wiolinka-one 02.02.10, 17:15 kontynuując o co wcześniej pytałam - którą wersję szczepionki wybrałyście? były skutki uboczne? dziękuję za odzew Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agak37 Re: pentaxim czy infanrix ??? 02.02.10, 17:46 ja szczepiłam pentaximem, mała miała obrzęk w miejscu ukucia, ale robiłam okłady z sody i szybko zeszło i w dobę po szczepieniu nie spała prawie w ogóle w dzień i w nocy i bardzo dużo płakała, temperatury nie miała Odpowiedz Link Zgłoś
yoshi25 Re: pentaxim czy infanrix ??? 02.02.10, 18:53 tez pentaxim i mala zniosla ją bardzo dobrze. Bez gorączki, obrzeku,itp. Odpowiedz Link Zgłoś
iwopob Re: pentaxim czy infanrix ??? 03.02.10, 08:52 Moja malutka była szczepiona Infanrixem. Po pierwszym szczepieniu cały dzień spała (budziła się tylko na jedzonko i dalej zasypiała). Po kolejnej dawce miala obrzęk na nózce, ale tylko przez 4 godziny. Po trzeciej dawce juz żadnych objawów nie zaobserwowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
zamyslona Re: pentaxim czy infanrix ??? 03.02.10, 09:13 Moje dziecko bylo szczepione Infanrixem, wszystkie 3 dawki odchorowalo - podwyzszona temperatura i kilkugodzinny placz jak przy kolce, prezenie sie, brak apetytu. Odpowiedz Link Zgłoś
okina Re: pentaxim czy infanrix ??? 03.02.10, 10:02 pentaxim bez skutkow ubocznych Odpowiedz Link Zgłoś
fajnykotek Re: pentaxim czy infanrix ??? 03.02.10, 10:29 Ale te dwie szczepionki mają chyba inny skład? pentaxim - to pięć składników, a infanrix hexa jest sześcioskładnikowy. Odpowiedz Link Zgłoś
jusi80 Re: pentaxim czy infanrix ??? 03.02.10, 10:32 infanrix żadnych skutków ubocznych Odpowiedz Link Zgłoś
gyokuro Re: pentaxim czy infanrix ??? 03.02.10, 10:45 Infanrix (ten bez wzwb, czyli 5w1), oboje dzieci, żadnych skutków ubocznych. No, może córka była po pierwszej dawce bardziej senna i marudna. Odpowiedz Link Zgłoś
doolina Re: pentaxim czy infanrix ??? 03.02.10, 17:17 Wybraliśmy infarix. Nic się po tym nie działo Odpowiedz Link Zgłoś