lamia78 28.07.10, 10:50 od kiedy dzieciaczek je w mniej wiecej regularnych odstepach czasu o tych samych porach? Czy sam przestawi sie na okreslone pory jedzenia czy trzeba mu w tym pomoc (np probowac karmic codziennie o jednej porze)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monikaa13 Re: regularne godziny karmien 28.07.10, 10:53 A może coś więcej. Rozumiem, że karmisz piersią stąd to rozregulowanie, bo ci co karmią butelką to chyba od początku mają w miarę stałe pory karmień.. Odpowiedz Link Zgłoś
meresanch Re: regularne godziny karmien 28.07.10, 10:57 do tej pory ich nie mam a od początku karmię mm wszystko zależy od tego kiedy mi się dziecko obudzi raz wstaje o 4 raz o 5 raz o 6 a raz o 7 a nie mam zamiaru go budzić by nakarmić Odpowiedz Link Zgłoś
lamia78 Re: regularne godziny karmien 28.07.10, 11:20 karmie mm. czasem chce jesc co 3 h czasem co 4h a czasem juz po 2- 1,5h... dziecko ma 2 miesiace Odpowiedz Link Zgłoś
boo-boo Re: regularne godziny karmien 28.07.10, 16:24 Eeeeee.....no co ty jak już ma dwa miesiące to ja bym mu taki zegarek na rękę elektroniczny kupiła-koniecznie z budzikiem,żeby go budził co do minuty na jedzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
kate219 Re: regularne godziny karmien 28.07.10, 10:57 u mnie syn sam sobie ustawił godz. jak miał jakieś 10 tygodni. plus minus o 1 godz. rano. Odpowiedz Link Zgłoś
sledznaostro Re: regularne godziny karmien 28.07.10, 11:06 Prawie roczniak. Brak regularnych odstępów czasu. Nie ma już jazdy bez trzymanki, ale o karmieniu z zegarkiem w reku również nie ma mowy. Pory są mniej więcej stałe. Inna sprawa, że mnie to nie przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
jotka_k Re: regularne godziny karmien 28.07.10, 11:16 moja młoda od początku miała stałe godziny karmień, nawet podczas karmienia piersią Odpowiedz Link Zgłoś
gosiasprezynka Re: regularne godziny karmien 28.07.10, 11:38 Moja do tej pory je kiedy chce - zależy to głównie od tego, kiedy się obudzi rano. Dziecko nie robot, nie musi jeść o stałych porach. Odpowiedz Link Zgłoś
severina79 Re: regularne godziny karmien 28.07.10, 14:41 Moje blizniaczki musiałam przede wszystkim zsynchronizować bo bym na głowę dostała Dostają mm jak się obudzą rano a potem w równych odstępach co 3 godziny (ewentualnie +/- pół godziny, ale rzadko). Czasem jedna już jest głodna a druga jeszcze śpi, ale trudno, zjeść muszą razem I działa. Odpowiedz Link Zgłoś
ar-il Re: regularne godziny karmien 28.07.10, 15:37 Moja córa ma 2,5 miesiąca i karmię mniej więcej co 3 godziny +/- pół godziny,ale nie czekam,aż będzie płakać z głodu, tylko sama proponuję jedzonko, a ona najczęściej się zgadza. Godziny ustalam w zależności jak się układa pierwsze poranne karmienie, bo to różnie wychodzi,ale potem dobieram tak godziny,żeby na wieczór mi wyszło karmienie ok 20 po kąpieli. W nocy dostaje jak się obudzi. Nie wiem czy dobrze robię, że narzucam pory karmienia, ale na forum butelkowym znalazłam, by proponować jedzenie o pewnych godzinach i może dzieć zaskoczy. Jak Mała płacze wcześniej (ale tak do pół godziny, w innym przypadku herbatka)to daję jeść, to potem mamy dłuższy spacerek i tak to na razie nam wychodzi. Mała nie protestuje, a mi to odpowiada Odpowiedz Link Zgłoś
joshima Re: regularne godziny karmien 28.07.10, 19:39 lamia78 napisała: > od kiedy dzieciaczek je w mniej wiecej regularnych odstepach czasu o > tych samych porach? Piersiowe? Chyba dopiero jak jedzą głównie pokarmy stałe ale i to wtedy jak mama przyzwyczai do stałych pór Jeśli chodzi Ci o karmienie piersią to zaleca się karmienie na żądanie. Odpowiedz Link Zgłoś