kasia5583 03.03.08, 22:13 Pani Moniko bardzo proszę o radę. Mój synek ma miesiąc i od kilku dni przy karmieniu piersią pręży się i denerwuje. Karmię wyłącznie piersią i bardzo uważam na to co jem. Nie wiem co może być powodem takiego zachowania. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anusin79 Re: Maluch pręży się 05.03.08, 19:03 Podbijam temat bo mam podobny problem. Mój 7-tygodniowy synek (karmiony wyłącznie piersią) po kilku minutach jedzenia nagle zaczyna strasznie płakać i piszczeć. Bardzo go trudno później uspokoić. Dodam, że nie używamy smoczka Odpowiedz Link Zgłoś
mimi_o Re: Maluch pręży się 05.03.08, 20:26 Mój synek zachowywał się tak samo,ma 5,5m-ca,też karmiłam wyłącznie piersią.Nigdy też nie spędzał przy piersi zbyt wiele czasu.Nie wiedziałam już nawet,którą pierś mu podać,bałam się,że nie zdążył przez to prężenie się,przez co w rezultacie rezygnował z dalszego karmienia,spić to treściwsze mleko.Jako młoda matka nie wiedziałam jak długo musi pić,a tym bardziej czy się najadł.Tak więc podawałam mu nieraz tą samą pierś dwa razy z rzędu.Wracając do prężenia się,z czasem to przejdzie,a prawdopodobnie,tak usłyszałam od lekarza,jest to spowodowane ruchem w jelitkach,coś z niedojrzałym jeszcze ukł. pokarmowym,co powoduje ból,uczucie dyskomfortu.Jednym słowem takiego maluszka chyba boli to przelewanie się w brzuszku. Odpowiedz Link Zgłoś
monika_staszewska Re: Maluch pręży się 05.03.08, 21:00 Przyczyn może być co najmniej kilka. może zechce Pani zadzwonić do mnie jutro czy pojutrze - mam nadzieję, że po rundzie pytań i odpowiedzi uda nam się dociec przyczyny i znaleźć jakieś dobre rozwiązanie problemu. pozdrawiam :) monika staszewska Odpowiedz Link Zgłoś