Dodaj do ulubionych

Zaglądam na forum od jakiegoś czasu i czytam,

11.07.06, 06:33
Obserwuj wątek
    • eelmer Re: Zaglądam na forum od jakiegoś czasu i czytam, 11.07.06, 06:48
      (pośpieszyłam się),czasem coś napiszę.Mój synek mam 5 lat, ojca niestety nie
      poznał i nie wiem czy to kiedykolwiek się stanie.Wie,że jest, jak ma na imię, że
      mieszka dość daleko a z nami nie, bo nie kocha mamy.W czerwcu w kalendarzu
      zaznaczone były dni specjalne i dziecko prosiło, żeby przeczytać.Więc
      czytam:dzień dziecka - "to moje święto !" i czytam dalej"dzień ojca" i czekam na
      pytania a moje dziecko - "a tego to my nie świętujemy !" To jedna z tych
      wypowiedzi, które się długo pamięta.Proszę o kontakt samodzielne mamy, które są
      zupełnie same tzn.nie mają rodziców,żadnej rodziny.Napiszcie, proszę jak sobie
      radzicie.Mam ostry "dół" a muszę sobie z tym poradzić...
      • mama322 Re: Zaglądam na forum od jakiegoś czasu i czytam, 11.07.06, 07:08
        Wiesz, a moje starsze dziecko na imprezie szkolnej z okazji dnia mamy i taty.
        powiedziała coś co mnie zszokowało. Prawie wszystkie dzieci były z rodzicami,
        tylko ja byłam sama. Było mi smutno i miałam poczucie winy (CHOCIAŻ TO NIE JA
        ZAWINIŁAM)udawałam, że wsztystko jest ok, ale dzieci jakoś to wyczuwają. Po
        występie podeszła do mnie i na ucho powiedziała " jakbym była facetem to nigdy
        bym cie nie zostawiła, zobacz na inne mamy, może i one mają mężów, ale to ty
        jesteś piękna jak lalka Barbie".... I tak moje dziecko próbowało mnie
        pocieszyć. NIe ja ją tylko ona mnie...
        • anetina piękne :) 11.07.06, 08:47

• majeczka2310 Re: piękne :) 11.07.06, 10:47
            a moje dziecko też mnie pociesza, mówi" nie bądź smutna mamusiu, nie" i tylk
            serce mam jak tatar gdy drugie woła za obcymi facetami tato!
    • oleczka_a Re: Zaglądam na forum od jakiegoś czasu i czytam, 11.07.06, 11:21
      Ach dziewczyny, dlaczego tak się przejmujecie czymś, czego i tak nie da się
      zmienić! Wasze dzieci będą na pewno uśmiechnięte, jak będą widziały, że Wam
      jest dobrze! To Wy musicie dawać siłę dzieciaczkom, nie na odwrót!

Przecież na braku taty świat się nie kończy. Sama wychowuję dzieci bez ojca, i
      jest nam dobrze razem. I nawet do głowy by mi nie przyszło martwić się w Dzień
      Taty i Mamy, że coś jest nie tak. Uśmiechajmy się, a życie będzie łatwiejsze. I
      dla nas, i dla dzieci!

Wiadomo, że dzieciom lepiej jest w pełnych rodzinach. Ale przecież teraz już
      prawie połowa z nich wychowuje się tylko z jednym rodzicem. A wkoło jest tylu
      mężczyzn: sąsiadów, wujków, mężów naszych koleżanek i przyjaciółek. Niech oni
      czasem powariują z Waszymi dziećmi, żeby wiedziały one, czym jest mężczyzna. A
      nasze zamartwianie się nic nam nie pomoże.

Życzę Wam uśmiechu!!
      ola
      • mamajulitki Re: Zaglądam na forum od jakiegoś czasu i czytam, 13.07.06, 21:53
        jak pytam moja mala Julenke : czyja ty jestes to mowi "moja" i nic tego nie
        zmieni
        Iwona

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka