Gość: Tomek IP: *.play-internet.pl 08.07.12, 13:49 Witam, czy i ew. gdzie w Ciechanowie kupie winiety drogowe do przejazdu przez panstwa Europy?? Z góry dzieki za odp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: fff Re: winiety drogowe IP: *.dynamic.chello.pl 08.07.12, 13:57 może w PZMOT na Śląskiej? Wydaje się, że najlepiej kupować w danym kraju, poniewaz wychodzi najtaniej. Oczywiście zależy gdzie jedziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glupi driver Re: winiety drogowe IP: *.adsl.inetia.pl 08.07.12, 16:09 a winiety jeszcze istnieją ? myslalem że zastąpil je VIATOL .... może czegos nie wiem ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: winiety drogowe IP: *.dynamic.chello.pl 09.07.12, 21:26 viatoll to na sam. ciężarowe, a ja pytam o winiety na sam. osobowe... słyszałem kiedyś na radiu CB o winietach na Stacji Paliw Delta na Niechodzkiej... ale nie wiem czy dobrze skojarzyłem o co chodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glupi driver Re: winiety drogowe IP: *.adsl.inetia.pl 10.07.12, 11:34 nie slyszałem o winietach na osobowe ... nie wiem o czym piszesz, ja jeżdżę osobowym 21 lat i nic o tym nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: / Re: winiety drogowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.12, 14:26 W Ciechanowie to raczej nie kupisz. Najlepiej i najtaniej to będzie w danym kraju przez który będziesz podążał. Na pierwszej stacji paliw za granicą można już kupić. Ale jeśli nie masz takich stalowych nerwów żeby "ryzykować" to na przejściu granicznym są punkty gdzie są winiety. Jest trochę drożej ale spokojnie. Ja zawsze na przejściu jadąc przez Słowację czy Czech dalej na południe wykupowałem winiety już w komplecie. Także tu się tym nie martw. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: winiety drogowe IP: *.dynamic.chello.pl 11.07.12, 09:58 glupi driver - widocznie nie jeździłeś poza nasz kraj w południową stronę europy, tam w większości krajów obowiązują winiety za przejazd przez ich terytorium, np w Słowacji, Czechach, Słowenii itd... Dzięki za odpowiedzi... po prostu chciałem przyspieszyć i dograć sobie wszystkie detale podróży jeszcze przed wyjazem :) Dzięki i pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: / Re: winiety drogowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.12, 10:15 Widząc po opisie zdążasz na południe czyżby Chorwacja?? Kiedy wyjeżdżasz i w który rejon. Ja jak się zdecyduję to może coś w drugiej połowie sierpnia właśnie do Chorwacji ale to jeszcze nic pewnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: winiety drogowe IP: *.dynamic.chello.pl 11.07.12, 10:21 tak, Chorwacja, środkowa Dalmacja a dokładnie miasteczko Trogir, wyjeżdżam za 2 tyg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: / Re: winiety drogowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.12, 13:50 Tak myślałem, trochę Ci zazdroszczę tego wyjazdu. Ja byłem dwa razy i ciągnie mnie tam strasznie. Odkąd zobaczyłam Jadran to już Bałtyk jakoś tak blado wygląda, nawet w Świnoujściu. Ale może w tym roku się uda też ruszyć na południe europy. Mam chęć "zahaczyć" o Czarnogórę jeszcze podobno ładniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wczasowicz Re: winiety drogowe IP: *.adsl.net.t-com.hr 11.07.12, 23:32 Winiety dostaniesz w każdym PZMOT bez problemu. Jadąc przez Czechy, Austrię i Słowenię do Chorwacji w sumie zapłacisz jakieś 355 zł - niestety najwięcej kasują Słoweńcy ( 150 zł )i jako turystów jest ich w Chorwacji najwięcej:) Aha!!! Jadąc w kierunku na Zagrzeb zjedźcie na Ptuj i takie małe przejście - nie pamiętam teraz nazwy - na literkę O ( przejazd przez most ). Informacja z 7,07,2012 - korek był masakryczny a tam żywego ducha. Pozdrowienia z Pagu:) Odpowiedz Link Zgłoś