Dodaj do ulubionych

Alementy bez rozwodu

30.10.06, 08:13
Maz przebywa za granica, przyjechal na kilka dni i oswiadczyl ze ma juz kogos
innego i nie chce ze mna dalej tworzyc malzenstwa. chce rozwod za
porozumieniem stron, liczy ze ja wszystko w sadzie pozalatwiam. dadam ze mamy
dwu letnie dziecko. Jestem zalamana. Moja pensja nie wystarcza nawet na
oplaty. zdeklarowal ze bedzie nam pomagal i przesylal 1300 zł. Prosze was, jak
zrobic zeby te pieniadze z miesiaca na miesiac dostawac, Abym nie musiala sie
martwic, ze w ktorymsc miesieacu nie przysle. Czy mozliwe jest zatwierdzenie
alimentow bez rozwdu. to tak dlugo trwa. prosze o pomoc. Maria
Obserwuj wątek
    • megan26 Re: Alementy bez rozwodu 30.10.06, 09:13
      witam oczywiście że jest możliwe abyś dostawała alimenty bez rozwodu musisz w
      sądzie złożyc pozew o alimenty ale zanim dojdzie do sprawy minie trochę czasu
      jakieś 2 lub 3 miesiące a domyślam się że pewnie chcesz to załatwić nieco
      szybciej. Być może jest możliwość załatwienia tej sprawy u notariusza musisz
      zgłosić się tam z mężem i dowiedzieć się jak by to wyglądało pozdrawiam
      • makao9 Re: Alementy bez rozwodu 30.10.06, 09:41
        Dziekuje za odpowiedz. Myslalam tez o notariuszu, jednak maz nie chce tam pojsc,
        bo powiedzial ze teraz jest w stanie dawac mi te pieniadze a potem to roznie
        moze byc. jednak ja mam na utrzymaniu 2 ltenie dziecko i musze miec stabilna
        sytuacje finansowa. Nie chce tego rozwodu, nadal kocham meza- ale wyjazd za
        granice dal mu tyle swobody ze nie chce juz z nami mieszkac i brac udzial w
        zyciu rodzinnym. Co ja mam robić? jestem zalamana
        • megan26 Re: Alementy bez rozwodu 30.10.06, 10:27
          słuchaj napisz do mnie na gg 810402 i nie załamuj się ja przez to wszystko
          przechodziłam i przechodzę nadal musimy być silne dla naszych dzieci pozdrawiam
          i odezwij się Magda
    • oliwija Re: Alementy bez rozwodu 30.10.06, 10:01
      mozliwe. ja tak zrobiłam. ale zeby sie ubezpieczyćod rzu zanieś wyrok do
      komornika. zeby byc pewynym ze ci prześle.
      • makao9 Re: Alementy bez rozwodu 30.10.06, 10:53
        Oliwja ale jak to wszystko zalatwic. masz przykladowy wniosek o alimenty co tam
        zawzec. On teraz daje 1300 zł, musze chyba we wniosku podac wyzsza kwote , bo
        sad i tak zanizy. Napisz mi jak dzialalas. Pozdrawiam. Badzcie ze ma bo jestem
        za slaba by to przetrwac.
        • oliwija Re: Alementy bez rozwodu 30.10.06, 11:17
          poszukaj sobie przez przegladarke wzory pism i tak napisz. ja pisałm ze maz ze
          mna i dzieckiem nie mieszka jego możliwości zarobkowe sa takie i takie. napisz
          oczywiście ze potrzebujesz wiecej tylko uważaj bo sad weżmie pod uwagę wiek
          dziecka i może nie przyznać ci tyle ile będiesz chciała. ale może być też
          tak,że mąż sam zadeklaruje kwotę alimentów tak będzie lepiej pogadaj z nim. jak
          by co pisz na priwa
    • julinekk Re: Alementy bez rozwodu 01.11.06, 22:08
      obawiam sie ze maz na wiesc ze chcesz alimenty potwierdzic w sadzie wykreci sie
      sianem. na to wskazuje jego odpowiedz na propozycje notariusza. argument pewnie
      bedzie mial ten sam- teraz moze placic a potem - nie wiadomo. acha, moze sie
      tez wkurzyc ze nie ufasz jego slowom i probujesz sie zabezpieczyc. ja wiem jak
      to brzmi, ale doswiadczenia mowia za siebie...mimo wszystko powodzenia.
      • makao9 Re: Alementy bez rozwodu 02.11.06, 08:00
        No tak ale ja nie moge zyc w ciaglej niepewnosci, ze moze mojemu mezowi odwidzi
        sie placenie i zostanę bez niczego. A co w sytuacji kiedy on dobrze zarabia i
        bedzie w niesiony pozew o alimenty, przeciez wtedy to i tak bedzie musial
        placic. j zarabiam tysiac a on legalnie 7 tys.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka