Dodaj do ulubionych

Dziewczyny czy tez tak macie?

19.02.07, 20:38
Witam wszystkie mamy!Z partnerem znamy sie od zaledwie4 miesiecy potykamy sie
na neutralnym gruncie,ani u niego ani u mnie.Ostatnio zaproponował mi wyjscie
na basen nie moge przelamac oporów zeby sie przed nim pokazac w stroju a
przed nami wakacje nad morzem chcemy sie tam wybrac z moimi dziecmi czyli nie
jestem juz panienka,troche przeszłam tak jak i on.Jak przelamać wstyd,jak
przekonac sie do samej siebie a jezeli on sie rozczaruje nie mam juz figury
modelki a mysle ze on mnie troche sobie wyidealizował.Mam juz swoje lata36 a
jednak takie wg mnie głupie problemy ktos by powiedzial.Dzieki
Obserwuj wątek
    • becik1 Re: Dziewczyny czy tez tak macie? 19.02.07, 21:07
      nie przesadzaj bedzie ok. Masz dzieci to to juz jest oczywiste ze juz sie nie
      ma figury nastolatki. Najgorsze bedzie wyjscie w stroju ale spoko mysl
      pozytywnie bedzie ok
      • anetina Re: Dziewczyny czy tez tak macie? 19.02.07, 21:29
        o tym się nie myśli
        dziewczyno, zachowujesz się jak nastolatka

życzę odwagi
        • ankasu Re: Dziewczyny czy tez tak macie? 20.02.07, 09:34
          A może po prostu powiedz sobie, że jesteś człowiekiem przede wszystkim, a nie
          zdjęciem po komputerowej obróbcesmile Jeżeli masz trochę kaski, kup sobie kostium,
          w którym się będziesz dobrze czuła i do przodu! A twój wiek... hm... ja mam już
          więcej lat, a nie zrezygnuję z tego powodu z przyjemności popływania smile

he, he, pomyślałam, że gdybyś coś podobnego napisała na forum brytyjskim albo
          niemieckim... nikt chyba by nie zrozumiał o co chodzi. Tam babki są znacznie
          bardziej pewne siebie, nie są poddawane takiej krytyce i ocenie jak w naszym
          uroczym kraju... i nie wymaga się od nich bycia malowanymi lalami...
          • monika9920 Re: Dziewczyny czy tez tak macie? 20.02.07, 10:03
            nie wiem jak wygladasz - ja jestem gruba, mam po ciazy rozstepy na brzuchu i
            udach, których sie nie da zakryc w zaden sposob i na basen nie chodze - nie
            poszlabym tez na basen z facetem, ktorego znam kilka miesiecy... tzn o ile
            zrozumiałam nie spedzacie jeszcze ze soba nocy, wiec rozumiem, ze nie widział
            cie rozneglizowanej... wiec jezeli bardzo zle wygladasz to moze jednak nie idz -
            po co na poczatku znajomosci odkrywac cos co akurat nie jest naszym mocnym punktem ?
            A wakacjami bym sie nie przejmowała - po pierwsze do tej pory rozkochasz go w
            sobie smile po drugie zdazy sie przyzwyczaic do twojej figury i twojego ciała, po
            trzecie na plazy można zakladac pareo, a zdjemowac je tylko przed wejsciem do wody
            M
            • nanai11 Re: Dziewczyny czy tez tak macie? 20.02.07, 10:17
              Ja tak nie mam z racji mojej pracy mam figure lepsza niz nastolatki. Ale mam
              sporo klientek którym pomagam sie odchudzać i zadna nie robi tego dla faceta.
              Robia to dla siebie samej, dla lepszego poczucia, dla zdrowia. Jezeli bardzo ci
              to przeszkadza to wex sie za siebie. A jezeli bardzo mu to będzie przeszkadząło
              to da ci to odczuc wierz mi. Jednak jestem głeboko przekonana że facet po
              przejsciach nie patrzy na figure i ten twój wpis jest nieco...nieco mało
              dorosły...jak siebie polubisz to swiat cie bedzie lubił.
              • mamaice Re: Do nanai11 20.02.07, 19:18
                Jak dobrze zrozumialam jestes instruktorka fitntes?? Moze Ty mi doradzisz jak
                #dobrac wiecej cialka w bioderkach " sa jakies cwiczenia na to? Jak inne chca
                zrzucic tak ja chce dodac smile))acha jedzenie w wiekszych ilosciach nie wchodzi
                w gre ani slodycze nie pomagaja ,taka budowa poprostu .......
            • ybarra70 Re: Dziewczyny czy tez tak macie? 20.02.07, 13:20
              Do Moniki! Jak wygladam hm mam 168 wzrostu i 65 kg żywej wagi ale od kiedy
              pamietam mialam kompleksy w zwiazku ze swoja figura i dawno nie pokazywalam sie
              mezczyżnie i tu tkwi problem
    • kilowisni Re: Dziewczyny czy tez tak macie? 20.02.07, 12:17
      Hmm, łatwo dawac dobre rady lub krytykowac.ja mysle,ze to co możesz zrobić to (
      skoro masz taki problem) zabranie się za siebie .i dla siebiesmileale uwierz,
      dziewczyny maja rację,jesli facet jest Toba zauroczony to napewno nie zwroc
      uwagi na to co pewnie troche wyolbrzymilas sobie w głowie,.a jesli zwróci- no to
      sorry - jego problemsmilea Ty swoją droga powklepuj, pobiegaj , podietuj -dle
      siebie samej i swojego samopoczucia))trzymaj się.
      • katarzynasg Re: Dziewczyny czy tez tak macie? 20.02.07, 13:37
        ybara wazy 65 kg przy wzroscie 165 hmmm lepiej niech sie nie odchudzasmile) bo
        facet faktycznie moze uciec od koscitongue_out.ja mam 168 cm i waze niestety sporo
        wiecej od Ciebie Ybara i srednio sie przejmuje tym co by powiedzial facet widzac
        mnie w kostiumie kapielowym na basen chodze z synkiem dla czystej
        przyjemnosci,walcze z waga dla swojej przyjemnosci, i lubie siebie dla swojej
        przyjemności jestr łątwiej, jak polubisz siebie inni też cie będą lubić bez
        wzgledu na to czy awazysz 60 kg czy tez ponad 100wink)
        • monika9920 Re: Dziewczyny czy tez tak macie? 20.02.07, 13:42
          ybarra, to ty laseczka jestes smile Lec na ten basen i sie niczym nie przejmuj smile
          M
    • perelkidwie Re: Dziewczyny czy tez tak macie? 20.02.07, 14:18
      Czasami też tak mam niestety, nawet zapisałam się na lekcje salsy min w celu
      poprawienia sylwetki ale cóz partner zrezygnował i na razie myślę o jakimś
      aerobiku.
      Tylko że ja nie znoszę takich ćwiczeń grupowych jak aerobik, joga itp ale
      trzeba będzie się troszkę pomęczyć dla lepszego wyglądu i samopoczucia.
    • alicja_wk Re: Dziewczyny czy tez tak macie? 20.02.07, 14:27
      Tak, ja też mialam wielkie opory, żeby pokazać się w pełnej okazałości swojemu
      facetowi i ciągle je mam nawet wtedy, gdy idę na basen, czy na plażę. Mam swój
      czuły punkt, z powodu którego czuję się niepewnie i niestety, od wielu lat nie
      potrafię tego w sobie przełamać. Może jestem dość zgrabna, szczupła, nie mam
      rozstępów, nadrabiam ładną buźką, uśmiechem, fryzurą i ubraniem, ale gdy
      czlowiek staje takim jak go Pan Bóg stworzył, to cała ta reszta nie pomaga.
      Jesli Twoim kompleksem jest cos, co możesz w sobie zmienic, to do dzieła! Ja
      zrobiłabym juz to dawno, gdybym tylko miala na to wpływ, ale w moim przypadku
      mogłaby pomóc tylko operacja, której nie chcę.
      • ybarra70 Do Alicji 21.02.07, 14:31
        Nie wiem jaki masz problem ale moim zawsze byly moje nogi wydaje mi sie ze mam
        zbyt grube łydki moze to i smieszne reszta w sumie jest niezła ale tez by
        wymagala korekty Pozdrawiam
        • alicja_wk Re: Do Alicji 21.02.07, 14:50
          Hmmm...łydki powiadasz...to może jest na nie jakiś sposób, jakieś ćwiczenia czy
          cuś?! Ja z kolei mam bardzo szczupłe łydki i chcialabym je bardziej umięśnić,
          ale nie jestem aż tak z tego powodu zdesperowana, żeby poświęcić im swój
          drogocenny czas, którego wciąż mi brakuje nawet na ważniejsze sprawy.
          Nietety na to, co jest moją prawdziwą bolączką nie mam w ogole wpływu, chocbym
          nawet poświęciła temu całe swoje zycie i każdą wolną chwilę dnia, to nie jestem
          w stanie tego zmienić... a nad nogami przy odrobinie wysiłku i samozaparcia
          można popracować.
          Powodzenia!
    • samodzielny Re: Dziewczyny czy tez tak macie? 20.02.07, 17:37
      ybarra70 napisała:
      >Z partnerem znamy sie od zaledwie4 miesiecy
      zaledwie????????

>nie moge przelamac oporów zeby sie przed nim pokazac w stroju
      pokazuj sie wylacznie przy zgaszonym swietle i pod kolderka.

>wg mnie głupie problemy ktos by powiedzial
      wg mnie tez.

Ludzie maja problemysmile)))))
      Pozdr

• sa_ra1 Re: Dziewczyny czy tez tak macie? 20.02.07, 19:27
      skoro spodobałaś mu się w ubraniu to w stroju przecież też mu się będziesz
      podobała, może nawet bardziej? tylko mu czasem nie wmawiaj, że jesteś zbyt gruba
      bo biedak gotów jest uwierzyć winka jeżeli należy do tych co narzekają to.. wiej,
      bo taki nawet z modelki nie będzie zadowolony i z takim to dopiero można nabawić
      się kompleksów... poza tym do wakacji jeszcze dużo czasu a motywację już masz smile
    • lacido Re: Dziewczyny czy tez tak macie? 20.02.07, 21:38
      Rozumiem Twoje obawy, ja jestem przeraźliwie chuda, tato twierdzi że wyglądam
      jak anorektyczka i mam wrażenie że moje sterczące obojczyki raczej nie są
      estetyczne no ale nie o mnie tu mowa.Tak sobie myślę, żę facetom czasem brak
      wyobraźni to fakt, ale nie sądzę, żeby on widzac Cię w ubraniu nie zauważył
      jaką masz figurę a jeśli nie zauważył to znaczy że jest zapatrzony w Ciebie i
      nic mu nie będzie przeszkadzało pewnie nawt nie zauwazy żę jesteś skrępowana no
      chyba ze dasz mu to odczuć i facet zorientuje się że czujesz się niezręcznie.I
      spróbuj poszukać stroju który wyeksponuje atuty a odwróci uwagę od
      mankamentów.Powodzenia smile)))))))))
      • ybarra70 Re: Dziewczyny czy tez tak macie? 21.02.07, 14:40
        Reszte napewno mozna jakos ukryć ale z nogami bedzie cieżko czy to na basenie
        czy to na plazy a to jest moj mankament tak mi sie wydaje odkąd pamietam.Zwykle
        rzadko chodze w spodnicach zima w spodniach a jak w spódnicy to mam długie
        kozaki hmmm
    • braktalentu Re: Dziewczyny czy tez tak macie? 21.02.07, 15:18
      jedna pani nick ma w necie ybarra,
      uwieść pana na bikini się stara,
      ale Pan nie jest płytki,
      i nie leci na łydki
      d..usza kręci go, a nie "bara-bara"
      • nini6 Re: Dziewczyny czy tez tak macie? 21.02.07, 15:48
        Boskie!! smile)
      • ybarra70 Do Braktalentu 21.02.07, 17:29
        Witaj!Super to napisalas bardzo mi sie spodobało.Twój nick nie pasuje do Ciebie
        bo Ty chyba masz talent i nieżle rymujesz żeby to jeszcze sprawdziło sie w
        zyciu?Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka