Dodaj do ulubionych

Znowu brodawki - pomocy

IP: *.* 23.07.02, 19:39
Drogie eMamy, poczytalam Wasze porady co do popekanych brodawek i pobieglam do apteki po Bepanthen. Pani podala mi Bepanthen Plus. Po przeczytaniu tresci ulotki zglupialam, bo bylo napisane, ze preparat nie moze miec stycznosci z blonami sluzowymi (chyba dobrze rozumiem, ze takowe sa m.in. w jamie ustnej...). I tu nasuwa mi sie kilka pytan: czy stosowalyscie wlasnie Bepanthen Plus? czy przed karmieniem trzeba zmyc krem z piersi? (to chyba glupie pytanie). Chodzi mi konkretnie o to, czy kupilam odpowiednia rzecz (mowilam w aptece, ze chodzi o brodawki sutkowe). Blagam, odpowiedzcie, bo boli jak diabli, a boje sie smarowac. Z gory dziekuje :)Dyska
Obserwuj wątek
    • Gość: Kleo Re: Znowu brodawki - pomocy IP: *.* 25.07.02, 08:58
      na tym bepanthenie powinnas miec napisane: do pielegnacji skory niemowlat oraz do pielegnacji piersi podczas karmienia... bo sa rozne bepantheny...ale mi ten bepanthen guzik pomogl...:((
    • Gość: Olunia Re: Znowu brodawki - pomocy IP: *.* 25.07.02, 09:17
      Ja używałam Bepanten - maść do pielęgancji skóry niemowląt i brodawek kobiet karmiących. Też mi to nie pomogło. Miałam bardzo popękane brodawki i pomogło mi smarowanie fioletem na wodzie i karmienie przez kapturki aż do wygojenia. A potem to już brodawki same się "przyzwyczaiły" do karmienia. Chyba powinnas kupić w aptece "Bepanten maść" i przeczytać czy to jest to. Pozdrawiam!Ola mama 3,5-miesięcznego Kubusia :)
    • Gość: 856 Re: Znowu brodawki - pomocy IP: *.* 26.07.02, 09:30
      Cześć,ja smarowałam Bepanthenem maścią i zmywałam przed karmieniem (ale wiem ze nie jest to konieczne tak przynajmniej powiedziała mi pani doktor). W przeciwieństwie do poprzedniczek muszę powiedzieć,że pomogło (a miałam brodawki wyssane do krwi). Dodatkowo po każdym karmieniu zostawiałam trochę mleka na brodawkach - ponoć mleko zalecza ranki na brodawkach najlepiej. Spróbuj też inaczej przystawiać Tymka, może to wpłynie na sposób w jaki chwyta brodawkę i ulży Ci trochę. Tak czy tak nie martw się przy pierwszym dzidziusiu (ma 20 mcy)trwało to ok. miesiąca i MINĘŁO teraz (mały ma 6 tygodni) nie zdarzyło się wcale.Życzę Ci wytrwałości to procentuje,Blanka
    • Gość: hogata Re: Znowu brodawki - pomocy IP: *.* 26.07.02, 10:21
      Czesc! ja mialam Bephanten - maść i bardzo mi pomogla - uzylam tylko kilka razy. Przed karmieniem zmywalam - tak z ostroznosci. Teraz Bephanten sluzy Bartusiowi na odpazenia pupci - tez jest rewelacyjny. W szpitalu powiedziano mi także, ze można smarowac brodawki Tormentiolem - ale nie probowalam.Pozdrawiam. Aneta (hogata)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka