Dodaj do ulubionych

Kp podczas gorączki

IP: *.radom.vectranet.pl 11.06.14, 14:01
Witam, córeczka ma 15 miesięcy. Od dwóch dni goraczkuje 38-40. Karmie ja piersią. Córeczka je dość dobrze, ale teraz chce pierś non stop. Ja na szczęście jestem na zwolnieniu i moge dawać jej mleczko kiedy chce, w końcu to najlepsze lekarstwo. Zastanawiam się jednak jak potem poradze sobie z laktacja. Ostatnio karmiłam tylko rano,wieczorem i w nocy a teraz kilka razy dziennie. Czy te kilka dni spowodują, ze potem piersi będą znow przepełnione? Czy ktoras z mam miala taka sytuacje? Czy dziecko w tym wieku moze być caly dzień tylko na piersi? Czy to wystarczy? Byłam u lekarza i mala nie ma innych objawów poza gorączka,zleciła neosine, badanie moczu i czekanie :(
Obserwuj wątek
    • rulsanka Re: Kp podczas gorączki 11.06.14, 14:43
      Czy te kilka dni spowodują, ze potem piersi będą znow przepełnione?

Może tak być, ale raczej nie nawał jak za czasów niemowlęctwa.

Czy ktoras z mam miala taka sytuacje?

Pewnie, że tak. Zawsze przy infekcji więcej ssania i mało jedzenia poza piersią.

Czy dziecko w tym wieku moze być caly dzień tylko na piersi? Czy to wystarczy?

Nawet i 2 tygodnie.

Byłam u lekarza i mala nie ma innych objawów poza gorączka,zleciła neosine,

Wiesz co, ja z tym neosine bym poczekała. Każdy lek ma skutki uboczne a mnie akurat moja endokrynolog straszyła, że powoduje kłębuszkowe zapalenie nerek. Jeśli dziecko ogólnie się czuje dobrze, to może lepiej bez leków?
    • malwina.okrzesik Re: Kp podczas gorączki 17.06.14, 23:21
      tak, może być tylko na piersi.
      Dzieci często w czasie choroby nie chcą nic jeść, ale ważne jest dobre nawadnianie,- mleko mamy jest wtedy bezcenne - dobre picie i lekkostrawne pożywienie w jednym

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka