nulasek 20.11.05, 12:05 cześć! proszę o pomoc w sprawie mojego synka .Chce jeść tylko przez sen, a tak to się wygina i odmawia,zjada mniej i boję się że cały czas jest głodny.Czy ktoś miał podobny problem? pozdrawiam Sylwia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martucha1 Re: JEDZENIE TYLKO PRZEZ SEN 20.11.05, 13:01 U mnie jest to samo i wynika to z 1. mała akurat nie jest głodna i ssie kciuk dla zabawy albo ze zmęczenia 2. coś ją rozprasza 3. najczęściej- ma gazy lub chce jej się kupkę. wtedy chwytam ją jakby do siedzenia pod uda, opartą o mnie pleckami i po chwili jest po wszystkim i chętnie je. pozdrawiam Marta Odpowiedz Link Zgłoś
asiek501 Re: JEDZENIE TYLKO PRZEZ SEN 22.11.05, 08:56 w jakim wieku jest Twoje dziecko? Iga (ma prawie 3 m-ce) od jakis 2 tyg. robi straszne cyrki przy jedzeniu - głównie wieczornym a czasem przy każdym karmieniu przez cały dzien nie wiem o co jej chodzi jest głodna - tak mi sie wydaje, na smoczka się rzuca a piersi nie chce tknąć i wydziera się strasznie raz dalam jej 3 łyki z butli i potem szybko podmieniłam na pierś i dała się oszukać ale zadzialalo tylko raz 2 razy poddalam sie i dostała sztuczne ja chcę ją jeszcze karmić piersią, co najmniej z 2 m-ce i nie chce sciągać i dawać z butli, to jest chyba strasznie uciążliwe jedynie w nocy nie ma problemu butle dostawała do tej pory tylko sporadycznie, dosłownie kilka razy. Dość często dostaje smoczka. narazie szukam rozwiazania, butli nie chce dawac bo to raczej jest dorazne rozwiazanie. 2 razy dalam bo juz psychicznie wysiadłam jest pogodna, usmiecha sie a jak ja biore do karmienia to w sekunde jest ryk narazie radze sobie tak, ze gdy ona krzyczy to nosze ja az usnie i potem na spiaco podmieniam smoczka na piers, zwykle zadziala - or razu lub po kilku probach a moze ona nie jest glodna i za wczesnie probuje ja karmic? przewaznie po 3 - 3,5 godz od ostatniego karmienia Odpowiedz Link Zgłoś
nulasek Re: JEDZENIE TYLKO PRZEZ SEN 22.11.05, 13:57 Cześć!Mój synek ma 4 miesiące i wczoraj byłam u lekarza: nie przytył tak bardzo jak przed klopotami z ssaniem ale waży 7600 więc lekarka powiedziała że nie ma co się martwić za bardzo.Mowiła żeby nie dawać na siłę a wprowadzić kaszki i soczki nadal dawając pierś w nocy i gdy śpi.najważniejsze jest przybieranie na wadze i też to by dziecka nie zniechęcić do cysia zupełnie (ze smutkiem dałam wczoraj kaszkę ale on jadł spokojnie a pózniej i tak cos ssał) najważniejsze że nie jest głodny i to też pomaga na moje samopoczucie ,będę mu podstawiać cycka jak tylko zaśnie a jak się uda to częściej też tylko nic na siłę dzieki za odpowiedż pozdrawiam sylwia Odpowiedz Link Zgłoś