Dodaj do ulubionych

SAMODZIELNA NIE ZNACZY SAMOTNA

25.07.04, 12:24
Dziewczyny przestańcie mówić "samotna matka", bo nie jesteście samotne -
macie swoje dzieci, które Was kochają ponad wszysztko, szczerą i prawdziwą
miłoscią, bo tylko miłość naszych pociech taka jest. Macie rodziców,
znajomych, przyjaciół. To, że w pojedynkę wychowujecie swoje dzieci nie
oznacza, że jesteście samotne. Zrozumcie to w koncu!!!! Ja kiedyś też
sądziłam, że jestem samotną matką, ale tak nie jest. Nie jestem samotna,
jestem szczęsliwa, otoczona grupą ludzi na których mogę zawsze polagać -
chociaż czasem jest mi smutno i źle, ale to naturalne uczucie drzemiące w
każdym człowieku. A fakt posiadania męża czy partnera nie oznacza, że zawsze
sie bedzie szczęśliwym, nie odczuje się pustki i samotnosci (bo czasami bywa
nawet gorzej).
Tak więc - samodzielne mamuśki głowa do góry, nie jesteście samotne.
SamoDZIELNA mamuśka półrocznej Wiktorii.
Obserwuj wątek
    • ewik25 Re: SAMODZIELNA NIE ZNACZY SAMOTNA 25.07.04, 17:13
      Wiesz co tak sie sklada,ze o wiele latwiej jest matce,ktora sama wychowuje
      dziecko jezeli ma wlasnie oparcie w rodzinie,w bliskich,w znajomych czy w
      przyjaciolce lub w przyjacielu.Moj maz odszedl od nas pol roku temu,wszystkie
      moje kolezanki wyjechaly za granice,dwa tyg.temu pozegnalam ostatnia
      przyjaciolke,ktora wyjechala do Wloch.Jak narazie nie zamierzaja wrocic.Nie mam
      juz nikogo z kim moglabym porozmawiac,spotkac sie,przetrwac ten najtrudniejszy
      okres.Z matka sie nie dogaduje zupelnie nie moge na nia liczyc.Wierz mi,ze bylo
      by mi o wiele latwiej gdybym miala kogos z kim moglabym porozmawiac,spotkac
      sie,ale nie mam.Jest mi cholernie ciezko i nie zycze nikomu takiej samotnosci.
    • iberka Re: SAMODZIELNA NIE ZNACZY SAMOTNA 25.07.04, 17:29
      a ja jestem samotna ale nie sama,bo wlasnie mam Kubusia.Poza tym samodzielna
      nie jestem tylko bardzo zalezna od wszystkiego i wszystkich. I taka jest
      prawda,nie lubie wmawiac sobie,ze jestem dzielna,piekna i wszystko moge kiedy
      tak nie jest,ehh
      iza
      • haribo do ewik 25.07.04, 21:42
        skąd jesteś, może byśmy się spotkały? jak chcesz to pisz na priva...
      • haribo do iberka 25.07.04, 21:45
        Nie tylko Ty jesteś zależna od wszystkich i wszystkiego, bo każdy człowiek jest
        zawsze od czegoś i kogoś zależny. Nie ma osoby, która by mogłaby powiedzieć,
        że jest w 100% niezależna, więc głowa do góry i więcej wiary w siebie. I z
        pewnoscią jesteś dzielniejsza i więcej możesz niż Ci się wydaje, a urodę niech
        ocenią inni - jak mawia mój kumpel "nie ma brzydkich kobiet, są tylko takie
        które mi się podobają lub nie".
        Pozdrawiam.
      • niezabutka do Iberka: 27.07.04, 10:19
        niestety masz racje, samotna to może nie jest nazbyt trafne określenie
        ale "samodzielna" to bardzo na wyrost. Ja tam pracuje (jak na razie) ale jestem
        ciagle totalnie uzalezniona: od rodziców, bo nie stac mnie na mieszaknie,
        mieszkamy z syenm razem z nimi, bo opiekuja sie moim dzieckiem kiedy jestem w
        pracy,,,,bo moge gdzies sie ruszyc tylko wtedy kiedy zgodza sie zostac z moim
        dzidziusiem przez dłuższy czas..a nie jest to przeciez żaden ich obowiązek..a
        czesto jestem zalezna finansowo, bo czesto gęsto nie starcza nam do 1
        wszego..takze do samodzielnosci to nam jeszcze bardzo daleko..
        pozdrawiam, Kalina i Miko
    • elaw2 Re: SAMODZIELNA NIE ZNACZY SAMOTNA 26.07.04, 15:56
      A ja powiem tak: samodzielna brzmi o wiele lepiej niż samotna! Jak tu pierwszy
      raz zajrzałam, to bardzo mi się to określenie SAMODZIELNA spodobało. Jest w nim
      siła a tego mi właśnie potrzeba. Nie żal, smutek czy rozmamływanie sie nad sobą
      tylko właśnie siła i dużo odwagi, i nadziei. Ja samotna nie jestem, bo mam
      Kasię, fajną córeczkę i super mamę i braci. No i wielu, wielu dobrych,
      życzliwych znajomych wokoło. A że nie ma przy mnie męża, w moim przypadku to
      atut, bo dalsze życie z alkoholikiem jest już w tej chwili dla mnie nie do
      przyjęcia (choć żeby do tego dojrzeć potrzebowałam dużo czasu). Nie zawsze jest
      łatwo, czasami poklnę sobie w duchu na różne sprawy, ale kto powiedział, że w
      życiu ma być tylko z górki. No i mam też Was, kochane SAMODZIELNE! Bardzo mi
      pomagacie! Pozdrawiam samodzielna mama i kobieta też.
    • elaw2 Re: SAMODZIELNA NIE ZNACZY SAMOTNA 26.07.04, 17:54
      Jak sobie przed chwilką otworzyłam zdjęcie małej Wiktorii, to w pokoju, mimo
      pochmurności za oknem, zrobiło się słonecznie! Haribo, nic dziwnego, że mając
      takiego szkraba, jesteś zadowolona i szczęśliwa! Buziaczki dla małej!!!
      Pozdrawiam i szybko kończę pracę, bo na mnie w domu też czeka taki promyczek,
      tylko ciut starszy! Pozdrawiam.
      • haribo do elaw2 26.07.04, 20:47
        Dzięki za miłe słowa. I cieszę się, że też wolisz być samodzielną niż samotną.
        Gorąco pozdrawiam i jak masz ochotę to zajrzyj na najnowsze fotki mojej małej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka