Dodaj do ulubionych

trudny czas

29.01.11, 17:30
witam
niestety nie wiem już co mam robić ..Nadszedł dla mnie i mojego dziecka trudny okres w sumie weekend sad wychowuje synka sama od 4 lat ..mieszkanie mamy wynajmowane , ja pracuje zarabiam 1300 zł + 300 zł alimentów których i tak nie dostajemy)...po opłaceniu wszelkich opłat zostaje nam na życie nie wiele ale dawałam jakos radę,,, niestety nadszedł kryzys przed wypłata która mam 03.02 nie mam co dac jeść swojemu dziecku kompletnie jak nigdy w tym miesięcy wszystko nam sie pokończyło,,, chciałam pożyczyć od kogoś do tego czasu kilka zł niesttey jak to sie mówi przyjaciół i rodzinę poznaje się w potrzebiie i jest to prawda nikt nie chciał nam pomóc choć ja nie raz pomagałam innym...czy ktoś może nam pomóc ???? błagam o pomoc nie dla mnie ale dla mojego dziecka...mieszkamy w Gdyni na Dabrowie i za każdą pomoc bedziemy wdzieczni.....
Obserwuj wątek
    • oliwija Re: trudny czas 29.01.11, 21:18
      szkoda ze nie mieszkasz w Łodzi. pomogałbym ci. znaczy kupilabym jedzenie. kasy nie daje. uwazam ze takie proszenie sie w sieci ma znamiona naciagania - byc moze tka nie jest ale...
      • samotna_mama36 Re: trudny czas 29.01.11, 21:25
        nie mam na myśli w żaden sposób pieniędzy !!!!! zeby to było jasne smile chodzi mi tylko o jedzenie dla nas ...przepraszam ze zwróciłam sie o pomoc tutaj ale jestem juz bezsilna sad
        • pom Re: trudny czas 30.01.11, 11:11
          Napisz do mnie na maila proszę
          • samotna_mama36 Re: pom 30.01.11, 11:41
            napisałam na maila ..pozdrawiam
    • kajda28 Re: trudny czas 30.01.11, 12:52
      Dlaczego nie dostajesz alimentów? jak zarabiasz 1300 to kwalifikujesz się na FA.
    • jogaj Re: trudny czas 30.01.11, 20:11
      Hej
      dopiero weszlam na forum, jesli jeszcze potrzebujesz pomocy to prosze o kontakt,
      na maila, mieszkam na fikakowie
      Pozdrawiam
      Jola
    • basia181 Re: trudny czas 30.01.11, 20:33
      Mogę Cię tylko wesprzeć mentalnie, bo mieszkam na drugim końcu Polski. Ja też jestem samodzielną mamą w wynajmowanym mieszkaniu i ledwo wystarcza od wypłaty do wypłaty. Po prostu nie mogę uwierzyć jakimi skur... są niektórzy faceci, a z drugiej strony nie mogę się nadziwić, jaką siłę mają kobiety, by przejść przez to bagno
    • baltycki Re: trudny czas 30.01.11, 21:41
      samotna_mama36 napisała:

> witam
      > niestety nie wiem już co mam robić ..Nadszedł dla mnie i mojego dziecka
      > trudny okres w sumie weekend sad wychowuje synka sama od 4 lat ..
      > mieszkanie mamy wynajmowane , ja pracuje zarabiam 1300 zł + 300 zł
      > alimentów których i tak nie dostajemy)...

Dlaczego nie dostajesz alimentow?
      Przy takich dochodach przysluguja z FA.
      • krolowanocy Re: trudny czas 31.01.11, 15:58
        > Dlaczego nie dostajesz alimentow?
        > Przy takich dochodach przysluguja z FA.

nie przysługują. za wysoki wychodzi dochód na osobę w rodzinie.
        • baltycki Re: trudny czas 31.01.11, 16:26
          2. Świadczenia z funduszu alimentacyjnego przysługują, jeżeli dochód rodziny w przeliczeniu na osobę w rodzinie nie przekracza kwoty 725 zł

Ilekroć w ustawie jest mowa o:

1) dochodzie - oznacza to, po odliczeniu kwot alimentów świadczonych na rzecz innych osób:
          a) przychody podlegające opodatkowaniu (........)
          c) inne dochody
          - alimenty na rzecz dzieci,

Alimenty otrzymywane a nie tylko zasądzone.
          Prawda?
    • j-e-a-g Re: trudny czas 31.01.11, 15:20
      Kochana zwróć się do Opieki społecznej powinni dac ci zapomogę,a dlaczego nie dostajesz alimentów z funduszu skoro tatuś nie płaci?
      Szkoda,że nie mieszkasz bliżej cos bym na to poradziła.
      • kajda28 Re: trudny czas 31.01.11, 17:01
        > Kochana zwróć się do Opieki społecznej powinni dac ci zapomogę,a dlaczego nie d
        > ostajesz alimentów z funduszu skoro tatuś nie płaci?

Do opieki to faktycznie za dużo zarabia tam kryterium jest 350 zł na osobę- no chyba że coś się ostatnio zmieniło, choć wątpię. Ale FA jak najbardziej.
    • mmggz Re: trudny czas 01.02.11, 10:22
      Napisz do mnie na priva, jestem z gdańska.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka