dansch 23.05.13, 20:08 Czy sa jakieś szczególne obostrzenia co do podjadania rabarbaru przy kp? Uwielbiam rabarbar i nigdy przenigdy go sobie nie odmawiałam w sezonie....no ale teraz boję się spróbować bo moje dziecię z tych wrażliwych.... :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama.rozy Re: rabarbar 24.05.13, 10:52 zjedz i zobacz;) nie musisz od razu kilograma... ja też lubię,jem i dziecko toleruje Odpowiedz Link Zgłoś
dansch Re: rabarbar 24.05.13, 12:45 jutro zabieram sie za produkcje dzemu więc nie uniknę próbowania. Zobaczymy co na to Młody.... Odpowiedz Link Zgłoś
dansch Re: rabarbar 24.05.13, 15:17 na kg rabarbaru dajesz 2 szkl cukru, 4 łyżki miodu i ziarenka z połowy laski wanilii. Można dać więcej cukru wg uznania. Jadłam też dzem rabarbarowy z cynamonem ale był zbyt cynamonowy Zasypać na noc rabarb cukrem, nastepnego dnia powoli gotować, dosmaczyć. Rozlać do wyparzonych słoików. Słoiki dnem do góry, pod przykryciem niech stygną. I gotowe. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.ql Re: rabarbar 24.05.13, 14:58 Ja objadam się ciastem z rabarbarem. Pycha :) Młodemu nic nie jest, ma 4,5 mc Odpowiedz Link Zgłoś
malwina.okrzesik Re: rabarbar 29.05.13, 12:49 nie ma obostrzeń choć jedzenie bardzo dużej ilości bardzo kwaśnych potraw może mieć znaczenie. Ale to chyba musiałaby Pani jeść rabarbar kilogramami. Przepis na dżem świetny, dziekuję, spróbuję :-). Odpowiedz Link Zgłoś