anne1973 07.09.06, 11:14 hej mam poważny problem. ojca chcę pozbawić praw-sprawa w toku.chętnie posłucham doświadczonych w tym temacie, bo ma adwokata skurczybyka. dodam, że to nie jest "zwykły" przypadek więc interesują mnie te ekstremalne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamatoomaszka Re: Pozbawienie praw 08.09.06, 22:29 Mysle, ze powinnas skorzystac z bezplatnej pomocy prawnej w OPS/MOPS, Centrum Pomocy Rodzinie itp, wowczas zorientujesz sie, jakie sa wymagania podczas takiego procesu, co musisz wykazac, o co Cie beda pytac itd. Wspomniani wyzej prawnicy napisza Ci pismo procesowe i wtedy bedziesz wiedziala, czy rzeczywiscie adwokat jest Ci potrzebny, bo moze nie, jesli masz wystarczajaco silne argumenty dotyczace ojca dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
virtual_moth Re: Pozbawienie praw 08.09.06, 22:49 Dlaczego chcesz pozbawić go władzy rodzicielskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
flykee Re: Pozbawienie praw 09.09.06, 17:52 A pomyślałaś co będzie z dziećmi jak Tobie się coś stanie np. umrzesz? Wtedy dzieci trafią do domu dziecka, może przy odrobinie szczęścia trafi im się jakaś rodzina zastępcza. Ale pewnie to dla ciebie nie jest ważne, grunt że dokopiesz byłemu. Ograniczać powinno się prawa tylko tym rodzicom, którzy piją, ćpają lub są pedofilami! Odpowiedz Link Zgłoś
magda336 Re: Pozbawienie praw 09.09.06, 18:25 a takim którzy uciekają za granicę i od 2,5 roku nie kontaktują się z dzieckiem? A i okazuję się również że są poszukiwani listem gończym o czym oczywiście tu w kraju nikt nie wiedział, też myślałam o pozbawieniu, nie po to żeby komukolwiek dokopać - chodziłam na terapię - ale żeby zabezbieczyć siebie i syna przed sytuacją kiedy marnotrawny tatuś wróci i nagle zapała ochotą do niczym nie skrępowanych kontaktów z synem. Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Pozbawienie praw 09.09.06, 21:37 jasne a tako ojciec co z 5 lat dziecka nie widział, założył nową rodzinę to bardzo się uciszy że "przeszłość go dopadła" Odpowiedz Link Zgłoś
flykee Re: Pozbawienie praw 09.09.06, 23:04 Nieważne ile się niewidzieli, ale to zawsze ojciec. Widzę że mamusie bardzo łatwo by dzieciaki do bidula oddały. Zero pomyślunku że coś w tym jest, że róże rzeczy się ludziom przytrafiają. Oczywiście są przypadki ojców, których powinno się wręcz separować od dzieci. Ale często jest tak że mamusie same separują byłych partnerów po rozstaniu- ze złości, żalu, rozczarowania albo czystej złośliwości. Tylko gdzie tu dobro dziecka? Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Pozbawienie praw 10.09.06, 18:51 tam od razu do bidula, dzieckiem mogą sie zając inne osoby, ja osobiście wolałabym żeby to byli dziadkowie albo ktoś z rodzeństwa bo wiem żę jesli to byłby "tatuś" to moja rodzna nigdy by jyż dziecka nie widziała Odpowiedz Link Zgłoś