Dodaj do ulubionych

problem "techniczny"

09.11.10, 21:11
Mam pokarm, Mała czasem zassie a z reguły nie potrafi złapać sutka..wspomagałam się kapturkami ale z nich zrezygnowałam i chciałabym żeby po prostu ładnie zassała a ona się wścieka i tylko czasem się udaje fortel że najpierw daję trochę mleka a potem ona złapie pierś. Niestety muszę dokarmiać bo ostanio wyszło że mała nie przybiera..jestem załamana..może da się jeszcze coś zdziałać jeżeli jest pokarm? Jak technicznie poradzić sobie z tym żeby mała zassała?
Obserwuj wątek
    • mad_die Re: problem "techniczny" 09.11.10, 21:20
      Prawidlowo przystawiać:
      nbci.ca/index.php?option=com_content&view=article&id=75:when-latching&catid=5:information&Itemid=17
      Nie wspomagać się kapturkami, nie dawac smoczków ani butelek.
      Dokarmiać strzykawką lub kubeczkiem do leków.
      Karmic na żądanie.
      I uzbroić się w cierpliwość.
      Jakie te przyrosty byly?
    • matka_karmiaca Re: problem "techniczny" 09.11.10, 21:25
      Skąd jesteś? Czy masz możliwość skonsultować się z dyplomowanym doradcą laktacyjnym albo z kimś, kto pomoże Ci przystawić malucha?
      • anusia_magda Re: problem "techniczny" 09.11.10, 21:33
        Przyrosty od wypisana ze szpitala to jakieś 200 ( w sumie przez 15 dni) ale w ciągu ostatnich 12 dni niby tylko 50 :(.- tak wyszło przy ważeniu u położnej. przystawiałam prawie cały czas do piersi i ograniczałam butelkę, którą wcześniej podawano w szpitalu i po..no i wyszło że nie przybiera ostatnio. W szpitalu różni doradcy próbowali mi pomóc ale jakoś się nie udało, za mało czasu było. A teraz żeby spotkać się z doradcą muszę jechać z 60km do Wrocławia..ale i tak się wybieram..
        • anusia_magda Re: problem "techniczny" 09.11.10, 21:39
          patrzę na te techniki przystawiania i u mnie mała za bardzo nie otwiera ust ( raczej miętoli sutka) i przez to słabo chwyta tzn.za płytko ..a potem się zniechęca i odchyla główkę..
        • mad_die Re: problem "techniczny" 09.11.10, 21:52
          Wazyłas na tej samej wadze?
          Butelkę w ogole wyrzuć, bo ona nie pomoże w nauce ssania. Chyba ze w nauce ssania butelki.
          Dokarm małą strzykawką.
          Nie masz w poblizu zadnej znajomej mamy karmiącej?

Zeby mała buźke otworzyla, moze delikatnie jej bródkę odciągać. I poprawiac, poprawiac i jeszcze raz poprawiać ssanie i chwyt piersi. Wtedy sie mała nauczy. Ale warunek jest jeden - zero butelek i smoczków.
          • basiak36 Re: problem "techniczny" 09.11.10, 21:56
            Podpisuje sie pod tym co napisala Mad_die.
            Dodam jeszcze zeby dziecku piersi do buzi nie wkladac, tylko dziecko na piers.
            I link do filmikow:
            www.drjacknewman.com/video-clips.asp
            Jak widac, dziecko rozebrane do pieluszki, tak najlepiej uczyc ssac.
        • zama-zama Re: problem "techniczny" 09.11.10, 23:05
          mogę dać Ci namiary na doradcę we Wrocławiu, nie wiem, może nawet dojechałby do Ciebie
          • anusia_magda Re: problem "techniczny" 10.11.10, 00:15
            dzięki za opinie, poproszę namiar na doradcę we Wrocławiu na maila :), ja w sumie mam też namiar na kogoś z poradni z ul.św. Antoniego..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka