Dodaj do ulubionych

ssak 14 i loceryl

27.05.11, 14:26
Witam, mam problem. Stłukłam paznokieć i chirurg musiał mi go ściągnąć. Teraz odrasta, ale z grzybicą. Poza tym wrasta w palec. Mam do stosowania loceryl lakier
skład:
substancja czynna 50mg amorolfiny
substancje pomocnicze: kopolimer kwasu metakrylowego, triacetyna, butylu octan, etylu octan, etanol bezwodny.

Mam go stosować raz dziennie przez miesiąc.
Czy mogę przy tym karmić piersią? Zapomniałam zapytać lekarza, lek już zakupiłam i w ulotce jest:
nie należy stosować u kobiet karmiących piersią chyba że lekarz uzna, że jest to konieczne.
Już wykupiłam (bagatela 140zł) a bez tego czeka mnie ponowne zrywanie pazura :/
Obserwuj wątek
    • viewiorka Re: ssak 14 i loceryl 27.05.11, 15:06
      Oczywiście ssak ma 14 miesięcy (coś mi m zeżarło w tytule;)
      • aguar Re: ssak 14 i loceryl 29.05.11, 16:51
        Ja generalnie teksty w stylu "można jeśli lekarz uzna, że to konieczne" traktuję trochę jak zielone światło. Poza tym patrzę na to od jakiego wieku dzieci mogą dany lek stosować. Bo często jest tak, że zgodnie z ulotką nie mogłabym jakiegoś leku zażyć karmiąc moje 22-miesięczne dziecko. Tymczasem ten sam lek mogłoby ono ze spokojem przyjmować bezpośrednio, gdyby była taka potrzeba...Więc chyba nie może on być jakoś szczególnie szkodliwy...A w ogóle to Ty to masz stosować tylko miejscowo, więc nawet do Twojego krwiobiegu nie dostanie się tej substancji dużo, a co dopiero do mleka.
        • viewiorka Re: ssak 14 i loceryl 30.05.11, 12:16
          Dziękuję za odpowiedź. Stosuję i już widzę poprawę :)
    • malwina.okrzesik Re: ssak 14 i loceryl 30.05.11, 17:40
      To jest lek bezpieczny w czasie karmienia, działa miejscowo, nie absorbuje się przez skóre. Proszę pilnować, aby lek nie dostał się w okolice piersi, dokładnie myć ręcę przed karmieniem dziecka.
      życzę zdrowia
      • viewiorka Re: ssak 14 i loceryl 31.05.11, 08:17
        Dziękuję za odzew. Tak właśnie myślałam, że skoro miejscowo działa to ok.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka