jutka74 20.12.07, 01:23 Pani Moniko, czy 6-miesięczniakowi mogę podać picie w kubku-niekapku czy to prawda, ze kubki niekapki są niedobre dla zgryzu? A jeśli w kubku to z jakim ustnikiem? Miękkim czy twardym? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bathilda Re: kubki-niekapki 20.12.07, 08:19 Na innym forum eksperckim wypowiadał się w sprawie niekapków Paweł Zawitkowski forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=1017&w=71941263 Wątek jest długi i przepełniony emocjami, które związane są z czymś innym, nie mniej jednak gdzieś na dole jest merytoryczna odpowiedź Pana Pawła. Odpowiedz Link Zgłoś
druuna Re: kubki-niekapki 20.12.07, 10:07 Znalazłam wreszcie merytoryczna odpowiedź Pana Z. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=1017&w=71941263&a=71988790 W takim razie skoro nie kubek-niekapek to bidon (ze słomką)? Odpowiedz Link Zgłoś
bathilda Re: kubki-niekapki 20.12.07, 10:12 Ogólnie Paweł Z. poleca kubeczek Medeli. U nas jako-tako idzie, choć połowa wody ląduje na Piotrku bo kubeczek to świetna okazja do plucia i puszczania baniek ;) Odpowiedz Link Zgłoś
druuna Re: kubki-niekapki 20.12.07, 11:11 aż sobie poszukam tego kubeczka medeli na necie z ciekawości :p mimo, że zuzi świetnie idzie picie z bidonu! Odpowiedz Link Zgłoś
druuna Re: kubki-niekapki 20.12.07, 11:14 ale ten kubek to nie jest niekapek? nie? tylko taki zwykły? Odpowiedz Link Zgłoś
pitu_finka Re: kubki-niekapki 20.12.07, 11:18 Dziewczyny, a gdzie kupic kubeczek Medeli? najlepiej nie w sieci, w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
bathilda Re: kubki-niekapki 20.12.07, 11:22 Pitu_finka, Calineczka którą podlinkowałam niżej ma sklep stacjonarny koło Ronda Wiatraczna. Odpowiedz Link Zgłoś
pitu_finka Re: kubki-niekapki 20.12.07, 12:14 Szkoda ze taki malutki, ale w sumie moja cora i tak na raz nie wypija wiecej niz 20-30 ml, wiec moge dolewac. Tylko kiedy ja sie tam dokulam??? To nie moja strona Wisły. Odpowiedz Link Zgłoś
bathilda Re: kubki-niekapki 20.12.07, 12:34 Wiesz, on może się do Ciebie dokulać, tylko trzeba się przełamać do zakupów netowych ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pitu_finka Re: kubki-niekapki 20.12.07, 16:20 Ja jestem pzrekonana do zakupow internetowych ale czekam az jeszcze bede o nich cos chciala zeby za dostawe nie placic. Odpowiedz Link Zgłoś
bathilda Re: kubki-niekapki 20.12.07, 11:21 Kubek wygląda tak calineczka.pl/sklep/product_info.php?products_id=3277 Jest wyprofilowany tak, że rant opiera się na wargach dziecka. Tylko on jest nieduży, chyba 30 ml pojemności, więc nie wiem czy dla Twojej Zuzi nie za mały. Odpowiedz Link Zgłoś
jutka74 Re: kubki-niekapki 20.12.07, 15:31 Dziewczyny, czyli tak: bidon ze słomką jest OK i kubeczek Medeli. A jakby tak spróbować butelką ze smoczkiem? Może u półrocznika nie zaburzy to tak bardzo techniki ssania? Tak dopóki nie dorośnie do bidonu ze słomką. Jak sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
bathilda Re: kubki-niekapki 20.12.07, 16:16 Jutka, takiego wielkiego chłopa chcesz butelki uczyć? Przecież on niedługo na randki zacznie chodzić ;) A poważnie, to Pani Monika parę razy pisała, że to trochę dziwne żeby uczyć dziecko butli w momencie gdy właściwie powoli należałoby je od butli odzwyczajać. Ale spróbuj - mój np. na butlę wypiął się w 100%, robi z niej gryzak i tyle. Po kilku próbach podania w ten sposób wody zrezygnowałam. Ale może u Was się uda. Odpowiedz Link Zgłoś
monika_staszewska Re: kubki-niekapki 21.12.07, 12:23 A jeśli jakkolwiek myśleć w tym wieku o butli, to raczej z ustnikiem niż ze smoczkiem. Wiem, wiem mam w tej kwestii odmienne zdanie niż Paweł Zawitkowski. pozdrawiam :) monika staszewska Odpowiedz Link Zgłoś
jutka74 Re: kubki-niekapki 21.12.07, 23:48 bathilda - no wiem, że synio niebawem osiągnie wiek randkowy ;) ale chciałabym jakoś uprościć życie opiekunce, bo powrót do pracy za chwilę :( Pani Moniko - ale z miękkim czy twardym ustnikiem? Odpowiedz Link Zgłoś
zaisa Re: kubki-niekapki 22.12.07, 00:11 A jak z zębami? Jak nie ma, to radziłabym miękki ustnik. U nas się sprawdził. Nadal jest używany (14 m i 4 zeby) na wyjściach i jak nie mam checi przebierac dziecka;) Albo trzymać mu kubka. Ale uwielbia tez pic ze zwyklych kubkow. Im większy tym lepszy - do jednego prawie z głową wchodzi;p Odpowiedz Link Zgłoś
monika_staszewska Re: kubki-niekapki 31.12.07, 13:43 Zwykle maluchy wolą miękkie ustniki, ale widziałam artystę, który preferował twardszy. Jednakowoż chyba lepiej zacząć od miękkiego. pozdrawiam :) monika staszewska Odpowiedz Link Zgłoś