joanna775 12.09.03, 13:08 Dziewczyny, który laktator elektryczny możecie polecić? No i jeśli przy okazji pamiętacie ile kosztował? W moim wypadku chodzi o rozbudzenie laktacji (będę adoptowała maleństwo) i takie cudo jest niezbędne. Joanna Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nata72 Re: który laktator polecacie? 14.09.03, 18:47 Ja od miesiąca mam Medelę i jestewm zadowolona. Ściągam mleko 1-2 razy dziennie. Kosztował 250 zł.Nie używałam żadnego innego więc nie mam porównania. Odpowiedz Link Zgłoś
fille Re: który laktator polecacie? 18.09.03, 12:07 Cześć Polecam AVENT używam drugi miesiąc i jestem bardzo zadowolona, kosztuje około 160PLN. Laktator jest ręczny i sprzedawany w dwóch wersjach: - z torebkami jedorazowymi, butelką i smoczkiem do takich torebek, klipsami i etykietemi do torebek - z butelkami 125ml (chyba dwoma nie wiem dokładnie bo mam ten pierwszy :-) ) pozdrawiam Małgosia Odpowiedz Link Zgłoś
kasik8 Re: który laktator polecacie? 19.09.03, 10:01 mam pytanko co do laktatora rowniez....przy pierwszym dziecku a bylo to 8 lat temu probowalalam uzywac laktatora recznego...niestety nie umiem sie tym poslugiwac..to strasznie mnie bolalo(czulam jakby laktator mial mi wessac cala piers)..i sciagalam pokarm recznie..teraz drugi raz zostane mama i zastanawiam sie czy laktator elektryczny jest inny...czy jest jakas regulacja odciagania? Ja rowniez za tym pierwszym razem uzywalam laktatora Avent. Kasik Odpowiedz Link Zgłoś
katse Re: który laktator polecacie? 20.09.03, 03:30 tylko elektryczny pojdz do poradni laktacyjnej i tam dadza ci sprobowac, ja mam wypozyczona duzy medeli, 5 za dzien, powinnam juz oddac i kupic maly elekt, ale boje sie ze bedzie duzo gorzej...dla Ciebie chyba najlepszy bedzie elekt; odciagasz jedna reka, druga mozesz np klikac w kompik. ja mam reczny avent, ale to dobre dla tych ktore mleka maja duzo powodzenia!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
benita30 Re: który laktator polecacie? 20.09.03, 21:10 Ja mam Medea ręczny Ma kilka ustawień siły ssania i nie wciąga całej piersi. Jeśli najpierw pierś się ociepli (używałam suszarki) łatwiej leci mleczko i nie rani się brodawek. Atak wogóle to ono nie leci po pierwszej minucie 'pracy' laktatora. Odpowiedz Link Zgłoś
fille Re: który laktator polecacie? 22.09.03, 17:01 Cześć Ja zaczęłam używać laktatora Avent jak mały miał około 4 miesięcy, piersi miałam już OK czyli wygojone, nie bolące. Ściągałam pokarm tylko z pełnych piersi np. opuszczałam karmienie i po następnym ściągałam pokarm również z "pełniejszej" piersi (mleko wypływa lepiej jeżeli da się chwilę possać dziecku pierś). Na początku udawało mi się ściągnąć maksymalnie 60, 80 ml, potem 120ml, a teraz od kiedy pracuję to przynoszę do domku od 220 do 270 ml (Ściągam tylko 1 raz w pracy, zajmuje mi to około 25min). Wiem od koleżanki, która używała Medeli, że na początku karmienia ( jeszcze w szpitalu) próbowała ściągać pokarm ale strasznie ją to bolało, teraz po kilku miesiącach spróbowała znowu i jest OK. Odciąganie NIE POWINNO boleć!!! Jeżeli boli tzn. że coś robi się nie poprawnie. Moje koleżanki używające Aventu i Medeli są zadowolone, spotkałam się natomiast ze złą opinią na temat laktatora z BabyOno. pozdrawiam Małgosia Odpowiedz Link Zgłoś
w_ania Re: który laktator polecacie? 26.09.03, 22:47 MEDELA TYLKO I WYŁĄCZNIE!!!! W twojej sytuacji elektryczny a nie ręczny (wiem co mówię musiałam odbudować laktację od początku. Wynika to z bardzo prostej przyczyny będziesz na początku ściągać pokarm czy też pobudzać piersi co 1 godzinę i w dzień i w nocy prze 1/2 godziny a potem co 3 godziny przez 1/2 godziny - chcesz ręcznym ??? Ten laktator można wypożyczyć ja miałam przez 1/2 roku 4 zł za dobę. Jeśli jesteś z Poznania to dam ci namiary na wypożyczalnie. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
w_ania Re: który laktator polecacie? 26.09.03, 22:50 BabyOno miałam przez 1 dzień myślałam że mi cycki wciągnie do środka tragedia i boli bo nie ma regulacji siły ssania robisz to tylko palcem na wyczucie w Medeli masz kilku stopniową skalę. Pap pa Ania Odpowiedz Link Zgłoś
weronika31 Re: który laktator polecacie? 27.09.03, 20:31 ja mam reczny laktator canpolu i jestem bardzo zadowolona ,swietnie wyciaga mleko Odpowiedz Link Zgłoś
silije.amj Re: który laktator polecacie? 27.09.03, 22:20 Przy tak dużej częstotliwości i długości odciągania jak przy rozbudzaniu laktacji, myśl o elektrycznych (ja miałam elektryczną Medelę, super jest) ponieważ do ręcznych musiałabyś być atletką, w końcu to długotrwała praca mięśni. Odpowiedz Link Zgłoś
mika.maciek Re: który laktator polecacie? 01.10.03, 19:50 W szpitalu używałam elektrycznego-super.Zanim wróciłam do domu mąz kupił mi laktator ręczny,plastikowy firmy? "Pur".Bardzo go sobie chwalę ,był tani ok 30 zł w jakiejś super promocji.Pierś prawidłowo ułożona nie boli,odciągam pokarm w ciągu kilkunastu minut ok.120ml,z butelki można podac małemu do picia mleczko bez problemu pasują standardowe smoczki. Odpowiedz Link Zgłoś
miriam20 Re: który laktator polecacie? 02.10.03, 15:19 Polecam elektryczną medelę. Świetnie rozbudza laktację. JA wypozyczylam go i płacę 5 zlotych za dobe. Próbowalam ściagać tez mleko laktatorem ręcznym aventu, ale po tygodniu strasznie nolaly mnie i brodawki (zacz ely pekać) i ręce. Znów wróciłam do medeli. Ściągam mleko co 3godzimy i podaję mojej córce, która się zbuntowała i za żadne skarby nie chciała ssać cyca. Odpowiedz Link Zgłoś
miriam20 Re: który laktator polecacie? 02.10.03, 15:19 Polecam elektryczną medelę. Świetnie rozbudza laktację. JA wypozyczylam go i płacę 5 zlotych za dobe. Próbowalam ściagać tez mleko laktatorem ręcznym aventu, ale po tygodniu strasznie nolaly mnie i brodawki (zacz ely pekać) i ręce. Znów wróciłam do medeli. Ściągam mleko co 3godzimy i podaję mojej córce, która się zbuntowała i za żadne skarby nie chciała ssać cyca. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pogodna34d Re: który laktator polecacie? 02.10.03, 20:16 Potwirdzam: Medela elektryczny! Odpowiedz Link Zgłoś
mamajaska Re: który laktator polecacie? 03.10.03, 12:10 ja właśnie odciągam elektryczną medelą - jestem w pracy i mam "przerwę na karmienie" - potem pokarm do lodówki i będzie na jutro na dzień - potwierdzam - medela jest rewelacyjna - gdy wyjechałam na tydzień bez synka utrzymała laktację na tym samym poziomie, wcale nie boli i nie wyciąga no i jedna ręka wolna - np. aby stukać w klawisze pisząc tego posta :) Odpowiedz Link Zgłoś
joanna775 Re: który laktator polecacie? 09.10.03, 10:04 Dzięki dziewczyny. Potwierdziły się moje przypuszczenia, że Medela jest the best, więc w odpowiednim momencie (mam nadzieję, że już niedługo) nabęde sobie takie cudo. A gdyby któraś z Was chciała odsprzedać - odezwijcie się na ferlian@wp.pl Pozdrawiam Wszystkie Karmicielki Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
silije.amj Re: który laktator polecacie? 09.10.03, 12:39 Aha zapomniałam napisać, że elektryczną Medelę poleciła mi 4 lata temu przez telefon właśnie pani Monika - wielkie dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
natatip Re: który laktator polecacie? 15.10.03, 11:12 a ile kosztuje taka medela? ja mam avent i nie polecam, mam wrazenie ze ciagnie za słabo, nie wyciąga do końca i moze przez to zmniejsza mi sie ilosc pokarmu... Odpowiedz Link Zgłoś
katse Re: który laktator polecacie? 15.10.03, 12:12 mini elektryczna kosztuje 270-290. duza 2500 mam mala, ale tez nie jestem pewna czy odciaga do konca - albo ja jestem w stanie tylko tyle wyprodukowac (600 ml /dzien, bez karmienia cycem). Odpowiedz Link Zgłoś