laoni27 29.11.09, 13:03 Mój maluszek skończył 5 miesięcy, chcę zacząć wprowadzać gluten, jednak nigdzie nie znalazłam informacji, czy ilość glutenu (2-3g)odnosi się do surowej, czy już ugotowanej kaszy manny. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ivaz Re: gluten 29.11.09, 14:13 Nie wiem jak jest z kaszą, mi pediatra kazała dawać codziennie pół ciasteczka hipa do owoców (są takie Moje pierwsze ciasteczka), szkoda czasu na bawienie sie z gotowanie łyzki kaszy Odpowiedz Link Zgłoś
pagaa Re: gluten 29.11.09, 17:21 weź łyżeczkę kasz, ugotuj w szklance wody, weź z tego pół łyżeczki na początek i już, a jak będzie gites, to potem już możesz brac więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
hanadoma Re: gluten 29.11.09, 17:28 a ja na rozszerzaniu diety właśnie wyczytałam, że trzeba wziąśc pół łyżeczki kaszy i te pół ugotować (to się trochę więcej zrobi), już zgłupiałam z tym glutenem Odpowiedz Link Zgłoś
pagaa Re: gluten 29.11.09, 17:53 ja tez różnie słyszałam, ale nie zamierzam się nadmiernie przejmować i popadac w paranoję, kiedyś nikt o tym nie słyszał, albo po 6 miechu się gluten wprowadzało, te normy się ciągle zmieniaja, a ludziska jakoś zyją. Odpowiedz Link Zgłoś