Dodaj do ulubionych

- 1 pierś -

14.03.11, 14:12
Karmię mieszanie, w zasadzie dokarmiam tylko mm, bo ze swojej winy małego przystawiałam tylko do jednej piersi na leżaco(bo było nam tak najwygodniej). W drugiej piersi zanikł już (chyba) pokarm, lub produkcja została "uśpiona". Mały ma już prawie 6 mies., zaczęłam rozszerzać już dietę, chciałabym jeszcze kilka mies. go pokarmić, a potem już odstawić.
Pytam się tylko z obawy o moją jedną mniejszą pierś - nic jej nie będzie? ;)
teraz na 1-szy rzut oka jest znaczna różnica między jedną a drugą (większa i mniejsza), nie czuję tam żadnych gruczołków czy historii tego rodzaju.
Po zakończeniu całkowitego karmienia powinnam iść na jakieś badania, by specjalista obejrzał? czy zostawić je/to samo sobie?
Obserwuj wątek
    • malwina.okrzesik Re: - 1 pierś - 16.03.11, 14:36
      Gdy jedna pierś nie jest pobudzana, produkcja mleka zanika. Wielkość piersi wyrówna sie po zakończeniu laktacji. Specjalista raczej nie będzie potrzebny, chyba że będzie się Pani czuła niespokojnie. Po zakończeniu karmienia piersią pamiętać należy o okresowych badaniach kontrolnych.
      • batinka1 Re: - 1 pierś - 16.03.11, 21:16
        malwina.okrzesik napisała:

> Gdy jedna pierś nie jest pobudzana, produkcja mleka zanika.

ale zanika w obu piersiach czy tylko w tej jednej , "niejedzonej"?, bo nie zrozumiałam :/ . Przestraszyłam się trochę ( a nawet bardzo), bo jak właśnie karmię tylko jedną piersią (lewą), w której mam dużo pokarmu, a w prawej czuję, ze już go nie ma. chciałabym długo karmić, ale czy tak da się? tylko jedna piersią?
    • panixx Re: - 1 pierś - 16.03.11, 15:06
      3 lata temu moj synek upodobal sobie prawa piers i z lewej prawie nie jadal (jak juz mial okol 7 mies). Wygladalm smiesznie: jak bym miala tylko jednego cyca. Po zakonczeniu karmienia wszystko wrocilo do stanu przedciazowego, czyt: 2 male placki :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka