kasiaromek 28.07.04, 21:16 Karmię piersią ale mam straszną ochotę na piwo. Wypić? Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama1974 Re: mam przed sobą pół szkl. piwa 28.07.04, 21:20 Nie wiem jakiej odpowiedzi oczekujesz :)))) ja karmię piersią drugie dziecko i zarówno przy pierwszym , jak i teraz "pozwalam sobie" - matka tez człowiek ;) Czekam z niecierpliwością na grad potępienia ;) mama Odpowiedz Link Zgłoś
margarettka Re: mam przed sobą pół szkl. piwa 28.07.04, 21:25 pol szklanki??? ja wieczorkami wypijam jedno a nawet dwa piwka (potem nie karmie 6-8 h), a sklanke to nawet przed karmieniem zalecaja w dzidziusiowej ksiazce :) tez czekam na grad potepienia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
magda1104 Re: mam przed sobą pół szkl. piwa 28.07.04, 21:27 Dwa to może już przesada (ale może nie), pólszklanki piwa racej nie zaszkodzi. Na zdrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
ejaeja Re: mam przed sobą pół szkl. piwa 28.07.04, 21:32 Jasne jesli tylko masz ochote , wypic :-) Ja tez pijam piwko jedno :-) schlodzone super !pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ako416 Re: mam przed sobą pół szkl. piwa 28.07.04, 21:50 Niech ten grad potępienia na was spadnie... Nie będę sama obolała... ;))) Właśnie kończę dobrze schłodzonego Belfaścika... Mmmmmmniam... Zgadzam się z opinią - matka też człowiek... Odpowiedz Link Zgłoś
jaworka Re: mam przed sobą pół szkl. piwa 28.07.04, 21:51 Witam! Oczywiscie wypij!Ja piłam kiedyś małego REDSA lub pół piwa innego,eentualnie lampke czerwonego wina (też karmię piersią).Też mnie korci jak sobie pomyśle o zimnym piwku:)Ale mysle sobie, że skoro w ciąży można było sobei pozwolić na małe conieco to teraz też. A maluszkowi nic się nie dzieje po pifku:))) Też czekam na burze z piorunami:) Ale co tam. Gorąco pozdrawiam wszystkie piwoszki. Ania. Odpowiedz Link Zgłoś
dabrowianka Re: mam przed sobą pół szkl. piwa 28.07.04, 21:58 Pewnie już wypiłaś...bo ja chciałam się dołączyć. U mnie w lodówce chłodzi się Karmi - ponoć pomaga w laktacji. I co z tą burzą, nawet nie zagrzmiało :) Pozdrawiam Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaromek Re: mam przed sobą pół szkl. piwa 28.07.04, 22:05 BYŁO PYSZNE!!!!!! Następnym razem kupię mniej gazowane. Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
ako416 Re: mam przed sobą pół szkl. piwa 28.07.04, 22:31 Zapomniałam napisać "SMACZNEGO", a teraz to już za późno. W takim razie niech to "smacznego" przejdzie na następne (oczuwiście mniej gazowane) piwo lub lampkę czerwonego wina... Odpowiedz Link Zgłoś
lui_iwo Re: mam przed sobą pół szkl. piwa 29.07.04, 00:42 Ochota ochotą, ale trzeba uważac - mnie w szpitalu zalecono piwko, najlepiej Karmi na laktacje (rzeczywiscie zwieksza), wiec od czasu do czasu je popijalam. Dopiero po 1,5 miesiąca zorientowałam się, że bóle brzuszka, wysypka i kolki mojego synka są spowodowane właśnie piwskiem! Największą rolę odegrała tu fermentacja ( przecież piwo jest na drożdżach!) - po odstawieniu piwa mój niunio w ciągu dwóch dni wyzdrowial. Pozdrawiam, Luiza Odpowiedz Link Zgłoś
paulina.p-m Re: mam przed sobą pół szkl. piwa 29.07.04, 08:44 To zależy od wieku Małego Ssaka. Bruno na początku też był "kolkowy", wiec piffko odpadało właśnie ze względu na "kolkopędne" działanie. Ale od kiedy pożegnaliśmy koleczki... :-))) Smacznego wszystkim fankom "Złotego napoju"! Odpowiedz Link Zgłoś
pandora_ Re: mam przed sobą pół szkl. piwa 29.07.04, 09:17 Pewnie. Najlepiej po karmieniu :) Ja pijam winko ostatnio, szczegolnie wieczorem, bo maly wtedy spi 7-3/4 rano, wiec mozna sobie stworzyc mila romantyczna atmosferke :) Odpowiedz Link Zgłoś
edytahph Re: mam przed sobą pół szkl. piwa 29.07.04, 16:19 ja wychodze z zalozenia ze wszystko jest dla ludzi (oprocz bezsensownej chemii i niezalecanych leków) w rozsadnych ilosciach i pod warunkiem ze dziecku nic nie jest. Lece na troche pifka. Narobilyscie mi smaku i jest goraco... Odpowiedz Link Zgłoś
ministrowa Re: mam przed sobą pół szkl. piwa 29.07.04, 09:41 Wypij sobie i na zdrówko.Ja co wieczór sobie piweczko zimniutkie sącze.Po prostu bajer.Przerwa w karmieniu długa bo ok 6, 7 godzin.Małej nic nie jest a ja po całym dniu mam taką ochotę na piwko:).A w dzień oczywiście Karmi - jak mówi mąż zawsze w sklepie "Proszę Karmi bo żona karmi" Odpowiedz Link Zgłoś
szpiczak Re: mam przed sobą pół szkl. piwa 29.07.04, 12:05 pewnie ze wypic!!! tylko czeste picie jest szkodliwe ale od czasu do czasu czemu nie. mama macka Odpowiedz Link Zgłoś
mamakubka Re: mam przed sobą pół szkl. piwa 29.07.04, 18:45 wypic ja od czasu do czasu wypijam pół buteleczki po ostatnim karmieniu w ciązy tez sobie popijalam i Kubus ma sie swietnie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
izu.g Re: mam przed sobą pół szkl. piwa 30.07.04, 18:50 Witam Cię! ja miałam ten sam problem, ale spokojnie możesz, nawet pomaga na laktację. Odpowiedz Link Zgłoś