bejatek 02.06.10, 09:49 Pediatra kazała układać małą główką po stronie niespłaszczonej. Mam pytanie, bo zapomniałam dopytać: czy lepiej tylko odchylać główkę czy układać główkę wraz z tułowiem, czyli "na boczku". Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mewa000 Re: asymetryczna główka 02.06.10, 09:52 Najlepiej jest kłaść dziecko na boku Odpowiedz Link Zgłoś
amiwoj Re: asymetryczna główka 02.06.10, 09:59 Mój synek za nic nie chciał leżeć na boczku, lekarz podpowiedział więc, żeby przy główce położyć kg soli. Woreczek zawinęłam w pieluszkę i podkladałam malutkiemu w ciągu dnia (w nocy mu odpuszczałam ). Pomogło. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
1_mama_natalki Re: asymetryczna główka 02.06.10, 10:58 I tak i tak można, nie wiem ile ma Twój szkrab, ale zawsze możesz mu podłożyć jakiś wałek albo przy samej główce albo wzdłuż pleców. Pomaga też położenie w druga stronę w łóżeczku, tak żeby musiał odwracać głowę na stronę niespłaszczoną kiedy chce oglądać resztę pokoju. Odpowiedz Link Zgłoś