idachoj 05.08.06, 00:00 Ja podaje jedną kroplę Devikap dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amilos Re: Jak dawkujecie wit. D3? 05.08.06, 00:55 a ja jedna krople Vigantolu raz dziennie i 3 krople Cebionmulti, tam tez jest witamina D3 Odpowiedz Link Zgłoś
wiola_wd Re: Jak dawkujecie wit. D3? 05.08.06, 01:32 ja podaję 1 tabletkę Vigantoletten 500 (rozpuszcza się w wodzie, na łyżeczce) bo Mała nie tolerowała Vigantolu w kropelkach, poza tym 3 krople Cebionmulti Odpowiedz Link Zgłoś
abea Re: Jak dawkujecie wit. D3? 05.08.06, 23:35 czym objawiała się ta nietolerancja ? Odpowiedz Link Zgłoś
wiola_wd Re: Jak dawkujecie wit. D3? 06.08.06, 00:02 Mała była rozdrażniona, płaczliwa, prężyła się (ale nie od kolki, raczej z nerwów, nie mogła zasnąć bo cały czas machała rączkami i nóżkami, taka była nadpobudliwa. Moja pediatra powiedziała, że jest dość duża grupa dzieci nie tolerujących właśnie Vigantolu, chociaż sama nie wiedziała co w nim może tak działać. Poza tymi objawami nie było nic innego (np. wysypki itp.). Niedawno podałam Małej przez 2 dni Vigantol bo akurat skończyły mi się tabletki i znowu wróciły te same objawy już na drugi dzień Odpowiedz Link Zgłoś
deni10 Re: Jak dawkujecie wit. D3? 06.08.06, 11:15 Dawkować wit. D3 powinno się tak jak zalecił lekarz! On ocenia poziom kostnienia i zaleca odpowiednią dawkę. Zwróćcie uwagę na to, że Vigantoli i Devicap to dwie różne rzeczy (devikap=2xvigantol)- poruszam ten temat, bo w mojej aptece pani mgr sprzedawała je zamiennie. Odpowiedz Link Zgłoś