eelmer Re: Zaglądam na forum od jakiegoś czasu i czytam, 11.07.06, 06:48 (pośpieszyłam się),czasem coś napiszę.Mój synek mam 5 lat, ojca niestety nie poznał i nie wiem czy to kiedykolwiek się stanie.Wie,że jest, jak ma na imię, że mieszka dość daleko a z nami nie, bo nie kocha mamy.W czerwcu w kalendarzu zaznaczone były dni specjalne i dziecko prosiło, żeby przeczytać.Więc czytam:dzień dziecka - "to moje święto !" i czytam dalej"dzień ojca" i czekam na pytania a moje dziecko - "a tego to my nie świętujemy !" To jedna z tych wypowiedzi, które się długo pamięta.Proszę o kontakt samodzielne mamy, które są zupełnie same tzn.nie mają rodziców,żadnej rodziny.Napiszcie, proszę jak sobie radzicie.Mam ostry "dół" a muszę sobie z tym poradzić... Odpowiedz Link Zgłoś
mama322 Re: Zaglądam na forum od jakiegoś czasu i czytam, 11.07.06, 07:08 Wiesz, a moje starsze dziecko na imprezie szkolnej z okazji dnia mamy i taty. powiedziała coś co mnie zszokowało. Prawie wszystkie dzieci były z rodzicami, tylko ja byłam sama. Było mi smutno i miałam poczucie winy (CHOCIAŻ TO NIE JA ZAWINIŁAM)udawałam, że wsztystko jest ok, ale dzieci jakoś to wyczuwają. Po występie podeszła do mnie i na ucho powiedziała " jakbym była facetem to nigdy bym cie nie zostawiła, zobacz na inne mamy, może i one mają mężów, ale to ty jesteś piękna jak lalka Barbie".... I tak moje dziecko próbowało mnie pocieszyć. NIe ja ją tylko ona mnie... Odpowiedz Link Zgłoś
majeczka2310 Re: piękne :) 11.07.06, 10:47 a moje dziecko też mnie pociesza, mówi" nie bądź smutna mamusiu, nie" i tylk serce mam jak tatar gdy drugie woła za obcymi facetami tato! Odpowiedz Link Zgłoś
oleczka_a Re: Zaglądam na forum od jakiegoś czasu i czytam, 11.07.06, 11:21 Ach dziewczyny, dlaczego tak się przejmujecie czymś, czego i tak nie da się zmienić! Wasze dzieci będą na pewno uśmiechnięte, jak będą widziały, że Wam jest dobrze! To Wy musicie dawać siłę dzieciaczkom, nie na odwrót! Przecież na braku taty świat się nie kończy. Sama wychowuję dzieci bez ojca, i jest nam dobrze razem. I nawet do głowy by mi nie przyszło martwić się w Dzień Taty i Mamy, że coś jest nie tak. Uśmiechajmy się, a życie będzie łatwiejsze. I dla nas, i dla dzieci! Wiadomo, że dzieciom lepiej jest w pełnych rodzinach. Ale przecież teraz już prawie połowa z nich wychowuje się tylko z jednym rodzicem. A wkoło jest tylu mężczyzn: sąsiadów, wujków, mężów naszych koleżanek i przyjaciółek. Niech oni czasem powariują z Waszymi dziećmi, żeby wiedziały one, czym jest mężczyzna. A nasze zamartwianie się nic nam nie pomoże. Życzę Wam uśmiechu!! ola Odpowiedz Link Zgłoś
mamajulitki Re: Zaglądam na forum od jakiegoś czasu i czytam, 13.07.06, 21:53 jak pytam moja mala Julenke : czyja ty jestes to mowi "moja" i nic tego nie zmieni Iwona Odpowiedz Link Zgłoś