male_gonzo 30.10.03, 12:50 Dziewczyny od kiedy można normalnie jeść wszystkie produkty, aby dziecko nie miało alergii i kolki? Tak tęsknię za filiżanką kakao, albo kanapką z miodem i białym serem. Pozdrawiam. Asia mama Stasia (03.09.2003) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bizia Re: Normalnie zjeść? 30.10.03, 14:04 Jestem mamą 11-letniej Kasi i 2,5-rocznego Kubusia i na podstawie własnych doświadczeń w karmieniu piersią uważam, że nie ma gotowej recepty na dietę karmiącej mamy. Musisz obserwowac jak maluch reaguje na Twoje posiłki, bo są dzieci mniej lub bardziej wymagające w tym względzie. U mnie "bardziej" była Kasia i choć bardzo uważałam, kolek nie dało się poskromić restrykcyjną dietą. Kuba, jak przystało na faceta, nie miał żadnych dolegliwości, chociaz muszę się przyznać, że specjalnie się nie ograniczałam. Dodam jeszcze,że Kasię karmiłam 1,5 roku, Kubę - skończyłam przed 2 tygodniami. Życzę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
11ulla Re: Normalnie zjeść? 30.10.03, 18:50 hmm ja myslałam ze juz bede normalnie jest ...przez 6 miesiecy uwazałam, po woli wprowadzałam nowosci do swojej diety...no i jak stwierdziłam ze malutki nie ma alergii- synek dostał kaszlu i lekarz stwierdził, ze to na tle alergicznym od tygodnia znow nie mam co jesc, bo nie wiem na co alergia, profilaktycznie w odstawkę poszło wszystko co mogłoby uczulić...lekarz obstawia mleko, ale ja nie jestem pewna na razie scisła dieta, leki od alergii i czekanie az minie kaszel...mam nadzieje ze nie skonczy sie to np zapaleniem oskrzeli lepiej mocno uwazaj na swoją dietę pozdrawam ulla i maurycek(06.04.2003) Odpowiedz Link Zgłoś
natalia433 Re: Normalnie zjeść? 30.10.03, 23:18 Mój synek ma 3 miesiące i od dnia jego porodu jem wszystko na co tylko mam ochotę ,jem batoniki, piję mocną herbatę, jem smażone ,ostre itd. Synek nigdy nie miał koli ani alergii,ponoć alergia najczęściej występuje kiedy się na początku nic nie je a póżniej nagle zaczyna,ja przyzwyczaiłam synka od początku to takiej diety i narazie nie mam z tym żadnych problemów. pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: Normalnie zjeść? 31.10.03, 11:11 Ja przestalam uwazac na diete, jak mala skonczyla 6 miesiecy i sama zaczela jesc zupki, deserki itp. Dziecku nic sie nie dzialo. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
madzikowa Re: Normalnie zjeść? 31.10.03, 13:41 Kakao to bym na razie nie piła, ale chleb z serem i z miodem - i owszem. Ja po 4 miesiącach karmienia powoli przestałam ograniczać spożywanie takich produktów jak czekolada, mleko, kakao, kapusta, kalafior, orzechy (po orzechach Maly miał rzeczywicie wysypkę nawet później, i po truskawkach też)i owoce cytrusowe. To może uczulać i powodować kolki. Teraz nadal karmię - 14 miesiąc - i jem wszystko, uważam oczywiście z lekami, ale teraz już można dużo więcej! Proponuję: nie katuj się, tylko zjedz i obserwuj, czy maluszek nie reaguje źle. A zamiast kakao zjedz śliwki suszone - to zaspokoi potrzebę zjedzenia czegoś z magnezem, bo to pewnie stąd ochota na kakao!:))) Tylko nie za dużo, żebyś rozwolnienia nie dostała!:))) Pozrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
male_gonzo Re: Normalnie zjeść? 31.10.03, 14:15 Bardzo Wam dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam Was i Wasze maleństwa. Odpowiedz Link Zgłoś