Dodaj do ulubionych

okres przy kp

13.11.13, 11:51
Karmie piersią córeczkę juz prawie 3 miesiące (pelne 3 miesiące będzie w sobotę), jest tylko na piersi, bez dokarmiania mm. Dwa tygodnie temu mialam plamienie przez kilka dni, a dzis rano cos co wygląda jak początek okresu. No i lekko jestem spanikowana :( - czy to znaczy ze źle karmie? Córcia w dzien je czesto, nawet co godzinę, przy czym krotko; lubi podrzemac przy piersi. Niemniej jak pójdziemy na spacer, to jeśli zaśnie, to potrafi pospać nawet 3-3.5 godziny. W nocy budzi sie dwa razy, zjada i idzie spac. Wagę mam na świeżo, wczorajsza (12.11) -5590, 17.10 -4700, wiec przyrosla bardzo ladnie, nawet doc byl pod wrażeniem :)
Czy okres moze oznaczac, ze cos robie źle? Czy okres wplywa jakoś na laktacje? Oczywiscie oczyma duszy widze ze mi sie ilosc pokarmu zmniejszy :( doradźcie...
Obserwuj wątek
    • malwina.okrzesik Re: okres przy kp 13.11.13, 12:31
      Przy karmieniu ekologicznym, czyli tak jak to wygląda u Was płodność może wrócić po 12 tygodniach od porodu, więc jest prawdopodobne, że obserwowane karmienie to miesiączka. Ale te też może być krwawienie śródcykliczne, które tym różni się od miesiączki, że nie jest poprzedzone spadkiem podstawowej temperatury ciała.
      Nie oznacza, że robi Pani coś źle. Powrót płodności nie ma wpływu na laktację.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka