Dodaj do ulubionych

Pytanie o karmienie

12.07.10, 21:46
Witam

Chce sie wam wygadac, poradzic ,zapytac w sumie wszystko razem
Jestem mama rocznej Amelki karmie mala tylko piersia
Dostalam oferte pracy 3 zmianowa rano, popoludniu, i nocki i wlasnie to ostatnie najgorsze .Jesli pojde do pracy malej bede sciagala pokarm bo nie chce jej na butle przestawiac.Chce sie was zapytac ile sciagac tego mleka 250? I jeszcze jedno mala jest usypiana po kapaniu przy cycu a jak pojde na nocke no to co usypiac ja przy butli ?(zaznaczam ze tatus bedzie wtedy na warcie) i jak w nocy ja usypiac jak sie budzi? bo budzi sie nie raz 3 razy nie raz 4 .Czy dawac jej kaszke na noc ? W srode ide na probe na rano ale moze byc tak ze w czwartek dadza mi odrazu nocke , jutro pojde kupic laktator noi chcialabym juz od jutra zaczac mala inaczej usypiac.Aha noi co juz wogole zrezygnowac z karmienia cyckiem tylko odciagniete dawac?? Wiem ze moze pytania nie sa na miejscu ale meczy mnie to a wam zawsze sie mozna wygadac.

zaraz po porodzie mialam laktator reczny bo mialam malo pokarmu i sciagalam malej i mala pila ladnie .

No i jaki kupic laktator najlepiej?
Obserwuj wątek
    • mika_p Re: Pytanie o karmienie 12.07.10, 21:54
      Nie uczyć butli w tym wieku.
      Są dwie opcje.
      Małą budzi pragnienie - można podać łyk wody w kubeczku.
      Mała budzi się z przyzwyczajenia - wprowadzenie butli spowoduje, że zmieni jeden
      nawyk na drugi, trudniejszy do wyeliminowania. Też można podać łyk wody w kubeczku.

O której mała kładzie się spać i o której będziesz wychodzić na noc do pracy?
      • madeira.online Re: Pytanie o karmienie 12.07.10, 21:56
        na 22 o 21 bym wychodzila a mala kapiemy 19,19.30 noi tak z 50 min przy cycu to wisi az usnie.

Ale w dzien i tak butla bedzie ? to z niekapka uczyc pic?
        • mad_die Re: Pytanie o karmienie 12.07.10, 22:59
          Jaka butla? Po co?
          KArmić bedziesz normalnie piersią jak bedziesz w domu, a jak Ciebie nie bedzie,
          to mała za dnia moze jeść inne rzeczy - warzywa, owoce, kaszkę na Twoim mleku z
          owocami, miesko a do picia woda.
          W nocy jak pisala kolezanka juz - woda w kubeczku, dużo przytulania i cierpliwosci.
          I sie uda.
    • mama_kaspra Re: Pytanie o karmienie 12.07.10, 23:55
      Z nocami nie pomoge, ale przeciez roczne dziecko nie potrzebuje mleka z butelki,
      jesli poza praca bedziesz dalej karmila piersia. Ja zaczelam pracowac na pol
      etatu kiedy Kasp mial 6 tygodni, i wtedy oczywiscie pracowicie sciagalam w pracy
      pokarm. Skonczylam sciagac, kiedy mial niecale 10 miesiecy - teraz jada ser,
      jogurt, owoce, ryby, mieso, warzywa i pieczywo pod moja nieobecnosc; wode i sok
      pije z otwartego kubka. Butelka byla tylko na moje mleko. Oczywiscie nadal
      karmie piersia - zawsze kiedy jestesmy razem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka