18.10.12, 11:51
dzien dobry
mam pytanie bo moja coreczka rzadko robi kupke co 4, 7 dni, czezto puzcza baczki, bardzo zmierdzace. nad ranem jakby ja zoc meczylo, rzuca nozkami, kreci zie.
karmie pierzia
czy to moze byc moja zla dieta, czy np zle ja karmie nocy - na lezaco i zaypia.
to co jem to; chleb gracham lub razoy, jogurty, platki oiane, gotoane miezka drobioe, ryze, kaze, nie jem kapuzt, itd tylko marcheke, zalate, jablka, banany, hernata czarna - moze za mocna/
Obserwuj wątek
    • yumemi Re: baczki 18.10.12, 12:22
      Ile ma tygodni/miesiecy? Jak przybiera, jak czesto ssie?
      Ma kontakt z butelka, smoczkami itp?
      • alfika1 Re: baczki 18.10.12, 12:57
        4 mce, zaczelam pilnoac zeby jadla co 3 godz, bo je czeciej, czaami jak ja muze zotaic to zje z butelki - bardzo rzadko, zmoczek tak
        • yumemi Re: baczki 18.10.12, 14:05
          alfika1 napisał(a):

> 4 mce, zaczelam pilnoac zeby jadla co 3 godz, bo je czeciej,

Z tego niestety moga sie brac problemy.. dziecko powinno moc ssac kiedy chce, i w takiej sytuacji jaka opisujesz, przede wszystkim lepiej karmic piersia czesciej. Przechodzi etapy bardzo intensywnego rozwoju i nie mozna ograniczac karmien i nie mozna karmic wedlug zegarka.
          Czestsze karmienie powinno ulatwic wyproznianie u dziecka.

Jesli przyrosty wagowe sa bardzo dobre (nie napisalas jakie), i dziecko ssie bez problemu (nie denerwuje sie przy ssaniu) to smoczek niech sobie jest, moze troche rzadziej.
          Ale jesli nie przybiera jakos bardzo dobrze i denerwuje sie przy karmieniach, smoczki lepiej odstawic.
        • ona1983.10 Re: baczki 18.10.12, 20:53
          Jak tak małemu dziecko mozna odmiawiac piersi? Sztucznie wydłuzac do 3 godz karmienie - karmimy na żądanie, a nie według bzdur z przed 30 lat :) To po pierwsze po 2 po co zatykać dziecko gumą jak można dać pierś? Zrób eksperyment - jak bedziesz głodna to weź łyżke i zacznij ją lizać :) karm ją tak jak się domaga i nie zatykaj smokiem - kupki powinny się unormować chyba, że młode należy do tych co wypróżniaja się co kilka dni
    • malwina.okrzesik Re: baczki 22.10.12, 06:41
      W tym wieku dziecko karmione piersią może robić kupki raz na kilka dni
      Karmienie na żądanie dalej obowiązuje, nie trzeba sztucznie wydłużać przerw jeśli maluch chce częściej/ Może jak synek jest niespokojny, to warto go po prostu przystawić o piersi?
      Dla dzieci, które mają kłopoty z brzuszkiem polecam codzienny masaż całego ciała i brzuszka. Taki sposób pozwala uwolnić dziecku wiele napięć.
      Proponuje urozmaicić swój jadłospis.
      • panizalewska Re: baczki 31.10.12, 17:40
        to ja się podłączam bo jużem bliska rozpaczy :'(

a co jeśli dziecię wyłączni kp oprócz potwornej ilości bąków, ma duże problemy z ich puszczaniem i płacze przy robieniu kupy? i do tego nie jest w stanie samo zrobić tej kupy i bąków bez wspomagania - przyginania nóżek i, o zgrozo, wkładaniu czegoś do odbytu? np termometru, rurki itp?? cały dzień praktycznie leży na brzuszku i nic. w nocy budzi się z płaczem na bąki :( to niesamowicie przykre i nie jestem w stanie nic więcej pomóc :( może Pani coś doradzi??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka