Dodaj do ulubionych

7mc i odrzuca pierś

12.01.07, 20:31
Mój synek skończył siedem miesięcy, je już dużo róznych rzeczy poza piersią
zupki deserki kaszki soczki. Od ok 2 tyg obserwuje coraz mniejsze
zainteresowanie piersią, je z niej chętnie tylko przed spaniem i w nocy jak
płacze. Nie przejmowałam się tym zbytnio, ale wczoraj okazało się na
kontrolnej wizycie, że za mało przybiera na wadze. Dziś ewidentnie był głodny
płakał mineło ponad 2h od ostatniego posiłku, chciałam go nakarmić piersią a
on odmawiał. Dałam mu starte jabło, które ze smakiem spałaszował i się
uspokoił. Co ja mam o tym myśleć? Obraził się na mnie;)? jak bedę dawać mu
inne pokarmy zamiast piersi to całkiem się odzywaczai a mi zniknie mleko, a z
drugiej strony miałam mu dawać więcej jedzenia bo za mało przybrał na wadze.
I co tu robić?
Obserwuj wątek
    • szeko Re: 7mc i odrzuca pierś 12.01.07, 22:34
      moze sie juz z tej twojej piersi nie najada?
      moze sprobuj mu dac modyfikowane mleko?
      moze zasmakowal w nowosciach (smaki) i mleko go juz nie satysfakcjonuje?
    • ewelina_sn Re: 7mc i odrzuca pierś 12.01.07, 23:22
      napisałaś że je już dużo różnych rzeczy poza piersią, może to dlatego ją
      odrzuca, może powinnaś stopniowo urozmaicać dietę, pierś nadal powinna pozostać
      głównym pokarmem, staraj się najpierw podać pierś a potem jakieś danie, ja tak
      robię i na razie wszystko jest ok, a Mały ma 8 miesięcy. Pozdrawiam
      • matkapolka06 Re: 7mc i odrzuca pierś 12.01.07, 23:39
        Moja Majka skończyła 1 stycznia 8 mcy i od jakiegoś mca własnie nie toleruje(dosłownie)piersi, ani przed snem, ani w nocy, także w ciągu dnia.na wadze przybiera prawidłowo.Kiedy ostatnio próbowałam jej podsunąć cyca to ewidentnie sprawiała wrażenie zdziwionej pt -,,mamo,co to jest???!!!" Najpierw zaczęła mnie ciągnąć za sutek rączką (auuuć), a kiedy ja przystawiłam to mnie wzięła i ugryzła...A ma już bestia 6 zęboli.
        Trochę mi przykro i żal, ale taki dziecka wybór, cóż... Odstawiła sie sama,a mogłyby być problemy w przyszłości.
        • dyzurna Re: 7mc i odrzuca pierś 12.01.07, 23:46
          skad ja to znam :((

moja corka ma 9 miesiecy i tez w wieku 7 odmowila ssania piersi, a bylo to tak.
          rano dawalam jej piers, w dzien modyfikowane, i w nocy ze 2-3 razy piers.
          potem przez jakies 3 tyg tylko w nocy ssala. i pewnej nocy ja ja przystawiam a
          ona w ryk, ok, dostala butelke. druga noc to samo - placz jeszcze wiekszy niz
          jakbym w ogole nic nie dala.
          i tym oto sposobem skonczylysmy karmienie.
          jeszcze pozniej przez pare dni probowalam odciagac , ale raz ze bardzoo malo
          wychodzilo to jeszcze mi sie zastoje porobily od nie regularnego odciagania :(

src="<a
          href="fotoforum.gazeta.pl/photo/9/rh/jc/0gn3/8rUL7m4SNRebCicWjB.jpg""
          target="_blank">fotoforum.gazeta.pl/photo/9/rh/jc/0gn3/8rUL7m4SNRebCicWjB.jpg"</
          a> alt="Milesia juz zdrowiutka :))" title="Milesia juz zdrowiutka :))" /></a>
    • ameraa Re: 7mc i odrzuca pierś 13.01.07, 11:40
      Mój problem jest jeszcze bardziej zaawansowany, bo mały odrzuca mleko w ogóle.
      Potrafi zjeśc 280 ml gęstej kaszki, tyle samo startych owoców, a mleka wypije
      kilka łyków i ma dosyc. Z tym, że u mnie dotyczy to zarówno mleka z piersi,
      którą do tej pory regularnie go karmiłam, jak i mleka modyfikowanego, które
      próbowałam mu podac, kiedy przestraszyłam się, że moje już mu nie "pasi". Mały
      ma 9 m-cy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka