18.12.04, 18:50
Mam pytanie: czy do przyznania alimentow bierze sie pod uwage dochod za
ostatni rok czy za 3m-ce?
Obserwuj wątek
    • pchelka Re: alimenty 18.12.04, 19:10
      Cześć Słoneczko smile
      Za trzy miesiące netto - takie zaświadczenie muszą dostarczyć obie strony.
    • pelaga Re: alimenty 18.12.04, 20:01
      Jesli wniesiesz, aby brany byl dochod za caly rok to bedzie brany pod uwage
      dochod za caly rok. Moj ex na ostatniej rozprawie nawet zarzadal mojego pit-a
      za poprzedni rok. Biedaczek myslal, ze spie na pieniadzach wink))
      Tak wiec mozesz zarzadac czego Ci sie zywnie podoba smile Chcesz za rok, moze byc
      za rok smile Tylko napisz to w pozwie i umotywuj.
      Pozdrawiam
      • sama.mama Re: alimenty 19.12.04, 15:23
        no wlasnie -ja dostalam na wezwaniu prosbe o dostarczenie pitu za 2003 i
        zaswiadczenie o rocznych dochodach(bedac na urlopie wychowawczym) -on natomiast
        przyniosl tylko zaswiadczenie z trzech ostatnich miesiecy -oprzy czym od
        listopada ma podwyzke,ktora szefowi motywowal - pojawieniem sie dziecka.W
        zwiazku z tym jego sredni wyszla duzo mizerniej,niz obecne i przyszle
        mozliwosci.
        Pelaga -wyslalm do ciebie maila-ale nie mam pojecia,czy nie dotarl czy cos sie
        dzieje.
        mam teraz bardzo ograniczony dostep do netu -ale gdybys byla tak mila i pomogla
        mi w apelacji - bylabym Ci bardzo zobowiazana.
        • pelaga Re: alimenty 19.12.04, 17:24
          Odpisalam dopiero dzis.
          A jak uporasz sie z oszczerstwami, ktore Twoj Mr D na Ciebie napisal, to
          pamietaj, ze alimanty mozesz i POWINNAS (moim zdaniem, co ja zaniedbalam)
          regularnie podwyzszac, wraz z poprawa sytuacji materialnej ojca i wzrastajacymi
          potrzebami dziecka.
          Jesli wiesz, ze srednia za rok wyjdzie lepsza niz za 3 miesiace, wnos o srednia
          za rok. Nie ma sie co sentymencic.
          Pozdrawiam
          • sama.mama Re: alimenty 19.12.04, 19:06
            no i ja odpisalamsmile))

no i w sprawie alimentow jest odwolanie-uwazam,ze zostalam potraktowana
            niesprawiedliwie,pomijajac ohydne oszczerstwa tatulka i jego manipulacje.
            Z tytulu 24 godzinnej opieki nad polrocznym dzieckiem "laskawie" dodala 50
            zlotych,do kwoty jaka tatus zgodzil sie placic.

A...i zdecydowanie jestem pozbawiona sentymentow...z wiadomych powodow

pozdawiam
    • czekolada72 Re: alimenty 20.12.04, 12:32
      Nam sad kazal doniesc z pracy zaswiadczenia o dochodach netto za ostatnie pol
      roku, z rozbiciem na poszczegolne miesiace. Mysle, ze jednak pity sa bardziej
      realistyczne
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka