asienka95 08.12.09, 12:05 Macie jakieś doświadczenia w tej kwestii? Obie szerokie, więc super. A inne wady/zalety? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ania_kr Re: Spacerówka-Jane Slalom czy XLander? 08.12.09, 12:14 Ja mam Xlandera xa z 2008. Używam od marca głębokiego od września spacerówki: + bez awarii jak dotąd, nic nie trzeszczy, czy skrzypi; + łatwo się prowadzi, manewruje jedną ręką; + jest duża, wygodna i zabudowana (dla mnie plus na zimę) - nie ma przekładanej rączki (jak wieje wiatr to trochę brakuje tego) - krótka budka - jest ciężki (ja nie mam schodów po drodze, więc ok) Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: Spacerówka-Jane Slalom czy XLander? 08.12.09, 15:46 XA 2009 am dużą budę, tak jakby 2 budy z 2008. Ale ja xa nie polecam, nie lubię go chociaż narazie używam, bo nie wiem na co zmienić iza Odpowiedz Link Zgłoś
aggus28.g Re: Spacerówka-Jane Slalom czy XLander? 11.12.09, 01:29 Ja mam XA z 2009 roku po za prowadzeniem wygodnym ma wiele wad które wymieniła ania_kr: - mój już trzeszczy a używam go od kwietnia, - jest strasznie ciężki ja mieszkam na 4 piętrze i ledwo go znoszę, nie wybrałabym go ponownie. Odpowiedz Link Zgłoś
malinka_bdg Re: Spacerówka-Jane Slalom czy XLander? 08.12.09, 21:35 My mamy slaloma, koleżanka ma xlandera, po porównaniu doszłyśmy do wniosku, żesa podobne w uzytkowaniu, wyglad też podobny, a slalom droższy, więc chyba xlander. mój slalom troche się zacina na hamulcu tarczowym, jak piasek wleci. Czasami troche skrzypi... Ale i wśród mercedesów są pechowe sztuki! Odpowiedz Link Zgłoś
jezykkic Re: czy musi być trójkołowiec? 09.12.09, 09:55 Ja polecam Jane Nomad-na pompowanych tylnych kołach. Odpowiedz Link Zgłoś
emrem Re: Spacerówka-Jane Slalom czy XLander? 09.12.09, 19:36 Mój X-lander XA trochę trzeszczy i jak dla mnie jest zbyt sztywny na wycieczki np. do lasu... Teraz kupiłabym coś z amortyzatorami np. Implast Bolder 3. Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: Spacerówka-Jane Slalom czy XLander? 09.12.09, 22:01 o własnie, ogromny minus za brak amortyzacji....albo inaczej: ona jest ale tylkoz tyłu więc ja np dźwigam wózek na 2 kołach z przednimi w górze. Nie lubię go iza Odpowiedz Link Zgłoś
mammajasia Re: Spacerówka-Jane Slalom czy XLander? 09.12.09, 22:18 do dwojki podobnych dorzucam jeszcze lepszy - moje nowe odkrycie - maclaren mx3 Odpowiedz Link Zgłoś
theroalcoops1 Re: Spacerówka-Jane Slalom czy XLander? 10.12.09, 17:33 posiadam BOLDERA 3 I JESTEM A W SUMIE BYŁAM MEGA ZADOWOLONA!! JEŻDZIŁ PO KAŻDYM TERENIE! NO I JEST AKURAT NA SPRZEDAŻ WIĘCEJ NA MAILA theroalcoops@tlen.pl emrem napisała: > Mój X-lander XA trochę trzeszczy i jak dla mnie jest zbyt sztywny na > wycieczki np. do lasu... Teraz kupiłabym coś z amortyzatorami np. > Implast Bolder 3. ja własn Odpowiedz Link Zgłoś
ivaz Re: Spacerówka-Jane Slalom czy XLander? 10.12.09, 07:46 Ja mam slaloma, wg mnie świetny wózeczek, nic mi nie trzeszczy ani sie nie psuje. Jest leciutki wazy ok 9.3 kg, ma olbrzymie siedzisko, prowadzi się jednym palcem, ma super regulacje oparcia na paskach. (z tego co wiem w niektórych x landerach tez jest na paskach, ale jest kiepsko zrobiona i dziewczyny narzekają, ze się często zacina). Acha slalom tez ma dwa rodzaje zawieszenia miękkie i twarde. Z reszta to tak jakby porównywac mercedesa do skody, choć oba wózki są fajne, ale chyba slalom bardziej luksusowy Odpowiedz Link Zgłoś
iberka minusy XA 10.12.09, 11:25 napiszę dokładnie co przeszkadza mnjie: >siedzisko tylko tyłem ( nie przyzwyczaiłam się, młoda czasmi popłakuje, musze wózek ciągnąć) >oparcie na paskach się nie zacina ale regulacja wymaga użycia dwóch rak, czasmi przy opuszczaniu leci w dół jak kłoda > brak amortyzacji z przodu > okienko w budce nie załonięte co skutkuje np tym,iz młoda po obudzeniu nie zasypia ale ogląda świat >śpiworek to porażka, to raczej osłonka na nóżki; bardzo się zsuwa, mnie,gnie > mały kosyk na zakupy, do którego ciężko coś włożyc po rozłożeniu oparcia Zalety: szerokie siedzisko, łatwo sie prowadzi i manewruje Tyle pamiętam a jak coś sobie przypomnę to dodam. Odpowiedz Link Zgłoś
w_miare_normalna W landerze to ja same plusy widzę ! 10.12.09, 20:32 Zakupiłam x-landera we wrześniu bo nasza spacerówka poprzednia zaczęła się sypać. Jestem bardzo zadowolona z tego wózka- jeździ się bardzo wygodnie z racji dużych kół, siatka pod wózkiem jest pakowna, rączka regulowana i fajnie bo ja np. mam 175 wzrostu, a moja babcia 150 , oparcie w wózku jest szerokie i stabilne, więc młoda ze spokojem na spacerku się wysypia, hamulec super, w autobusie wózek nie lata tylko stoi w miejscu. jestem bardzo zadowolona z tego wózka i nie żałuje, że go kupiłam, myślę, że posłuży jeszcze nie jednemu dziecku. Jedynymi wadami to waga wózka-kierownik hurtowni gdzie wózek kupowałam powiedział, że wózek waży 12,5 kg. dodać jeszcze ciężar dziecka 11 kg. to robi się niezły kloc. No i druga wada to pozycje w wózku, jest pozycja leżąca, pół leżąca i prawie pół leżąca. Nie ma pozycji siedzącej tak na maksa, więc podkładam młodej poduszkę pod plecy. Polecam szczerze wózek !! Odpowiedz Link Zgłoś
w_miare_normalna Re: W landerze to ja same plusy widzę ! 10.12.09, 20:33 Dodam, że córka ma 18 miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś