Dodaj do ulubionych

Kolka - ratuuuunku!!!

06.06.04, 00:04
Moja córeczka własnie zaczęła drugi miesiąc życia, z czego połowa (wieczorów)
upłynęła nam na walce z kolką. Esputicon nie pomaga, noszenie nie pomaga,
suszenie brzuszka suszarką działało przez trzy wieczory. Strasznie mi żal
kruszyny. Brzuszek szwankuje właściwie przed każdym wypróżnieniem, ale w
ciągu dnia maleńka płacze niewiele. Proszę o dobre rady.
Obserwuj wątek
    • lafemka Re: Kolka - ratuuuunku!!! 06.06.04, 15:40
      Moge polecić inny lek który jest bardzo bezpieczny gdyż nie przedostaje sie do krwioobiegu a pozostaje w jelitkach, porządkuje nazbierane gazy i jest wydalany juz bez problemów. To Sab Simplex. tylko, jest mały problem ten lek nie jest oficjalnie dostępny w aptekach. Może masz kogoś w Niemczech? ew. jakieś znajomości?
      Sab Simplex pomógł mojemu maleństwu !!! a miał straszne kolki:-)
      • izabelae Re: Kolka - ratuuuunku!!! 06.06.04, 20:29
        dziękuję za radę. Mam koleżankę w Niemczech, więc spróbuję to ściągnąć. Byle
        szybko. Pozdrowienia z Gdańska.
        Iza
        • misio_babelek Re: Kolka - ratuuuunku!!! 06.06.04, 22:23
          U nas walka z kolką przebiegała z pomocą trzech rzeczy: infacol+proszek
          troisty+leżenie na brzuszku tak dlugo i często jak się da(najczęściej na mamie
          lub tacie).Efekt jest taki, że Maluch zanim skończył 2m-ce o kolce zapomniał.
          • izabelae Re: Kolka - ratuuuunku!!! 06.06.04, 23:51
            wypróbuję może proszek troisty, gdzieś już o tym słyszałam. Dzięki.
    • ajlon Re: Kolka - ratuuuunku!!! 08.06.04, 23:30
      Hej! Nie kupuj leków na kolkę w Niemczech. Są takie same jak nasze (zawierają
      te same leki), tyko droższe. Skuteczność też ta sama. Wiem bo mam właśnie
      drugie dziecko z kolką, a przy pierwszym wypróbowałam wszystko. Najlepiej
      pomagała lekarka wkładając dziecku do odbytu cieniutki cewnik i gazy uciekały
      same. Terz sama mam ten cewnik i korzystam z niego. Do tego woda koperkowa +
      Bobotic i jest bardzo dobrze. Cewnik można kupić w sklepach ze sprzętem
      medycznym. To jest cewnik z PCV do odsysania wydzieliny z oskrzeli, niebieski
      albo żółty. Polecam.
    • malgorzata9 Re: Kolka - ratuuuunku!!! 08.06.04, 23:45
      Nasz Stas ma 5 tygodni i tez walczymy z kolką. Ostatnie 3 dni - ulga... Tylko
      teraz nie wiem w wyniku czego -odstawilismy Vigantol - reakcja na uczulenie na
      jego olejek moze być właśnie klka - dajemy wit. D3 na wodzie - i dajemy mu od
      tygodnia Lefax - lek z Niemiec (bez recepty 8 euro) którego działanie opiera
      sie na simeticonie, substancji zawartej m. in. w infacolu. Wcześniej robiliśmy
      WSZYSTKO. Moja dieta jest straszna!!!
      Gosia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka