Dodaj do ulubionych

KP a Entitis - odpuścić?

26.11.15, 12:27
Młoda ma 14 m-cy, wciąż na piersi, teraz nawet więcej niż wcześniej bo wysyp zębów i praktycznie 95% posiłków to pierś (przypomniało mi się jak to było karmić noworodka - w dzień co godzinę w nocy co trzy), w związku z zębami lekki katar i kaszel bez gorączki. Lekarz przy okazji wizyty zalecił Entitis bo jak katar i kaszel to taki probiotyk cudnie pomoże bo na gardło on jest właśnie. Młoda nie ma biegunki ani nic (no robi luźne kupy bo jak je prawie wyłącznie mleko moje to ma kupy jakie ma) ale to nie biegunka. Dać czy odpuścić? Nie lubię dawać więcej niż trzeba.. Nie mam kiedy przekopać netu szukąjąc zależności między kp a probiotykami, może któraś z was już sprawdzała i podzieli się wiedzą :)
Obserwuj wątek
    • rulsanka Re: KP a Entitis - odpuścić? 26.11.15, 13:31
      Entitis jest probiotykiem dla górnych dróg oddechowych. Jego podawanie ma sens po antybiotyku, szczególnie wtedy gdy powodem zakażenia był paciorkowiec ropny. Można dawać profilaktycznie po leczonym antybiotykami bakteryjnym zapaleniu ucha.
      W innych przypadkach to wyrzucanie pieniędzy, entitis jest dość drogi.
      Probiotyki "jelitowe" to inne zagadnienie, niedawno toczyła się ciekawa dyskusja. Dominuje pogląd że przy kp probiotyki są zbędne.
      • ela.dzi Re: KP a Entitis - odpuścić? 26.11.15, 19:15
        Druga sprawa, że jest od 3 roku życia, bo nie każde młodsze dziecko poradzi sobie z ssaniem tabletek.
        • Gość: jasowa Re: KP a Entitis - odpuścić? IP: *.centertel.pl 26.11.15, 21:12
          Jest juz entitis w saszetkach pow. 6 mca zycia. Ja dawalam 8 mies. Corce Kp i 10 letniemu synowi. Pierwszy raz w tym roku wiec za wczesnie na ocene efektow. Nie zaszkodzi na pewno.
          • schiraz Re: KP a Entitis - odpuścić? 26.11.15, 21:30
            Czyli trudno stwierdzic w ktora strone isc.. w weekend pokopie w necie i sprobuje znalezc jakies opracowania medyczne w sprawie probiotykow i kp. Jak cos godnego uwagi znajde to sie podziele tu.
      • Gość: kropkaw Re: KP a Entitis - odpuścić? IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.16, 22:49
        Myślicie ,że można podawać Entitis równolegle z Biodacyną stosowaną do noska? Zapomniałam zapytać lekarza.
        • rulsanka Re: KP a Entitis - odpuścić? 20.03.16, 11:17
          Lepiej poczekaj do skończenia antybiotyku.
    • malwina.okrzesik Re: KP a Entitis - odpuścić? 29.11.15, 23:40
      kp to najlepszy probiotyk
    • Gość: Marek Re: KP a Entitis - odpuścić? IP: 188.116.35.* 27.12.15, 15:28
      Zakładam, że już zdecydowałaś bo minął miesiąc, ale się dopisze. Jeśli chodzi o kp i entitis to moim zdaniem niezależna sprawa. Jeśli chodzi o probiotyki dla mikroflory jelitowej to kp najlepsze, ale entitis działa inaczej. Najlepiej przeczytać w ulotce, albo w innym pewnym źródle, ale w skrócie: entitis to probiotyk przeciwdziałający rozwojowi patogennych bakterii atakujących górne drogi oddechowe i nie ma nic wspólnego z probiotykami na prawidłową pracę jelit. Jeśli są infekcję takie jak katar, gardło itp. to jak najbardziej warto go stosować, najlepiej dość długo (3miesiące) aby efekt był długotrwały. Pozdrawiam.
    • kubik7206 Re: KP a Entitis - odpuścić? 31.01.16, 21:23
      To jest placebo ,szkoda kasy .Moja córka (3,5 roku) brała to przez 3 miesiące , minęły kolejne 3 i infekcja goni kolejną a w trakcie były już 2 antybiotyki !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka