.09, 20:53 FLASZKA DLA GŁÓDZIA ZA BEZSZCZELNOŚĆ MA NADZIEJE ŻE MIASTO COŚ MU DA ZA KAWAŁEK PARKU, CHYBA ZAPOMNIAŁ ŻE TO ON MA SŁUŻYĆ LUDZIOM A NIE ODWROTNIE, CHAMSTWO BISKUPÓW W TYM KRAJU NIE ZNA GRANIC, WYSŁAĆ ICH WSZYSTKICH NA MISJE DO AFRYKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yantosh Re: Oliwa arcybiskupa Głódzia IP: *.ostrow-wielkopolski.sdi.tpnet.pl 20.03.09, 10:48 Ja bym ich wysłał na Księżyc. (uczeń religii) - Księża na Księżyc! Na Księżyc! (chór) Na Księżyc! Na Księżyc! Na Księżyc! Odpowiedz Link Zgłoś
xdominikax Oliwa arcybiskupa Głódzia 19.03.09, 21:02 nie lubię Głodzia - między innymi za pazerność . ale tu pokazał że można cos zrobić - a mianowicie rozpocząc kampanię -DOŚĆ W GDASKU ADAMOWICZA ! 10 lat prezydentury tego telewiyzjnego medialnego nieudacznika wystarczy ! moze przyszedl juz czas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biskupek dobrze, że ktoś Adamowiczowi wreszcie utarł nosa IP: *.mojasiec.com 19.03.09, 21:16 Do tej pory to prezydenta trzeba było w rękę całowac. A tu przyszedł ktoś, kto nie jest kumplem i potrafi głośno powiedzieć to co inni myślą. Odpowiedz Link Zgłoś
japico Re: dobrze, że ktoś Adamowiczowi wreszcie utarł n 20.03.09, 10:53 Gość portalu: biskupek napisał(a): > Do tej pory to prezydenta trzeba było w rękę całowac. A tu przyszedł ktoś, kto > nie jest kumplem i potrafi głośno powiedzieć to co inni myślą. Tu Głódź na pewno mu nie pomoże. Teraz jego trzeba będzie po rękach (och, raczej po sygnecie) całować. A że nie jest kumplem? On jeszcze potrafi was zrobić w jajo. Zobaczycie. To wasza rola, bym powiedzieć prezydentowi, co się wam nie podoba. Klecha natomiast wywalczy to, co mu wygodne, z gardła wyciągnie, że z pustym zostaniecie i do Watykanu wyśle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rolnik Oliwa arcybiskupa Głódzia IP: *.gprs.plus.pl 19.03.09, 21:16 czy to prawda ze ob. Glodz bierze emeryture generalska??? bo moja mama rolnicza i promieniuje cieplem!!!!!!!!!! A biskup czym promieniuje ?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
japico Re: Oliwa arcybiskupa Głódzia 20.03.09, 10:54 Tylko dlaczego emeryturę, przecież jeszcze nie emeryt? Odpowiedz Link Zgłoś
13ronin Re: Oliwa arcybiskupa Głódzia 20.03.09, 11:38 japico napisał: > Tylko dlaczego emeryturę, przecież jeszcze nie emeryt? Bo to jest emerytura wojskowa, generalsko-kapelańska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oliwiak Oliwa arcybiskupa Głódzia IP: *.chello.pl 19.03.09, 21:27 No to trafił swój na swego. Pijaczek z przerośniętym ego, na gwiazdę telewizyjną z podobnej wielkości ego. A obydwaj wyszkoleni w zakulisowych gierkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Gdyni Adamowicz ok IP: *.limes.com.pl 19.03.09, 21:32 Adamowicz jeździ po dzielnicach i rozmawia z ludźmi. To jest ok. Natomiast ten nasz Szczurek ma nas w Gdyni wszystkich w D.U.P.I.E. nie organizuje żadnych spotkań w dzielnicach od wielu lat. Utrudnia wynajęcie sali na spotkania z mieszkańcami. Doceńcie swojego Adamowicza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małykazio Re: Adamowicz ok IP: *.chello.pl 19.03.09, 22:20 No to przeprowadź się do Gdańska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Go Re: Adamowicz ok IP: *.chello.pl 20.03.09, 00:58 No wzruszyłem się starsznie tym Adamowiczem i Szczurkiem. Ja to wolałbym ich nie widzieć na żywo. Powiedzieć można coś nie tak a ręce też trudno trzymac w kieszeniach. Odpowiedz Link Zgłoś
michr Re: Adamowicz ok 20.03.09, 10:44 Gość portalu: z Gdyni napisał(a): > Adamowicz jeździ po dzielnicach i rozmawia z ludźmi. To jest ok. > Natomiast ten nasz Szczurek ma nas w Gdyni wszystkich w D.U.P.I.E. > nie organizuje żadnych spotkań w dzielnicach od wielu lat. Utrudnia > wynajęcie sali na spotkania z mieszkańcami. Doceńcie swojego > Adamowicza. Nie narzekaj na Szczurka. Gdynia jest najlepiej zarządzanym miastem w Polsce. Ja nie widzę potrzeby spotkania z Szczurkiem w mojej okolicy jest wszystko w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Temistokles Re: Oliwa arcybiskupa Głódzia IP: 193.26.131.* 19.03.09, 22:31 Znalazł się mądrala. Zawsze będzie ciałem obcym w naszym mieście. Wysłanym tu bo większość hierarchii postanowiła ukarać Gdańsk/POmorze za "niewłaściwe" głosowanie, czyli sprzeczne z wolą ojca dyrektora. Dla mnie Autorytetem był, jest i będzie Arcybiskup Tadeusz Gocłowski: za mądrość, takt, kulturę osobistą, umiarkowanie - klasę. Mam nadzieję, że Budyń nie da się "Głódziowi" (nawet nie potrafi poprawnie odmienić swojego nazwiska). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: Oliwa arcybiskupa Głódzia IP: 94.231.63.* 20.03.09, 07:39 i za Stella Mariss ................. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: das spiel ist aus tez sobie wybrales autorytety wsrod IP: *.dynamic.mnet-online.de 20.03.09, 08:21 nierobow zlodzei oszustow kretaczy kanalii itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xo Oliwa nie zawsze sprawiedliwa... IP: *.chello.pl 19.03.09, 22:33 Jeżeli Adamowicz myśli o PE, bo w Gdańsku jest już spalony i nawet mu SAUR Neptun nie pomoże, to niech se da spokój. Od Gdańszczan dostanie 'niedostateczny' bez możliwości poprawki. A Głódź jak sądzę przychodzi na spotkanie, żeby w otoczeniu gawiedzi (pewnie miał nadzieję, że to słuchacze Radia M.) wywalczyć coś dla swojego dworu w Oliwie z naszych podatków a później przy pomocy prawników to egzekwować. Niedoczekanie panie Głódź..... Gdańszczanie to ludzie inteligentni, dumni i znający świat oraz historię swojego ukochanego miasta. Nikt nam w kaszę nie zadmucha ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwer Ale sie tluczku wysililes."Madrzy gdanszczanie" co IP: *.bb.sky.com 19.03.09, 23:27 zaorali przemysl okretowy, Wszedzie brud, smrod i ubostwo! Jak obcy kasy nie dadza (patrz UE) to w podartych lapciach chodzic bedziecie, glupie palanty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angol Re: Ale sie tluczku wysililes."Madrzy gdanszczani IP: *.chello.pl 20.03.09, 01:02 Kolega ma jakiś kompleks Polski i wszystkiego co polskie. Czy angole emigranta tam bardzo poniżają? Chyba czas na kozetkę! Odpowiedz Link Zgłoś
michr Re: Ale sie tluczku wysililes."Madrzy gdanszczani 20.03.09, 11:03 Gość portalu: qwer napisał(a): > zaorali przemysl okretowy, Wszedzie brud, smrod i ubostwo! Jak obcy > kasy nie dadza (patrz UE) to w podartych lapciach chodzic bedziecie, > glupie palanty! Zdejmij swój moherowy beret i walnij się w łeb. Gdzie są pieniądze które zbierał Rydzyk od staruszek i dziadków na Stocznię Gdańską? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pesymista To, że ten czyrak mieszka w Oliwie nic nie znaczy. IP: *.chello.pl 19.03.09, 23:00 Głódź nie ma prawa wypowiadać się jako Gdańszczanin, a tym bardziej jako Oliwiak. To, że CHILOWO tu rezyduje nie znaczy, że jest jednym z nas. Jak każdy klecha myśli tylko jakby WYŁUDZIĆ pieniądze - w tym przypadku od miasta. Adamowicz jest BARDZO ZŁYM prezydentem, ale jedynym możliwym do wybrania w Gdańsku i jesteśmy na niego skazani. Dla Oliwy nie zrobł nic, a jego zasługą jest permamentny korek na ul. Spacerowej. Ta zbytkowa dzielnica od 20 lat popada w ruinę, bo nikt z otoczenia prezydenta tutaj nie mieszka. Żaden rozsądny mieszkaniec Oliwy nie łudzi się, że ten stan ulegnie zmianie - można się z tym pogodziś, albo wyprowadzić... Odpowiedz Link Zgłoś
atoski1 Myślę, że miasto coś mi da 19.03.09, 23:04 "Myślę, że miasto coś mi da..." Świetne. I da. Jak zwykle. To nie są rozmowy. Już ustalone, co da. Działkę na Wyspie Spichrzów. A reszta to tylko pozory... Odpowiedz Link Zgłoś
ksks3 Re: Myślę, że miasto coś mi da 20.03.09, 10:14 atoski1 napisał: > "Myślę, że miasto coś mi da..." Świetne. I da. Jak zwykle. To nie > są rozmowy. Już ustalone, co da. Działkę na Wyspie Spichrzów. A > reszta to tylko pozory... Może znajdzie się gdzieś jeden, jedyny sprawiedliwy i da mu... w ryj ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arsapudamas Oliwa arcybiskupa Głódzia IP: *.dip.t-dialin.net 20.03.09, 03:17 To po to Jezus przepędził handlarzy z synagogi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wątroba Oliwa arcybiskupa Głódzia IP: *.dip.t-dialin.net 20.03.09, 03:20 Wątroba żądzi się swoimi prawami i się domaga. Odpowiedz Link Zgłoś
ksks3 Buta, pycha, bezczelność !!!! 20.03.09, 07:04 Przewróciło się katabasowi we łbie! Ale przyjdzie czas "bierzmowania" również dla "watykańskiej mafii" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy Oliwa arcybiskupa Głódzia IP: *.szczecin.mm.pl 20.03.09, 07:09 prosze kleche bezczelnego w dupe kopnac . Odpowiedz Link Zgłoś
normalkk Oliwa arcybiskupa Głódzia 20.03.09, 07:14 A od kiedy to dla biskupów ważne są dzieci???? Polityka sie liczy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
4752434g Obywatel tego państwa 20.03.09, 07:17 a w imieniu Watykanu skubie POLSKĘ to przypomina komune Odpowiedz Link Zgłoś
rojberek Kościół działa jak złodziejska mafia. 20.03.09, 07:26 Najpierw siłą i przemocą zabierali majątki, potem zabrano je im, a teraz żądają ich oddania. Wierzę, że za bezczelność i pazerność kler nigdy nie dostąpi raju o którym wszystkim opowiadają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oliwianin Re: Kościół działa jak złodziejska mafia. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 07:56 Polski kler szczególnie ten na górze który zarzadza "polskim kościołem" jest w wiekszosci nie polskiego pochodzenia a pochodzenie to jest szczególnie przebiegłe jeżeli chodzi o władze,pieniądze i prowokacje różnego rodzaju. Watykanem rządzi masoneria między innymi dzięki Papieżowi JP II,który ma być ponoć niebawem wyswicony,za to że wpuścił szatana do Watykanu a Benedykt XVI się teraz z nimi męczy. Mamy samych wrogow w rządzących Polska zarówno tych świeckich jak i kościelnych. Polacy są tumanieni i prowadzeni jak bezwolne barany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: das spiel ist aus kościół działa jak zawsze IP: *.dynamic.mnet-online.de 20.03.09, 08:30 ten twoj jpII nazywajacy sie w rzeczywistosci karol wojtyla byl wiernym synem kosciola czyli nierobem zlodziejem kretaczem oszustem itd a do tego posiadal jeszcze jedna bardzo wazna ceche byl bezgranicznie glupi Odpowiedz Link Zgłoś
mikewodzowski Masoni górą :) 20.03.09, 09:38 Zawsze wiedzą gdzie jet najlepszy interes. Ale szczerze powiem ze Twoja wypowiedz jest nieco zawiła... "Polski kler (...) jest w większości nie polskiego pochodzenia" "... Papieżowi JPII,który ma być ponoć niebawem wyświecony,za to że wpuścił szatana do Watykanu a Benedykt XVI się teraz z nimi męczy." To trochę sprzeczne ze sobą, gdyż Wojtyła był Polakiem. Po drugie szatan zawsze rządził Watykanem, od zarania jego poczatków :) Odpowiedz Link Zgłoś
nick51 Re: Kościół działa jak złodziejska mafia. 20.03.09, 08:31 Działania koscioła KK świadczy o tym, że oni sami nie wierzą w dobra po smierci, skoro tak dbaja o dobra doczesne. Mało tego sami nie wierzą w Boga bo się go nie boją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yantosh Re: Kościół działa jak złodziejska mafia. IP: *.ostrow-wielkopolski.sdi.tpnet.pl 20.03.09, 14:17 nick51 napisała: > Działania koscioła KK świadczy o tym, że oni sami nie wierzą w dobra > po smierci, skoro tak dbaja o dobra doczesne. Mało tego sami nie > wierzą w Boga bo się go nie boją. Doskonale powiedziane! Też doszedłem do tego wniosku, że dostojnicy kościelni w żadnego boga (który by się nimi po śmierci zajął) nie wierzą. Uważają, że Bóg jest dla maluczkich, by mieć nad nimi władzę i ich pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m0nika87 Oliwa arcybiskupa Głódzia IP: *.chello.pl 20.03.09, 07:30 Niech on się zajmie wiarą, kościołem i Bogiem a nie prezydentem i rządzeniem w Oliwie. Oliwa sobie świetnie bez jego łaski poradzi... Odpowiedz Link Zgłoś
o.beyzyma Re: Oliwa arcybiskupa Głódzia 20.03.09, 11:20 Widać tu hierarchię ważności u biskupa: bierzmowanie musi zejść na drugi plan woibec zabiegów o kasę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wildwestjerky Głód to powazny problem 20.03.09, 07:32 dla tych co dbają o linię. Kiedy łapie mnie głód sięgam po wildwestjerky niskokaloryczną przekaskę z suszonej wołowiny bogatą w bialko/50%/. To naprawdę działa.Poszukaj,poczytaj i zamów bo warto wildwestjerky.plANUJ rozsądnie swoje odżywianie. Oj chyba trochę nie na temat - przepraszam Odpowiedz Link Zgłoś
logophilos Szaleństwo chciwości polskiego kleru!Polska to 20.03.09, 07:37 nie "postaw sukna", jak często wrzeszczycie z ambon, więc jej tak nie traktujcie. Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Oliwa arcybiskupa Głódzia 20.03.09, 07:40 Magnat dał głos, miasto ma mu coś dać...... ja myślę że najlepiej trochę niewolników do majątki niech, pracują na zbawienie. Oj Gdańszczanie zatęsknicie za abp Gocłowskim jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lotos Oliwa arcybiskupa Głódzia IP: *.dip.t-dialin.net 20.03.09, 07:40 Glódz go home...arogancja , pycha...niemal wszystkie z 7 grzechów glównych mozna przypisac Glódziowi..jesli Glódz jest odzworowaniem funkcjonariuszy koscielnych..to widac, ze chciwosc, zachlannosc i zaborczosc w Kosciele jest ponad wszytkim...park w Oliwie bedzie nasz a nie koscielnych..to miasto odbudowalo palac opatów, to miasto dba o park...dostali w Oliwie palac zródelko..dawniej jw 3868 dzis centrum ekumeniczne sw. Brygidy..ale im malo ..ciagle wyciagaja lape po jeszcze..i balamutnie wciskaja kit , ze niby to robia na chwale boza... Odpowiedz Link Zgłoś