Dodaj do ulubionych

Krzywa cukrowa a KP

30.01.12, 09:15
Witam, w tym tygodniu przypada mi termin wykonania krzywej cukrowej po ciąży. Od dr diabetolog dostałam "warunki" wykonania testu (dzień wcześniej ostatni posiłek o 18, do picia tylko woda przegotowana, itd.) ale zapomniałam zapytać o karmienie.

Czy (nocne i nie tylko) karmienie wpływa jakoś na poziom cukru i czy w czasie testu, siedząc te 2 godziny do drugiego pomiaru, mogę karmić? Czy to nie zafałszuje w jakiś sposób wyników?
Obserwuj wątek
    • fiamma75 Re: Krzywa cukrowa a KP 30.01.12, 10:27
      nie wpływa. Co prawda nie wiem jak chcesz karmić po wypiciu glukozy (zabrać dziecko ze sobą), bo nie powinno się chodzić
      2 x przechodziłam po ciąży.
      • varietta_m Re: Krzywa cukrowa a KP 30.01.12, 11:32
        No właśnie nie wiem czy nie będę musiała małej zabrać ze sobą. Chociaż jak się uda, to mąż z nią zostanie i wtedy pewnie zostawię mu odciągnięte mleko. Wiem, że nie wolno chodzić dlatego nie wiem za bardzo jak to rozwiązać. No nic... będę kombinować.
        • fiamma75 Re: Krzywa cukrowa a KP 30.01.12, 11:51
          ja się bałam zabierać takie maluchy do przychodni
    • malwina.okrzesik Re: Krzywa cukrowa a KP 31.01.12, 23:51
      Karmienie piersią jest dla Pani teraz stanem normalnym, dlatego trudno tu mówić o "zafałszowaniu" wyniku. Trzeba zbadać krzywą cukrową tak jak ona wygląda w rzeczywistości. Nie widzę powodu, aby Pani musiała zrezygnować z jakiś karmień.
      • varietta_m Re: Krzywa cukrowa a KP 13.02.12, 14:57
        Dziękuję za odpowiedź. Badania już porobione i wszystko całe szczęście w porządku :)
        Spokój na najbliższe 3 lata, lub do następnej ciąży ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka