Dodaj do ulubionych

ciąża a rozwód

27.05.13, 10:17
powiedzcie mi, doświadczone w samodzielności mamy, jakie mam szanse na utrzymanie rozwodu teraz gdy jestem w ciąży? myśl o rozwodzie chodzi za mną już od dawna, chwila słabości spowodowała że zaszłam w ciążę (wiem, wiem, głupie, rozwodzić sie chcę a idę z nim do łózka). W pozwie nie mogę wpisać, że nie ma miedzy nami więzi fizycznej (zobacz: ciąża). Mimo wszystko, chcę rozwodu. jakie mam szanse?
Obserwuj wątek
    • annakate Re: ciąża a rozwód 27.05.13, 21:00
      Niewielkie. Bardzo niewielkie.
      • oolalalaaaa3 Re: ciąża a rozwód 27.05.13, 21:42
        zgadzam sie. bardzo niewielkie. owoc tego związku nosisz w brzuchu. kłamać nie będziesz bo po co?
        każda sytuacja jest inna, ale Twoja nie ma szans.
        u nas było tak, że oboje kłamaliśmy co do współzycia. ustaliliśmy wspólnie że tak będzie dla nas łatwiej i szybciej. sędzina przełknęła. pozostałe warunki też wspełniliśmy
    • lilith76 Re: ciąża a rozwód 28.05.13, 20:23
      A mąż chce rozwodu?
      Jeśli jest obopólna zgoda i ustalenia sąd także nie daje rozwodu pomimo ciąży???
      Moja koleżanka brała rozwód będąc w ciąży, ale to było trzy dekady temu. Ukryła to przed sądem. Były mąż i kolejny mąż nie mieli nic przeciwko. W dodatku ojcem był mąż nr 1.
      • annakate Re: ciąża a rozwód 28.05.13, 22:02
        Sąd nie ma zdolności nadprzyrodzonych i jesli wszyscy zainteresowani skłamaliby (po uprzedzeniu o odpowiedzialności karnej za składanie fałszywych zeznań) co do tego, czy istnieje więź fizyczna a ciązy nie byłoby widać to rozwód mógłby zostać orzeczony. Sąd nie jest również ślepy i jesli pani będzie na oko w ciąży to zostanie o to zapytana - oczywiście może twierdzić, że objadła się agrestu i ją wzdęło, ale może wtedy zostać poproszona o zaświadczenie lekarskie. zakładam, że skoro autorka już wie, że jest w ciąży to jest to co najmniej 2 miesiąc, ciąża widoczna jest gdzieś tak w piątym miesiącu, a pozew nie został jeszcze złozony - znając realia to mało prawdopodobne, by termin rozprawy był w ciągu 3 miesięcy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka