iwo_72 06.02.04, 14:05 Czy ktoras z obecnych tu mam podróżowala z 7-mio tygodniowym maluchem samolotem. Czy to jest bezpieczne dla dziecka? Oczywiscie popytam lekarza ale moze macie jakieś doświadczenia? Iwona Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bb222 Re: SAMOLOT I NIEMOWLE 06.02.04, 17:49 Mam 6 tygodniowa coreczke,co prawda jeszcze z nia nie lecialam samolotem ale w marcu wybieramy sie w daleka podroz(Australia).Na razie wiem tyle: - w samolocie matka z dzieckiem dostaje specjalne,lepsze miejsce -do drugiego roku zycia dziecka nalezy wykupic tylko jakies ubiezpieczenie (rownowartosc 10% normalnego biletu) -przy starcie i ladowaniu nalezy karmic dziecko,ze wzgledu na zmiane cisnienia -poza tym stewardesy sa bardzo pomocne Wiem to od faceta,ktory sprzedaje bilety. To chyba tez zalezy od linii lotniczych.Sama bede wdzieczna za jakiekolwiek informacje.Pozdrawiam wszystkie mlodo mamy.Basia Odpowiedz Link Zgłoś
ma.pi Re: SAMOLOT I NIEMOWLE 06.02.04, 18:59 Na podforum "Swiat" ten temat byl nie raz poruszany. Poszperaj troche a znajdziesz sporo informacji na temat lotu z dzieckiem. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
iwo_72 Re: SAMOLOT I NIEMOWLE 06.02.04, 19:19 Bardzo dziekuje za informacje. Pogadam jeszcze z lekarzem i zaczne pakowac walizki I. Odpowiedz Link Zgłoś