agick 23.10.09, 09:10 słyszałąm, że pomaga na wzdecia. czy ktos może mi podac jak zrobić napar/napoj dla 2 miesięcznego malucha? maluch butelkowy. wdzięczna będę. pozdrawiam, ag Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jolanta_83 Re: rumianek do picia 23.10.09, 09:14 Jak chcesz się bawić sama to parzysz normalnie z kwiatów rumianku tak jak herbatkę - tylko żeby nie było za mocne (u mnie dostawcą rumianku jest babacia). Delikatnie słodzisz i już. Ja często używałam też herbatki rumanikowej hippa. Odpowiedz Link Zgłoś
agick Re: rumianek do picia 23.10.09, 09:17 dzieki dziala na malucha herbatka rumiankowa? chodzi mi o gazy. Odpowiedz Link Zgłoś
elzbieta_1983 Re: rumianek do picia 23.10.09, 09:36 nie wiem tylko po co słodzić.. u mnie nie działało. Odpowiedz Link Zgłoś
aniadmowska Re: rumianek do picia 15.01.10, 16:21 Ja daje herbatke bobovity z rumianku Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: rumianek do picia 15.01.10, 17:04 Rumianek, bywa, że powoduje zaparcia, albo uczula. Można podawać, ale po co słodzić, to już nie wiem - nie ma takiej potrzeby. Chyba wolałabym zaparzyć zwykły, niż podawać hipersłodkie herbatki - wiem, dziecko nie umrze od tego cukru, ale nawyki żywieniowe kształtuje się od początku. Odpowiedz Link Zgłoś
embeel Re: rumianek do picia 15.01.10, 17:39 naparz zwykłego z herbapolu w torebach i rozcieńcz przed podaniem. Nie ma potrzeby slodzic. Uwaga, rumianek moze uczulac, obserwuj malucha. Tak OT, rumianek neutralizuje działanie homeopatii, warto o tym pamiętać. Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: rumianek do picia 15.01.10, 18:07 mnie położna powiedziała, aby nie podawać, bo uczula. Poza tym nic nie wiem, że może pomagać na kolki Odpowiedz Link Zgłoś
embeel Re: rumianek do picia 15.01.10, 19:23 > Poza tym nic nie wiem, że > może pomagać na kolki skory Ty nie wiesz, to nie znaczy, ze nie pomaga www.herbapol.com.pl/product.xml?id=185 Odpowiedz Link Zgłoś
patanna Re: rumianek do picia 16.01.10, 11:31 a mi połozna powiedziała zeby nie dawac przy biegunkach o kolkach nic nie mowila Odpowiedz Link Zgłoś
suchenie Re: rumianek do picia 16.01.10, 19:10 Małego uczulił i to strasznie i miał zaparcia. na wzdęcia, zaparcia itp. stosuje hipka ułatwiającą trawienie ta herbatka jest po 1. miesiącu. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
krysia3388 Re: rumianek do picia 11.06.13, 12:41 Dziecko ma nostop kolkę Ma 2 m-ce.Żadne kropelki nie pomagają.Ma wdęcia i problemy ze stolce.Czy można podawać herbatkę rumiankową, czy ona może wtych dolegliwościach ulżyć? Odpowiedz Link Zgłoś
kluska77 Re: rumianek do picia 11.06.13, 13:07 Nie znam ani jednego dziecka uczulonego na rumianek, to chyba jakieś bajki przekazywane z babci na ciotkę. Klu dostawała rumianek już mając 4 tygodnie, ładnie jej neutralizował zaparcia. Zwykła herbata rumiankowa kupiona w zwykłym sklepie, żadne tam granulaty i inne cuda dla niemowląt. Więcej, my ją w rumianku kąpaliśmy, jak miała mocniej odparzoną pupę (przyplatało się po antybiotyku w szpitalu). Teoretycznie wszystko może uczulać, ale prawdopodobieństwo jest znikome. Odpowiedz Link Zgłoś
agg3 Re: rumianek do picia 14.06.13, 20:41 bo uslyszy jedna od drugiej, ze uczula I powtarza brednie... jesli uczula to od zewnatrz! a nie podany do picia... koper wloski ma za to dzialanie pobudzajace perstatyke jelit I moze niezle spustoszenie zasiac w brzuszku niemowlecia ja polecam wode I zadnego dosladzania! Odpowiedz Link Zgłoś