Dodaj do ulubionych

testy alergiczne pomocy!!!

03.12.12, 22:41
Witam,
w skrócie, karmię piersią już 20 miesięcy, od dwóch miesięcy mam potworną alergię która charakteryzuje się strasznym świądem całego ciała, zaczęła się od kolan i łokci a teraz jest wszędzie oprócz stóp, głowy i dłoni. Właściwie to nie mam już nawet wysypki, tylko strasznie uciążliwy świąd.
Dermatolog powiedział, że wszelkie badania można zrobić po zakończeniu kp. Czy możecie mi powiedzieć dlaczego? Nawet IgE całkowite wyjdzie niewiaryygodne?
Obserwuj wątek
    • fiamma75 Re: testy alergiczne pomocy!!! 03.12.12, 23:07
      a niby jak kp wpływa na testy? jakiś niedouczony ten dermatolog.
    • mruwa9 Re: testy alergiczne pomocy!!! 03.12.12, 23:10
      a na pewno jest to alergia?
      Swiad moze byc spowodowany wieloma roznymi chorobami. Niekoniecznie alergia. Skonsultuj sie z lekarzem rodzinnym moze?
      • aszka_74 Re: testy alergiczne pomocy!!! 04.12.12, 11:06
        Otóż to! może to nie alergia... próby wątrobowe robiłaś? Utrzymujący się świąd może być objawem chorej wątroby.
    • e-kasia27 Re: testy alergiczne pomocy!!! 04.12.12, 11:54
      Idź do alergologa, a nie do dermatologa.
      Wszystkie badania możesz śmiało zrobić, karmienie nic do tego nie ma, dziecku testy skórne też nie zaszkodzą.
      • p.o.v Re: testy alergiczne pomocy!!! 04.12.12, 12:12
        dzięki wielkie za odpowiedzi
        1. zaczęło się na łokciach i kolanach, wysypka i świąd. Dermatolog powiedziała, że alergia prawdopodobnie na detergent albo tkaninę. Zbiegło sie to z moim pierwszym okresem po porodzie, więc burza hormonalna masakryczna (wiadomo, ponad 2 lata bez okresu)
        2. przepisała mi elocom i jakieś balsamiki, które nie pomogły zbytnio, ale przynajmniej nawilżały. Sprawa się rozprzestrzeniała na wewnętrzną stronę ud, okolice nerek (tam, gdzie faktycznie ciało się ociera o tkaninę), potem już wszystko, plecy, ręce itd.
        3. Potem wysypka zaczęła zanikać, został mega świąd. Ciało mam jak po biczowaniu, bo ciągle sie drapię. Dzisiaj chyba pójdę po jakiś flonidan albo co, bo już mam dość, chociaż obiecywałam sobie, że chemii nie chcę
        4. mam w planach morfologię, żelazo, próby wątrobowe i panel tarczycowy. Macie jeszcze jakiś pomysł co od razu zrobić, tn jakie badania?
        5.nie mogę przestać karmić na razie, choć zewsząd słyszę, że już dość. Jestem na diecie bm, bo młody ma podejrzenie CZR i też jest na diecie, bo mu nabiał nie służył. W każdym razie na pewno brak mi jakiś witamin, minerałów, może to przez to?
        • fiamma75 Re: testy alergiczne pomocy!!! 04.12.12, 17:43
          koniecznie zbadaj tarczycę, tym bardziej, ze zaczęło się po porodzie, co do wątroby to świad sie zaczyna od wnętrza dłoni i podeszw stóp
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka