Dodaj do ulubionych

dokarmianie

10.11.06, 21:08
Dziewczyny,moja 7-tygoniowa coreczka ma skaze i czesto mecza ja kolki.Karmie
ja piersia,mam scisla diete ale moj organizm chce jesc,dwa razy juz
zaslablam.Poprosilam lekarke o mleko zastepcze bebilon pepti.Chce zrobic sobie
dwa dni odpoczynku i jesc to na co bede miala ochote...;-))Mam pytanie,czy
ktoras z Was ma lub miala taki problem...oczywiscie pokarm bede odciagala zeby
nie zanikl.Zastanawiam sie czy kolki sie nie nasila??
Obserwuj wątek
    • mojpati Re: dokarmianie 10.11.06, 21:58
      sądze, że nawet unikając produktów wzdymających i tych zbiałkiem znajdziesz coś
      dla siebie tak aby się najeść :)))
      Mówisz o dwóch dniach przerwy. A skąd wiesz czy np. jeszcze przez dwa kolejne to
      co zjesz nie przedostanie się do mleka.'
      Nie polecam
    • aloha57 Re: dokarmianie 10.11.06, 22:10
      Witam mam ten sam problem, mój mały ma skazę więc przeszłam na dietę, odkąd nie
      jem nabiału zaczęłam chudnąć w niesamowitym tempie a mały częściej zaczął się
      domagać cyca. Doszłam do wniosku że długo tak nie pociągniemy więc po prostu
      podwoiłam ilość spożywanych posiłków lub ich ilość. Efekty już są widoczne,
      Pysio znów wydłuża sobie przerwy między karmieniami. Też marudziłam jak się
      dowiedziałam czego nie wolno ale przywykłam do tego i jak się chce to można
      znaleźć coś dla siebie nawet gdy ma się taką dietę. Nie polecam przechodzenia na
      sztuczne mleko, to mogłoby mieć fatalne skutki dla dziecka, osobiście uważam że
      warto się poświęcić dla maluszka, w końcu niejedna mama chciałaby karmić piersią
      i byłaby zdolna wiele zrobić by nie karmić sztucznym mlekiem. Poza tym jak
      wyjaśniła koleżanka wyżej dwa dni to za mało abyś miała pewność że to co zjadłaś
      nie trafi do mleka i dziecko tego nie zje. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka