Dodaj do ulubionych

Tygodniowa przerwa w karmieniu

04.12.14, 14:40
W lutym będę 7 dni poza domem. Synek będzie miał wtedy półtora roku. Nie chcę z tego powodu kończyć karmienia piersią. W tej chwili pierś podaję kilka razy dziennie, raz w nocy (nad ranem).
Czy ktoś ma tego typu doświadczenie za sobą? Jak wpłynie to na piersi? Trudno będzie wznowić laktację?
Obserwuj wątek
    • ela.dzi Re: Tygodniowa przerwa w karmieniu 04.12.14, 15:00
      Nie karmiłam 5 dni. Od porodu ściągałam mleko laktatorem elektrycznym, do niego się przyzwyczaiłam, a durna wzięłam na wyjazd ręczny. Nie byłam w stanie nim ściągać, nie miałam też siły, ściągałam ręką (nie było ssania), więc laktacja spadła do zera. Po powrocie mały nie chciał ssać 'pustych' piersi. 3 dni walczyłam laktatorem elektrycznym, ale udało się i wróciłam do karmienia. Sprawdź czy jesteś w stanie ściągać laktatorem, jak tak, to bierz ze sobą i po kłopocie. Na pewno laktacja trochę się zmniejszy, laktator to nie dziecko, ale na pewno nie będzie tak jak u mnie, a piersi nadrobią jak wrócisz do dziecka. Gdybym wzięła elektryczny nie miałabym problemu.
    • kjut Re: Tygodniowa przerwa w karmieniu 04.12.14, 15:11
      Żadnej opcji żeby zabrać malucha ze sobą?
    • mruwa9 Re: Tygodniowa przerwa w karmieniu 04.12.14, 19:10
      kiedys wyjechalam na 4 dni, gdy moje dziecko mialo poltora roku. Musialam co jakis czas odcaigac pokarm, zeby mi biustu nie rozerwalo, dziecko znioslo moja nieobecnosc dobrze, po powrocie po prostu sie przyssalo, jakby nigdy nic, i karmilam jeszcze kolejne pol roku.
    • zabka141 Re: Tygodniowa przerwa w karmieniu 04.12.14, 20:53
      Zdecydowanie musisz zaopatrzyc sie w laktator, bo sama bedziesz czula sie kiepsko bez odciagania. No i w ten sposob laktacja na pewno nie zwolni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka