Dodaj do ulubionych

Korektor sutka Chicco > do Mam i p.Moniki

14.12.06, 11:46
Czy stosowała go któraś z mam?

Mam mały biust i płaskie brodawki sutkowe, bardzo chciałabym karmić piersią
ale z tego co wiem może to być utrudnione właśnie z powodu tych płaskich
brodawek :(

Czytałam o nakładkach Niplette Aventu ale cena jak dla mnie mało przystępna :
( Znalazłam też coś co nazywa się korektor sutka formy Chicco. Czy może
któraś z mam miała z nim doczynienia? Czy warto go kupić? Koszt nie tak
odstarszający jak Aventu, bo kosztują 35 zł.

Będę wdzięczna za informację zarówno od doświadczonych mam jak i od pani
Moniki.

Pozdrawiam cieplutko.
Obserwuj wątek
    • mamazo Re: Korektor sutka Chicco > do Mam i p.Moniki 14.12.06, 16:27
      Badania naukowe nie wykazały, by jakiekolwiek przygotowanie sutków do karmienia
      podczas ciąży miało jakiekolwiek znaczenie. Badania wykazały, że to nic nie
      zmieniło. Natomiast po porodzie sutki stają się bardziej elastyczne i wtedy
      ćwiczenia Hoffmana oraz noszenie muszli korygujących ma sens.
      Pytanie, czy ma Pani faktycznie płaskie brodawki, czy tylko rzekomo płaskie. Czy
      pod wpływem zimna brodawki "stawiają się"? Proszę spróbować delikatnie chwycić
      brodawkę u podstawy i spróbować delikatnie "wyrolować" ją. Czy się uwypukla?
      • novinka_78 Re: Korektor sutka Chicco > do Mam i p.Moniki 14.12.06, 16:50
        Dziękuję za odzew.

Pod wpływem zimna lub "wyrolowania" brodawka uwypukla się bardzo nieznacznie.
        Martwię się czy to wystarczy i czy Dzidzia nie będzie miała problemu z
        uchwyceniem i ssaniem...
    • ulfa Re: Korektor sutka Chicco > do Mam i p.Moniki 14.12.06, 22:20
      Ja używałam nakładek korygujących medeli. nie wiem ile kosztują, ale sprawdziły
      się rewelacyjnie. mały miał gotową pierś, mnie nic nie bolało.
      • loorien Re: Korektor sutka Chicco > do Mam i p.Moniki 14.12.06, 22:38
        polecam kapturki aventu
    • fergie1975 Re: Korektor sutka Chicco > do Mam i p.Moniki 14.12.06, 22:55
      poczytaj
      tu:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=570&w=50561360&a=52837605i
      tu:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=570&w=53198453&a=53198453

o korektorze nie czytałam
    • panna_dziewanna Re: Korektor sutka Chicco > do Mam i p.Moniki 15.12.06, 09:06
      Ja polecma nakładki Canpolu (nowe), sprawdziły się lepiej niż Aventu. Mój
      maluch jadł bez problemu przez nakładki przez 4 miesiące i nagle potem już
      umiał się zassać bezpośrednio z piersi. :)
    • monika_staszewska Re: Korektor sutka Chicco > do Mam i p.Moniki 15.12.06, 15:02
      Szczerze mówiąc nawet przy płaskich czy wręcz wklęsłych brodawkach można
      spokojnie karmić. Dziecko do ssania potrzebuje przede wszystkim okolicy otoczki
      piersi. Problem może się pojawić jeśli po urodzeniu dziecko jest odśluzowane i
      nie ma ochoty odpowiednio głęboko chwytać piersi, albo jeśli spotka się na
      dzień dobry ze smoczkiem. Oczywiście można na wszelki wypadek robić ćwiczenia,
      nosić korygujące muszle, ale wcale nie jest powiedziane, że to niezbędne
      zabezpieczenie. Jeśli już coś robić na wszelki wypadek to poszukać speca od
      laktacji żeby w razie problemu wiedzieć gdzie się kierowac po pomoc.
      pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego :)
      monika staszewska
    • novinka_78 Re: Korektor sutka Chicco > do Mam i p.Moniki 15.12.06, 16:22
      Bardzo dziękuję wszystkim osóbkom, które odpowiedziały na moje wątpliwości.

Pozdrawiam cieplutko.
      • plochaczek do novinka_78 20.12.06, 15:04
        witaj!
        wlasnie zakupilam ten korektor, lapie sie juz wszystkiego zeby normalnie karmic.
        Jak wyprobuje, dam znac czy sie sprawdza.
        a tak na marginesie to kupilam go za 29 zl!! w sklepie ze stoiskiem firmowym
        chicco. wiec sprawdz w sklepach zanim zdecydujesz sie na zakup przez internet
        pozdrawiam
        • novinka_78 Re: do novinka_78 21.12.06, 14:21
          Dziękuję pięknie za wiadomość i czekam na informacje jak się sprawuje.
          Dzwoniłam do sklepu Chicco i pani podała mi taką cenę jak w sklepie
          internetowym, czyli 35 zł :( Sprawdzę w innych.

Pozdrawiam cieplutko.
    • plochaczek do novinka_78 26.12.06, 14:02
      Witam.
      Troszke pouzywalam korektora, miestety nie tak czesto jak bym chciala :)
      staralam sie przed kazdym karmieniem troszke powyciagac nim brodawke ale moj
      synek na widok cycucha dostaje szalu :) nawet jak nie zzera go glod :)
      Jednak musze przyznac ze w jakis sposob rzeczywiscie przygotowuje brodawke do
      podania dziecku, poza tym pomaga przetkac kanaliki, przez co pierwsze sekundy
      karmienia nie sa az tak bolesne (przynajmniej u mnie). Zasysa jak laktator
      gruszkowy ale bezposrednio na sam sutek :) Ja jestem zadowolona :) cena jest
      przystepna, jak nie zadziala to serce nie boli ze sie niepotrzebnie kase wydalo.
      ja dzieki niemu z jednej piersi karmie juz bez kapturka!!! niestety drugi sutek
      jest gorszy ale mysle ze sobie z nim w koncu poradze.
      powodzenia!! 3mam kciuki!!
      Justyna
    • kasiaimichael Re: Korektor sutka Chicco > do Mam i p.Moniki 27.12.06, 13:20
      Nie kupuj korektora- to pieniadze wywalone w bloto. Ja tez go kupilam ale w
      ciazy tak mialam wrazliwe piersi ze nie moglam go stosowac a po porodzie
      okazalo sie ze bez problemu maly je. Piersi mam male i brodawki wcale mi sie
      nie stawialy np. pod wplywem zimna a karmie malego juz 18 miesiecy i nigdy nie
      mialam problemow. Tak jak mowi P. Monika, dziecko prawidlowo przystawione do
      piersi chwyta nie za sama brodawke ale za otoczke. Poza tym karmienie piersia
      Ci skoryguje nawet wciagniete brodawki- dziecko to najlepsza pompka:)))a poza
      tym biust Ci troche urosnie- same plusy karmienia ;)
      • plochaczek Re: Korektor sutka Chicco > do Mam i p.Moniki 28.12.06, 12:32
        zalezy jakie kto ma piersi, jesli piers jest ogromna a sutek plaski to dziecko
        nawet super przystawione bedzie mialo problem! wiem cos o tym. w koncu po to sa
        sutki zeby maluszek mial za co piers zlapac. a korektor kosztuje tylko 30
        zloty-to jeszcze nie majatek(w porownaniu do niplette), jesli jest szansa ze
        moze pomoc to warto. Ja kupilam, cudow nie czyni ale nie jest zly, wyciaga
        brodawke przed karmieniem i maly ma szanse zlapac piers :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka