magurka 14.09.03, 15:02 mam zasadnicze pytanie. Wiem ze pierogi mozna zamrozic po gotwaniu, ale czy da sie to zrobic przed gotowaniem, na surowo? czekam na szybka odpowiedz, dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kaska Re: mrozenie pierogow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.03, 15:26 oczywscie. Moja mama robi na swieta genialne uszka i mrozi je oproszone koniecznie maka. Wiec mozna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: mrozenie pierogow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.03, 15:26 surowe, oczywiscie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dalloway Re: mrozenie pierogow IP: *.chello.pl 14.09.03, 20:43 oczywiście surowe -najlepiej zamrażać leciutko oprószone maką i płasko rozłożone jedną warstwą np. na tacy - a dopiero zamrożone zsypywać do worka czy pojemnika. wtedy nie ma sznas, zeby sie posklejaly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magi Re: mrozenie pierogow IP: *.unregistered.media-com.com.pl 17.09.03, 14:05 Robię dokładnie tak jak opisała to Dalloway. Moja mama z kolei wszelkie potrawy mączne (pierogi, knedle) przed zamrożeniem blanszowała (wrzucała na chwilę do wrzątku); smakosze twierdzą, że wtedy(po ugotowaniu zamrożonych pierogów) to rzeczywiście smakują jak świeże. Odpowiedz Link Zgłoś